Μιλιάζες: “Μια φορά ΟΦΗ, για πάντα ΟΦΗ”!

Ο Κάρλος Μιλιάζες σε μια απολαυστική συνέντευξη, μιλάει στο Gentikoule για το ταξίδι – αστραπή που έκανε στο Ηράκλειο, τι του είπε ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι και τι… υπόσχεση δίνει στον κόσμο του ΟΦΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κάρλος Μιλιάζες στο Gentikoule:

Καταρχήν Κάρλος, πως αποφασίσες να έρθεις στο Ηράκλειο, μόνο για να δεις ένα παιχνίδι του ΟΦΗ;

“Σχεδίαζα εδώ και αρκετό καιρό να έρθω στην Κρήτη για να δω τον ΟΦΗ. Βρήκα την ευκαιρία και το έκανα”!

Ήρθες στο Ηράκλειο μαζί με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, το είχατε προγραμματίσει από πριν;

“Όταν το αποφάσισα και έκλεισα τα εισιτήρια, τηλεφώνησα στον “Μερέμπα” και του είπα “θες να έρθεις μαζί μου στην  Κρήτη να δούμε τον ΟΦΗ;” Μου είπε αμέσως ναι και έτσι ήρθαμε”.

Στον Λεβαδειακό έχει δημιουργηθεί ένας “μικρός ΟΦΗ” με Τριποτσέρη, Μερεμπασβίλι, Στάθη. Μιλάτε καθόλου για τον ΟΦΗ;

“Βέβαια μιλάμε για τον ΟΦΗ και θυμόμαστε όλες τις καλές στιγμές που ζήσαμε με την ομάδα. Ειδικά την πρώτη χρονιά που ήταν φανταστική και στενοχωριόμαστε γιατί δημιουργήσαμε κάτι πολύ καλό που καταστράφηκε μετά από λίγους μήνες”.

Εσύ φίλε είσαι πάντως… “ειδική περίπτωση” ποδοσφαιριστή. Αγωνίστηκες για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φανέλα του ΟΦΗ. Έμεινες στην ομάδα 18 μήνες αλλά πρόλαβες μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και δημιούργησες μια στενή σχέση με την ομάδα και τον κόσμο. Πως έγινε αυτό;

“Ναι, είναι αλήθεια ότι νιώθω ένα ιδιαίτερο δέσιμο αν και έμεινα στην ομάδα μόλις 18 μήνες. Θυμάμαι πολύ έντονα την παρουσία μου στην ομάδα από την αρχή, τις πρώτες προπονήσεις, πως μιλούσαν οι φίλαθλοι για εμένα. Αυτά που μου έλεγαν οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν ισοδυναμούν με τα χρήματα όλου του κόσμου. Δυστυχώς, εξαναγκάστηκα να φύγω επειδή στον ΟΦΗ αντιμετώπισα μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έζησα στο Παραλίμνι. Οπότε, θα ήταν δύσκολο για εμένα και την οικογένεια μου να περάσω τρία δύσκολα χρόνια. Έχω οικογένεια και πρέπει να σκεφτώ εκείνη. Όσο στενοχωρημένοι και να ήταν όταν έφευγα, γιατί και εκείνοι αγαπούν την Κρήτη. Για αυτόν τον λόγο, όταν πήγα στην Λιβαδειά εκείνοι έμειναν στο Ηράκλειο μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι καταπληκτικοί, ακόμα και στις κακές στιγμές είναι εκεί και αυτοί είναι η δύναμη του ΟΦΗ”.

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στον ΟΦΗ;

“Φυσικά και σκέφτομαι την επιστροφή μου στον ΟΦΗ. Είναι μια υπόσχεση  που την έκανα όταν έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι. Είπα ότι θα επιστρέψω στον ΟΦΗ για να τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Έχω ακόμα 5 χρόνια μπροστά μου για να παίζω ποδόσφαιρο (γέλια), έτσι θα επιστρέψω. Το νιώθω μέσα μου και θέλω να επιστρέψω στον ΟΦΗ ότι μου έδωσε”.

Πρόσφατα ανανέωσες το συμβόλαιο σου με τον Λεβαδειακό, αυτό δείχνει ότι είσαι ευχαριστημένος εκεί;

“Ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τον Λεβαδειακό επειδή πραγματικά, από όταν τραυματίστηκα, νιώθω ότι με υποστήριξε όλη η ομάδα και ειδικά ο πρόεδρος. Θυμάμαι πως όταν μου συνέβη αυτός ο τραυματισμός, ήρθε στα αποδυτήρια και μου είπε “Κάρλος μην σε ανησυχεί τίποτα, θα είμαι εδώ για εσένα” και αυτές οι λέξεις ήταν πολύ σημαντικές για εμένα. Έτσι αποφάσισα να παραμείνω εδώ και να τους βοηθήσω την επόμενη σεζόν επειδή με βοήθησαν και εκείνοι. Έτσι, είναι ώρα να τους ανταποδώσω αυτήν την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Βέβαια, είναι δύσκολα επειδή είμαι μόνος όμως επικεντρώνομαι στην δουλειά μου και θέλω να κάνω την καλύτερη σεζόν που είχα. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν για εμένα ότι αυτό είναι δύσκολο λόγω της ηλικίας μου και του τραυματισμού αλλά η αλήθεια είναι ότι θα τους κάνω να πουν “δείτε με”.

Έκανα πολύ καλή αποθεραπεία τους τελευταίους πέντε μήνες και επέστρεψα όταν δεν το περίμενε κανένας. Είναι κοντά μου ένας φοβερός γιατρός που με έχει βοηθήσει πολύ, επίσης ο Μιχάλης με βοηθάει αρκετά και είναι κοντά μου για σημαντικό χρονικό διάστημα. Και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό. Στην Πορτογαλία δούλεψα αρκετά στην κλινική “Saude Convida” όπου έκανα ατομικές προπονήσεις με τους Φιλίπε Κόουτο και τον φυσικοθεραπευτή Φιλίπε Λάπα όπου θέλω να ους ευχαριστήσω επίσης για την βοήθεια τους.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον μεγάλο γιατρό του ΟΦΗ Γιώργο Στεφανουδάκη που την ημέρα που τραυματίστηκα προσφέρθηκε να κάνω εκεί την εγχείρηση και αυτό ήταν  πολύ σημαντικό για εμένα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους του ΟΦΗ για τα πολλά μηνύματα που πήρα και τα οποία μου έδωσαν δύναμη για να επανέλθω”.

Αφού ήρθες μια φορά, θα επιστρέψεις στο Ηράκλειο για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς; Γνωρίζεις ήδη ότι είναι ένας τελικός για τον ΟΦΗ…

“Εύχομαι να είμαι εκεί αλλά δεν το γνωρίζω τώρα επειδή βρίσκομαι στην Ελβετία για να ξεκινήσω ένα ειδικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί. Πιστεύω ότι θα πάρει την άνοδο γιατί πρόκειται για έναν καλό οργανισμό, με καλό προπονητή και καλούς παίκτες. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι η υποστήριξη των οπαδών του ΟΦΗ. Η ομάδα έχει όλες τις συνθήκες για να πάρει την άνοδο και είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ θα είναι σύντομα στην Σούπερ Λιγκ επειδή το αξίζει. Εύχομαι τα καλύτερα για τον ΟΦΗ. ΟΦΗ για μια φορά, για πάντα ΟΦΗ 4444”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook