Φωτάκης: «Δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο με την εκκαθάριση»

Ο Μανώλης Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την διαδικασία της εκκαθάρισης και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν μέχρι την δεύτερη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

«Αυτό που ζούσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια με την απαξίωση στην ομάδα, τις προσφυγές και τις οφειλές, οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν περηφάνια. Θέλουν την ομάδα ψηλά σε όλα και να την χαίρονται. Φτάσαμε στο σημείο μηδέν αλλά είναι το σημείο που θα μας επαναφέρει στο προσκήνιο με ολική επαναφορά. Θα ξεκινήσει από την Γ΄Εθνική και νομίζω πολύ σύντομα θα παίξει ξανά στην μεγάλη κατηγορία και θα τον χαιρόμαστε όλοι. Χαίρομαι γιατί ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει σε αυτή τη φάση αυτή τη διοίκηση στον Ερασιτεχνη. Νομίζω θα οδηγήσει τον ΟΦΗ στα ήρεμα νερά που πρέπει» είπε αρχικά ο έμπειρος νομικός που εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για τα βήματα που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής: «Είναι μεν μια τυπική διαδικασία. Τη στιγμή που έβγαινε ο Νίκος Μαχλάς και ανακοίνωνε την αποχώρηση εμείς κάναμε όλη την δουλειά για την επόμενη μέρα. Μιλήσαμε με ανθρώπους της ΑΕΚ και του Άρη. Είχαμε εκπονήσει το σχέδιο για την επάνοδο της ομάδας. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να γίνει αυτό. Βλέπετε στον Άρη πόσος χρόνος χάθηκε στην αρχή και το γίνεται τώρα. Μπήκε σε εκκαθάριση το Γενάρη του 2015 και παρά το ότι βρέθηκε άνθρωπος να βάλει λεφτά χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διαφωνίας. Ο δρόμος ο ασφαλής είναι η Γ΄ Εθνική. Το νομικό πρόσωπο της ΠΑΕ είναι σάπιο. Έρχεται σήμερα σε μια Γ.Σ. να καταλαβαίνουμε πως η ΠΑΕ δεν μπορεί να ορθοποδήσει, Νομίζω λοιπόν πως πόλις ληφθεί η απόφαση για την επόμενη Γ.Σ. Οδηγός είναι η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, υπάρχει ένα σχέδιο. Μπορεί να είναι κουραστικό για τους φιλάθλους που δεν καταλαβαίνουν τα νομικά. Η Γ.Σ. διορίζει εκκαθαριστές που θα τρέξουν τα πράγματα. Υπάρχει ο ερασιτέχνης που θα έχει την ευθύνη να τρέξει την ομάδα για να αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική. Το αγωνιστικό, Το ένα κομμάτι δεν εμποδίζει το άλλο. Του χρόνου ελπίζουμε να είμαστε στο επαγγελματικά πρωταθλήματα και να ιδρύσουμε τη νέα ΠΑΕ ΟΦΗ και να μην γίνουν τα ίδια λάθη».

Για το τι κίνδυνος μπορεί να υπήρχε αν καθυστερούσε ο ΟΦΗ: «Υπάρχει το θέμα με κάποιο έγραφο. Διάβασα τις τοποθετήσεις. Είχαμε ένα θέμα που το αντιμετωπίζαμε τα τελευταία χρόνια οπως και άλλες ΠΑΕ. Δεν ήταν άγνωστο. Αυτό μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο. Ήταν αποτρεπτικός παράγοντας το χρέος για οποιοδήποτε παράγοντα να μπει στην ομάδα όσο και αν την αγαπούσε. Ήταν ένα βαρέλι δίχως πάτο. Τώρα αποκτάει πάτο και ο ΟΦΗ είναι ένα μαγαζί γωνία. Είναι μια ομάδα που θέλγει. Μια ομάδα που έχει φίλους παντού. Νομίζω πως έπρεπε να γίνει αυτό γιατί αν δεν γινόταν θα οδηγούσε στον αφανισμό. Πρέπει να γινόταν η κίνηση για την επαναφορά της ομάδα. Αυτό θα γίνει με την εκκαθάριση, με τον «εξαγνισμό» της ΠΑΕ. όλοι μαζί πρέπει να συνεισφέρουμε για να επιτευχθεί ο στόχος».

Για την διαδικασία της εκκαθάρισης: «Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση πρέπει να γίνει μια διαδικασία. Πρέπει να υπάρξει ένα έγγραφο από την Football Legue ότι δεν θα αγωνιστούμε εκεί. Η ΠΑΕ θα οδηγηθεί στην λύση και στην εκκαθάριση. Πρέπει να υπάρξει ενα καθαρό τοπίο για να μπορέσουν να δουλέψουν και οι επιχειρηματίες. Δύο εβδομάδες μετά την Γ.Σ. θα αναπτυχθούν όλες οι απόψεις γύρω από όλα τα σημεία αιχμής που ταλανίζουν τον ΟΦΗ όπως είπε και ο κ. Σηφάκης».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Κρητικούς επιχειρηματίες: «Άκουσα ένα σοβαρό λόγο να διατυπώνεται από τον κ. Σηφάκη. Ένα στιβαρό λόγο. Χρειάζεται η ομάδα ανθρώπους που να ξέρουν από διοίκηση ανώνυμων εταιριών. Περιμένω να ξεδιπλώσει το πλάνο του. Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει αυτό. Αν υπάρξουν κι αλλες προτάσεις θα αξιολογηθούν».

Για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την πτώση στην Γ Εθνική: «Πάμε πολύ καλά, δουλεύουμε για αυτή την ιστορία, είμαστε σε επαφή με την Football League Και το υπουργείο ανάπτυξης ώστε να υλοποιήσουμε το πλάνο που έχει χαραχθεί και θέλω να μεταφέρω πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Δεν υπάρχει καθυστέρηση».

Για το αν θα υπάρχουν χρέη στην επιστροφή στου ΟΦΗ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα:«Δεν θα βρει χρέη. Το λέει καθαρά ο νόμος. Όσα αφορά τη FIFA κάποιες οφειλές δεν μπορεί να διακρίνει τις οφειλές δεν είναι αποτρεπτικό το κονδύλι κει έχει να κάνει με τις οφειλές εκεί. Στα υπόλοιπα περνάνε στα φυσικά πρόσωπο. Είναι ένα χρέος γνωστό στην FIFA και αντιμετωπίσημο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook