Σηφάκης: “Επόμενοι στόχοι Σούπερ Λιγκ και παραμονή Νιόπλια”!

Στην πρώτη του συνέντευξη, 24 ώρες μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου, ο πρόεδρος του ΟΦΗ Αντίπας Σηφάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη θέτοντας τους πρώτους στόχους για τη νέα σεζόν.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Αντίπας Σηφάκης μίλησε για τους νέους στόχους που βάζει ο ΟΦΗ τη νέα χρονιά και ξεκαθάρισε ότι εκείνοι είναι η άμεση επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ και παράλληλα η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Διοικούσας ξεκαθάρισε ότι ένας ακόμα σκοπός της Διοικούσας είναι να αυξηθούν τα μέλη της ώστε ο ΟΦΗ να εμφανιστεί πιο ισχυρός σε αυτόν τον τομέα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντίπας Σηφάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την χθεσινή αναμέτρηση με τον Φωστήρα: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Θύρα 4 που έσβησε όλους τους φόβους που είχαμε. Αυτά τα παιδια έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Όπως, θέλω να συγχαρώ και την Αστυνομία που λειτούργησε άψογα ώστε να γίνει μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ημερα”.

Για τα συναισθήματα που επικρατούν: “Ήταν μια βαθιά ανακούφιση μετά από έναν αγώνα που δώσαμε με τις δυσκολίες που είχαμε στην αρχή. Το συναίσθημα που επικρατεί σε εμάς είναι η δικαίωση γιατί πιστέψαμε ότι αυτό που αναλάβαμε, θα το φέρουμε εις πέρας. Και τα γεγονότα μας δικαίωσαν”.

Για το αν αισθάνονται δικαιωμένοι για την ενασχόληση τους με τον ΟΦΗ: “Η ομάδα η δική μας δεν αποτελείται όχι από παράγοντες αλλά από επιχειρηματίες. Διοικήσαμε με βάση το πως λειτουργούμε στις επιχειρησείς μας. Λειτουργήσαμε με πίστη, σοβαρά πιστεύω, με έναν άλλο τρόπο από αυτόν που λειτουργούν σήμερα οι ομάδες στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να μην είχε πετύχει και να παίρναμε στις πλάτες μας μια κατηγορία ότι “τι θέλαμε και ανακατευτήκαμε”. Το σωματείο έπρεπε να μείνει ζωντανό γιατί αν δεν κάναμε την παρέμβαση που κάναμε δεν γνωρίζει κανένας τι θα είχε συμβεί σήμερα με τον ΟΦΗ. Λειτουργήσαμε διαφορετικά από τους γνωστούς αθλητικούς παράγοντες”.

Για το τι πήγε λάθος στον πρώτο γύρο: “Κάποια στιγμή όταν είχαμε μια μεγάλη απόσταση, αν συμπεριλάβει και τους έξι βαθμούς που με την βοήθεια του κυρίου Φωτάκη καταφέραμε να επαναφέρουμε. Είδαμε τι έπρεπε να βελτιώσουμε. Αυτό που δεν πήγε καλά ήταν τα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω ότι και με την ομάδα του πρώτου γύρου πάλι ήμασταν καλύτεροι από όλες τις ομάδες. Υπήρξαν προβλήματα με τα πλαστικά, όμως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και στον δεύτερο γύρο. Είχαμε μια δυσκολία με μια ομάδα που έμπαινε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο. Οι παίκτες μας δεν ήταν συγκεντρωμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους. Οι προπονητές που είχαμε δεν είχαν δώσει την πρέπουσα σημασία σε αυτό το στοιχείο ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία”.

Για το σημείο – κλειδί που άλλαξε την πορεία του ΟΦΗ: “Κάποια στιγμή κάναμε την υπέρβαση, ξεφεύγοντας και από το μπάτζετ που είχαμε ορίσει ώστε να φέρουμε ένα νέο τεχνικό τιμ και ένα νέο ρόστερ. Και μας βγήκε. Ο σεβασμός που δείχνουν όλοι στο Νίκο Νιόπλια και τους συνεργάτες του είχε αποτέλεσμα. Η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Το κομβικό σημείο ήταν η αλλαγή του τεχνικού τιμ και η προσθήκη παικτών μεγάλης αξίας. Στον πρώτο γύρο η ευθύνη είναι δική μας, εννοώ της Διοικούσας, λόγω απειρίας. Ο ερχομός του Νίκου Νιόπλια μας έδειξε τον σωστό δρόμο και τον ακολουθήσαμε δίχως δεύτερη κουβέντα. Μας έδειξε κάποια πράγματα και εμείς απλά ακολουθήσαμε πιστεύοντας στην αξία του και την αγάπη του για την ομάδα. Αν ο Νίκος Νιόπλιας ήταν από την αρχή, ενδεχομένως και το ρόστερ αλλά και τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά”.

Για τους πρώτους στόχους της νέας χρονιάς: “Ξεκάθαρα βαραίνει τους ώμους μας η ευθύνη εκείνου που ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο. Σήμερα το απόγευμα έχουμε συνάντηση για το πως θα προχωρήσουμε”.

Για τον στόχο παραμονής του Νίκου Νιόπλια: “Το πρώτο πράγμα που είναι να γίνει, σε συννενόηση με τον προπονητή μας που θέλουμε να τον κρατήσουμε, είναι να βγει ένα μπάτζετ. Με βάση το μπάτζετ που θα υπάρξει, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε μεταξύ μας για το κατά πόσο είναι απαραίτητες οι προσθήκες που θα γίνουν. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την διάθεση και την πρόθεση να κάνουμε ότι μπορούμε.

Για το αν θα παραμείνει η διοικητική δομή: “Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί για να ενισχυθούμε διοικητικά ώστε οι “9” να γίνουν περισσότεροι και από τους περισσότερους να προκύψει ένα διοικητικό σχήμα”.

Για την εκκαθάριση: “Το θέμα της εκκαθάρισης φτάνει στο τέλος του. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μέσα στις επόμενες τρεις – τέσσερις εβδομάδες πρέπει να έχει κλείσει αυτή η υπόθεση. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και για αυτό σας λέω ότι είναι θέμα κάποιων ημερών”.

Για τον στόχο ανόδου στην Σούπερ Λιγκ: “Στόχος της νέας χρονιάς είναι η άμεση επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ. Επιθυμία μας είναι να παραμείνει ο Νίκος Νιόπλιας. Αυτή η εβδομάδα θα είναι γεμάτη με συναντήσεις γιατί μην ξεχνάτε ότι πέρα από τα λόγια, θα πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός στον οποίο ο απόλυτος έλεγχος θα είναι από τον προπονητή. Δεν θέλουμε να αφήσουμε μισό αυτό που φτιάξαμε χθες”.

Για το έξτρα πριμ που δόθηκε στους παίκτες του ΟΦΗ: “Υπάρχει ένας καλός φίλος του ΟΦΗ που έχει προσφερθεί ώστε να κάνει κάτι για να μας βοηθήσει. Έπρεπε να πουμε ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ προς αυτά τα παιδιά γιατί όσο περνούσε η ώρα καταλαβαίναμε ότι και εκείνα είχαν την δική τους αγωνία. Όλοι έχουμε τον δικό μας σκοπό και δουλεύουμε για εκείνον”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook