Πίτσος: “Καλύτερα με 8 χιλιάδες σπίτι μας παρά με 25.000 στο Παγκρήτιο”

O Mηνάς Πίτσος μίλησε στην εφημερίδα “Πατρίς” για τις διαφορές και τις ομοιότητες του αγώνα με τον Λεβαδειακό και εκείνου με τον Φωστήρα και απάντησε με νόημα “καλύτερα με 8 χιλιάδες σπίτι μας παρά με 25.000 στο Παγκρήτιο”.

“Μπορούμε να βρούμε ομοιότητες αλλά και διαφορές. Ήταν και εκείνο ένα παιχνίδι που έκρινε μια κατηγορία. Τότε ήταν η παραμονή και τώρα η άνοδος. Υπήρχε και τότε πολύ μεγάλη προσμονή από όλους και κανείς δεν θα ξεχάσει ότι ο κόσμος γέμισε το Παγκρήτιο Στάδιο. Υπάρχουν όμως και οι διαφορές αφού τότε είχαμε κατέβει όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για σκορ με δύο γκολ διαφορά, πράγμα που πετύχαμε στο τέλος. Και βέβαια η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι πλέον παίζουμε στο γήπεδο μας. Καλό το Παγκρήτιο αλλά έδρα είναι μόνο το “Γεντί Κουλέ”. Προτιμότερο να παίζουμε με 8.000 κόσμο στο σπίτι μας παρά με 25.000 στο Παγκρήτιο” ήταν τα πρώτα λόγια του Μηνά Πίτσου βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό το 2006.

Όσον αφορά την αυριανή αναμέτρηση υπογραμμίζει ότι “θεωρητικά μας κάνει και η ισοπαλία όμως θα είναι τραγικό να την σκεφτόμαστε. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να αντιμετωπίσουμε το ματς σαν να θέλουμε μόνο τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά”.

Για την πορεία του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο σχολίασε πως “όντως έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα στον κόσμο να κάνει 15 σερί νίκες. Πλησιάσαμε πάντως και αυτή η σταθερή πορεία μας έδωσε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε τις απώλειες του Φωστήρα και να ανατρέψουμε την κατάσταση και να την έχουμε πλέον στα δικά μας χέρια”. Όσον αφορά τον Φωστήρα πρόσθεσε λέγοντας ότι “χωρίς να θέλω να μειώσω τον Φωστήρα που έφτασε μέχρι εδώ, το αποτέλεσμα του ντέρμπι εξαρτάται μόνο από εμάς. Αν εμείς είμαστε σε καλή μέρα θα κερδίσουμε, παρότι επαναλαμβάνω σεβόμαστε τον αντίπαλο μας”.

Τέλος απαντώντας στην προσέλευση του κόσμου είπε πως: “Πάντα ο κόσμος είναι κοντά μας. Είναι ο 12ος παίκτης μας. Πρέπει όμως σε αυτό το παιχνίδι όλοι μας και οι παίκτες αλλά και ο κόσμος να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος και όλα θα πάνε καλά και θα πανηγυρίσουμε τη νίκη και την άνοδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook