listen live
ακούτε τώρα: 18.00-20.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 18.00-20.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

ακολουθεί: 20:00-22:00

Θύρα 8 - (Μανώλης Σαρρής)

e-radio logo

Στράκα: Οι παίκτες μου με κάνουν αισιόδοξο

Aποστολή στο Γκοχ: Mανώλης Σαρρής

Γράφαμε και τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Φράντισεκ Στράκα είναι απολύτως ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Τσέχος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ για τις πρώτες ημέρες παρουσίας στην Γερμανία επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα μας.

O Φράντισεκ Στράκα μέχρι τώρα έχει εντυπωσιάσει τους ποδοσφαιριστές με την συμπεριφορά του αλλά και ο ίδιος έχει μείνει άπολυτα ικανοποιημένος από αυτούς. Ο τεχνικός του ΟΦΗ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρητικής ομάδας δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει ψηλά τον Ηρακλειώτικο σύλλογο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. » Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μου με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. » ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του 50χρονου τεχνικού. Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού του ΟΦΗ: Πόσο ευχαριστημένος είναι ο τεχνικός του ΟΦΗ από τα αποτελέσματα και την εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του; «Πριν αναχωρήσουμε από το Ηράκλειο, ανέφερε ο Τσέχος κώουτς, είχα πει ότι θέλω οι παίκτες μου να έχουν πάντα στο μυαλό τους, πως όπου κι αν αγωνιζόμαστε μοναδικός μας στόχος πρέπει να είναι η νίκη. Συγχρόνως τόνισα ότι τώρα στη περίοδο της προετοιμασίας εκτός από το προαναφερόμενο στόχο που θα πρέπει να έχουμε και στα φιλικά ματς που θα δώσει η ομάδας μας, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα η νοοτροπία που θα δείξουν οι παίκτες μου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα σε κανέναν μας δεν μπορεί να αρέσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την συμπεριφορά των παικτών μου τους οποίους αν και είμαι πολύ μικρό χρόνο στην ομάδα μας με έχουν υποχρεώσει και ήδη τους εμπιστεύομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι συνεπέστατοι στο πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει. Επίσης είναι συνεπέστατοι στην διάρκεια των προπονήσεων. Η συμπεριφορά που δείχνουν αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» για το άμεσο μέλλον της ομάδας μας. Στο πρώτο φιλικό ματς η ομάδα μας πήγε καλά μόνο στο Β μέρος. Στον αγώνα με την Σαντάρσκι και οι δύο ενδεκάδες που χρησιμοποίησα πήγαν αρκετά καλά και φυσικά σε σχέση με το πρώτο φιλικό ματς έδειξαν πολύ μεγάλη βελτίωση. Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο για την ομάδα μας. Θα πρέπει με το πέρασμα του χρόνου να παρουσιάζουμε συνεχή βελτίωση. Είναι μια λεπτομέρεια που μέρα με την μέρα μπαίνει όλο και περισσότερο στο «πετσί» όλων των παιδιών. Ιδιαίτερα στο ματς με την Βουλγάρικη ομάδα οι παίκτες μου είχαν σωστή νοοτροπία. Η ήττα ήλθε από δύο λάθη που κάναμε. Όμως αυτό που μετράει για μένα είναι ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτό που ζητάω και τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης. Φυσικά και σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι και στο βαθμό που απαιτούν οι υποχρεώσεις της ομάδας μας. Τέλος να επισημάνω ότι για μένα τα δύο πρώτα φιλικά ματς ήσαν πάρα πολύ σπουδαία. Ηταν η πρώτη φορά που έβλεπα τους παίκτες μου να αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο. Μέχρι σήμερα τους είχα δει σε DVD και στις προπονήσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό να δεις τους παίκτες σε ένα παιχνίδι έστω κι αν είναι φιλικού χαρακτήρα. Είχα την ευκαιρία να δω αντιδράσεις που δεν μπορείς να τις διακρίνεις σε τέτοιο βαθμό στη διάρκεια των προπονήσεων.

Ερ.: Ποιες αδυναμίες διαπιστώσατε ότι είχαν οι παίκτες σας στα δύο πρώτα φιλικά ματς; Απάν.:» Δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε σε σχέση με τις επιθετικές προσπάθειες που κάναμε. Όταν κάνεις τόσες πολλές επιθετικές προσπάθειες πρέπει να σκοράρεις περισσότερο από δύο φορές. Είναι μια αδυναμία που σίγουρα με το πέρασμα του χρόνου θα την ελαχιστοποιήσουμε. Επίσης οι παίκτες μου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όλα είναι θέμα το του τι έχω στο μυαλό μου. Για παράδειγμα στο πρώτο ματς μου παραπονέθηκαν ότι ήσαν κουρασμένοι από την πρωινή προπόνηση που είχαμε κάνει και περιελάμβανε μόνο τρέξιμο και για το λόγο αυτό δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν αυτά που ήθελαν. Δεν θα πρέπει να σκέπτονται με τέτοιο τρόπο. Όταν αρχίζει ένα ματς η προσοχή μας είναι μόνο στο παιχνίδι και πως θα πάρουμε τη νίκη. Η κόπωση, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μας απασχολεί πρέπει να μένει έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι κάτι που συνεχώς αναφέρω σε όλα τα παιδιά. Εχει πολύ μεγάλη σημασία πως λειτουργεί το μυαλό μας. Σε κάθε αγώνα, είτε φιλικό είτε όχι, το μυαλό μας πρέπει να είναι καθαρό και να μην επιτρέπουμε σ’ αυτό να είναι άλλες σκέψεις παρά μόνο πως ο ΟΦΗ θα πάρει τη νίκη. »

Ερ.: Στο τομέα της τακτικής είσαστε ευχαριστημένος στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η ομάδα μας; Απάν.: «Είμαστε ακόμη στην αρχή. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά. Γι’ αυτό εξάλλου ήλθαμε εδώ να δουλέψουμε. Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο προχωρούμε και φυσικά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Σήμερα είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό οφείλεται όπως είπα και πιο πάνω στο μεγάλο ενδιαφέρον και στη συνέπεια που δείχνουν οι παίκτες μας. «

Ερ.: Συνεχίζετε να πιστεύετε στην άποψη που έχετε ήδη δημοσιοποιήσει ότι ο ΟΦΗ μπορεί να έχει μια καλύτερη σεζόν; Απάν.:Οταν είχα εκφράσει αυτή την άποψη δεν γνώριζα ποιούς τελικά παίκτες θα έχω στην διάθεση μου. » Σήμερα η συμπεριφορά των παικτών μου είναι αυτή που με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Οι μεταγραφικές μας προσπάθειες δεν έχουν ολοκληρωθεί και σήμερα δεν μπορώ να γνωρίζω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όμως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. »

Ερ.: Ποια είναι η γνώμη σας, για τα νέα παιδιά που έχετε μαζί σας; Απάν.: «Ολα τα παιδιά έχουν πολύ καλή ποδοσφαιρική ποιότητα. Το μέλλον τους ανήκει. Ποτέ όμως δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι έχουν μπροστά τους έναν μεγάλο ανηφορικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και μόνο η σκληρή δουλειά θα τον κάνει καλύτερο στο πέρασμα του χρόνου. Είναι σωστή η επένδυση που έχει γίνει από την ομάδα μας. «