Παπακαλιάτης: «Είμαστε μια παρέα 7 φίλων»

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το εγχείρημα της νέας προσπάθειας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ξεκινήσει από το μηδέν και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Ο έμπειρος αθλητικός παράγοντας μίλησε στην εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή όπου αναφερόμενος στην προσπάθεια που επιχειρείται για το… restart του ΟΦΗ υπογράμμισε ότι «ο κύριος Σηφάκης που έκανε την ανακοίνωση για τους 7 φίλους, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, έχουμε κάνει μεν το πλάνο μας αλλά θέλουμε να μιλήσουμε με τον Ερασιτέχνη για να δούμε το μέλλον. Όπως γνωρίζετε, ακόμα δεν έχει παρθεί η απόφαση από την ΠΑΕ για την πτώση στην Γ Εθνική. Είναι διαδικαστικό το θέμα αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία» ενώ αναφερόμενος στο «πάντρεμα» των δύο πρωτοβουλιών πρόσθεσε λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία το πώς προέκυψε, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε μαζί και αυτό που θέλουμε είναι να επαναφέρουμε τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπακαλιάτης στον Athletic Radio 104,2

Για την πτώση του ΟΦΗ στην Γ Εθνική: «Από την μια πλευρά ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας αλλά από την άλλη ίσως είναι και καλύτερα που έγινε αυτό γιατί η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν και από μια νέα βάση. Χωρίς να έχει το βάρος των εκατομμυρίων και πιστεύουμε ότι αν θέλετε, ο νόμος δίνει ένα «δώρο» στην ΠΑΕ να πέσει μια κατηγορία και παράλληλα το σωματείο απαλλάσσεται από όλα τα χρέη. Από την στιγμή που γνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος που δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν και με μια σύμπνοια όλης της ομάδας, νομίζω ότι το όνομα που διαθέτει ο ΟΦΗ

Για τους στόχους του ΟΦΗ και την εκμετάλλευση των ακαδημιών: «Δεν ήρθε ο χαμός και η καταστροφή αν δεν βγει αμέσως η ομάδα. Πάνω από όλα θέλουμε να γίνει μια σωστή προσπάθεια, με καλές μεταγραφές και να μην πέσουμε σαν τα κοράκια με υπέρογκες μεταγραφές επειδή υπάρχουν λεφτά, να μην γίνουν τα λάθη που έγιναν το 2009. Αυτοσκοπός είναι η άνοδος και αυτό πρέπει να πετύχουμε. Αν δεν το πετύχουμε, δεν θα έρθει η καταστροφή προς Θεού. Ακόμα και ο Άρης που είναι μεγάλο μέγεθος δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο. Δεν χάσαμε τα πάντα. Πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, να αναδειχθούν ποδοσφαιριστές και να μην καταφύγουμε στην λύση του να αγοράζουμε συνεχώς».

Για την ομάδα των Κρητικών επιχειρηματιών: «Είμαστε μια ομάδα, δεν ηγείται κανένας αυτής της ομάδας. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό. Οι προθέσεις μας είναι να βοηθήσουμε το σωματείο γιατί αγαπάμε τον ΟΦΗ και τον αθλητισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει τον ΟΦΗ στο παρελθόν όπως ο κύριος Καράτζης και ο κύριος Πολεμαρχάκης. Οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τον ΟΦΗ επειδή τον αγαπούν».

Για τα πλάνα τους: «Λίγο – πολύ, το τι πρέπει να γίνει είναι γνωστό. Αυτό που χρειάζεται είναι ο χρόνος, η διάθεση και τα χρήματα. Η προσπάθεια μας είναι να «μαζέψουμε» χρήματα, με την καλή έννοια, πέρα από τα χρήματα που θα βάλουμε, και με τις γνωριμίες που έχουμε και για τα επόμενα χρόνια. Δεν μιλάμε μόνο για μια χρονιά. Στις δύο κατηγορίες, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα από πλευράς εισροής χρημάτων ενώ το αντίθετο συμβαίνει στην Σούπερ Λιγκ.

Για το πώς έχει αντιμετωπιστεί αυτή η κίνηση: «Παρατηρώ μια μερίδα του τύπου να είναι εναντίον αυτής της κίνησης και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση. Είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει όμως από την άλλη όταν υπάρχουν 7 Ηρακλειώτες επιχειρηματίες αξίζει την στήριξη του κόσμου. Βέβαια, από την άλλη μπορεί να υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν και καλώς θα το κάνουν. Διάβασα ένα άρθρο, δεν γνωρίζω ποιος το έγραψε, επειδή είμαι στο εξωτερικό δεν πήρα τηλέφωνο, θα μπορούσα να πάρω και να μάθω για τον λόγο της αμφισβήτησης. Δεν θέλουμε να δώσουμε χρήματα με αντιπαροχή και είναι χρήματα που κανένας δεν πρόκειται να τα πάρει πίσω. Όπως και συνέβη το 2009 στην προσπάθεια που έκανε ο κύριος Κουράκης. Εν γνώσει μας πήραμε μετοχές γνωρίζοντας ότι δεν θα παίρναμε πίσω τίποτα.

Για την συνεργασία με τον Ερασιτέχνη: «Ο Ερασιτέχνης είναι ο κυρίαρχος και πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία. Σύντομα θα κάνουμε μια συνάντηση για να θέσουμε το πλάνο.

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τον «πολυμετοχικό ΟΦΗ» του 2009: «Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Ο κύριος Κουράκης πήρε την ομάδα από τον κύριο Βατσινά και έχω πει αρκετές φορές ότι ο κύριος Βατσινάς δεν έπρεπε να πάρει χρήματα. Δεν έπρεπε να πάρουν χρήματα για μια καταχρεωμένη ομάδα. Κακώς μεν, αλλά έγινε. Από την άλλη πλευρά, τα χρέη ήταν γύρω στα 5 εκ. ευρώ και τότε άρχισαν οι μεγάλες σπατάλες. Έγιναν μεταγραφές, πολλά έξοδα και το χρέος εκτοξεύτηκε ούτε ξέρω που. Κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το χρέος της ΠΑΕ και δεν έγινε ποτέ κανένας έλεγχος. Ακόμα και τώρα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος από μια σοβαρή εταιρεία για να μάθει ο κόσμος ποιο είναι το χρέος. Όχι από το 2006 αλλά αργότερα. Η ομάδα ήταν μια ανώνυμη εταιρεία. Τότε ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ήταν οι αδερφοί Βατσινά και το τι κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης είναι δικαίωμα του. Μέχρι τότε δεν μπορεί να ελέγξει κανένας τι έκαναν οι αδερφοί Βατσινά. Εγώ μιλάω από το 2009 και μετά».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο: «Εύχομαι να ξημερώσει μια νέα ημέρα για τον ΟΦΗ με καθαρό τοπίο και όχι με αμαρτίες του παρελθόντος. Με τα πάντα από το μηδέν».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook