Χανιωτάκης: “Πιστεύω να μείνει ο Νιόπλιας”

Ο Κώστας Χανιωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη για την άνοδο του ΟΦΗ αλλά και για Νίκο Νιόπλια, τη νέα χρονιά και το ότι χρειάζεται σωστός προγραμματισμός.

Aναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Χανιωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του κόσμου στο “Γεντί Κουλέ”: “Νομίζω ότι αν έβαζε άλλο τόσο κόσμο, πάλι θα γέμιζε το γήπεδο. Ήταν συγκλονιστικό και ελπίζω να υπάρχει η ίδια παρουσία και στο μέλλον. Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δώσει δείγματα γραφής και στο παρελθόν και δεν μπορεί να λείπει από το παρελθόν”.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο: “Ήταν επόμενο ότι θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα γιατί έμπαινε σε άγνωστα νερά και κάθε ομάδα θα ήθελε να κερδίσει τον ΟΦΗ. Ευτυχώς, τα πράγματα πήγαν καλά μετά από τις κινήσεις που έγιναν. Όλα μετρούν σε μια τέτοια πορεία, μετράει η εμπειρία της διοίκησης που αργότερα καταλάβαινε τι έγινε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση που έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να έρθει η ομάδα εδώ που ήρθε”.

Για το τέλος της χρονιάς που βρίσκει τον ΟΦΗ στην Football League: “Για εμένα αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και βάσει αποτελεσμάτων η χρονιά κρίνεται πετυχημένη. Η φετινή εμπειρία είναι ικανή να τους βοηθήσει όλους για τη νέα σεζόν που πιστεύω ότι θα είναι δυσκολότερη. Απαιτούνται σταθερά βήματα ώστε ο ΟΦΗ να επιστρέψει εκεί που ανήκει”.

Για την παρουσία των Κώστα Κιάσσου, Ηλία Κώτσιου: “Είναι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει σημαντικά τον ΟΦΗ και ο καθένας από το πόστο του. Νομίζω ότι βοήθησαν σημαντικά, αν μιλήσω τώρα για τον Ηλία και τον Κώστα που βοήθησαν και εντός γηπέδου αλλά και μέσα στα αποδυτήρια γιατί η εμπειρία που παίρνεις είναι πολύ μεγάλη”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: “Η έλευση του Νίκου ήταν το κομμάτι που άλλαξε την πορεία της ομάδας. Μέσα στο γήπεδο είχε ένα πλάνο και έναν ρυθμό. Έπαιζε στρωτό ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να βρει λύσεις μέσα στο γήπεδο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο όπλο που ο ΟΦΗ έβαλε στην φαρέτρα του. Γιατί μην ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή η ομάδα πήγε να παρατήσει την προσπάθεια της ανόδου. Ήρθαν παιδιά που προστέθηκαν στο δυναμικό της ομάδας που βοήθησαν σημαντικά. Πιστεύω να μείνει ο Νίκος γιατί θα είναι μια σημαντική βοήθεια για την ομάδα. Είναι ένας οργανωτικός άνθρωπος, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και αυτός πρέπει να το σκεφτεί θετικά. Η διοίκηση δεν πιστεύω ότι θέλει κάτι άλλο”.

Για την απογοήτευση που υπήρχε στον πρώτο γύρο: “Από το μυαλό όλων πέρασε από το μυαλό ότι θα έρθουν δύσκολα. Όμως δεν τα παράτησαν και δεν σταμάτησαν να πιστεύουν ότι θα γίνει το come back. Για αυτόν τον λόγο πρέπει όλοι να πιστεύουν στον στόχο που θέτει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί όσο και αν φαίνεται το όνομα του ΟΦΗ, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Είδαμε και άλλες ομάδες όπως ο Άρης και η Λάρισα που έπεσαν κατηγορία και πόσο δύσκολα επέστρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες”.

Για τη νέα χρονιά που βρίσκει τον ΟΦΗ στην Football League: “Τα πράγματα θα είναι πιο γνώριμα από ότι στην Γ’ Εθνική. Θα είναι βέβαια μια δύσκολη κατηγορία γιατί υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες όμως τώρα πια ξέρουν τι παίκτες πρέπει να πάρουν και ποια είναι η οργάνωση. Αν και για εμένα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο ΟΦΗ πρέπει να πρωταγωνιστέι αλλά μην ξεχνάτε ότι την πατήσαμε ήδη μια φορά. Και τώρα δεν μπορείς να κατηγορείς κανέναν γιατί έγινε μια προσπάθεια. Αλλά πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα για να φτάσεις έτοιμος και καθαρός ώστε να πρωταγωνιστήσει ο ΟΦΗ”.

Για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων του Ηρακλείου: “Τέτοιες καταστάσεις δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ομάδες. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να βλέπουμε και θετικά αυτήν την “Οδύσσεια” που πέρασαν. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που αξίζει να βρίσκεται”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook