listen live
ακούτε τώρα: 20:00-22:00

Θύρα 8 - (Μανώλης Σαρρής)

listen live
ακούτε τώρα: 20:00-22:00

Θύρα 8 - (Μανώλης Σαρρής)

ακολουθεί: 00:00 - 08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Οι προυποθέσεις για να αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ

Για το ευαίσθητο θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τον Γιώργο Κορτσιδάκη o νομικός και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Οι αναφορές του για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει ο ΟΦΗ στο ζήτημα αυτό που τίθεται σε προτεραιότητα από την ΠΑΕ ΟΦΗ μέχρι τις 31 Μαρτίου που θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο της στην αρμόδια Επιτροπή είχαν ενδιαφέρον. Ο κ. Μιχαλόπουλος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του AthleticRadio στην εκπομπή “Στο γήπεδο του Athletic” με τον Γιώργο Κορτσιδάκη και αποκάλυψε ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει αποτυπώσει λογιστικά τα χρήματα που απαιτούνται για να μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ. Μια εικόνα που θα παρουσιαστεί και επισήμως σε συνέντευξη Τύπου που θα γίνει προσεχώς για να ενημερωθούν οι φίλαθλοι και οι μέτοχοι της ΠΑΕ OΦΗ… 

  • Για το ζήτημα της αδειοδότησης και τι περιλαμβάνει:

“Το θέμα της αδειοδότησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το ζήσαμε και πέρσι.Δεν το αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα η ΕΠΟ. Είμαστε στα μέσα του Φλεβάρη και δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος η οποία πέρσι μας ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου. Μας έστειλαν σε ηλεκτρονική μορφή τον κανονισμό που διέπει την αδειοδότηση. Η εγκύκλιος εξειδικεύει τα ζητήματα. Η αδειοδότηση προβλέπει κάποια κριτήρια. Είναι τα αθλητικά κριτήρια, είναι τα νομικά κριτήρια, είναι τα διοικητικά. Η αδειοδότηση απαιτεί μια εταιρεία που να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Να είναι μια εταιρεία με δομή, στελεχιακό δυναμικό, καταστατικό και να είναι σε γενικές γραμμές σύγχρονη. Να υπάρχουν συμβάσεις εργασίας προς όλους. Επίσης  θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει ένα πρόγραμμα υποδομών και να δείχνει η εταιρεία ότι δίνει βάρος στις υποδομές και να διαθέτει προπονητές με τα σχετικά διπλώματα που προβλέπονται. Υπάρχουν υποχρεωτικά κριτήρια, αλλά και κάποιες άλλες κατηγορίες κριτηρίων που σου δίνεται η δυνατότητα να τα αποκτήσεις στην πορεία. Στα οικονομικά κριτήρια η φιλοσοφία που διέπει την ΟΥΕΦΑ είναι ότι θα πρέπει στις ΠΑΕ να υπάρχει μια ισορροπία στα έσοδα και έξοδα των προυπολογισμών. Να μην έχουν δηλαδή παθητικό οι εταιρείες. Θα πρέπει  για να αδειοδοτηθεί η ομάδα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 να μην έχει οφειλή. Στο προσωπικό και στους παίκτες, αλλά και σε τρίτους.Ο νόμος δίνει ένα περιθώριο μέχρι 31 Μαρτίου.

  • Για το αν ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος:

«Ο ΟΦΗ έχει οφειλές και πρέπει μέχρι 31 Μαρτίου να έχουν εξοφληθεί ή να έχουν ρυθμιστεί ή να έχουν διακανονιστεί. Αυτό πρέπει να γίνει εγγράφως και να υπάρχει και το γνήσιο της υπογραφής.Για να γίνει ένας φάκελος αδειοδότησης πρέπει να δουλέψει ένα ολόκληρο επιτελείο.Η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση. Η οποία αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο σε συνέντευξη Τύπου θα εμφανίσει τα οικονομικά στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα για να αδειοδοτηθεί. Εχει γίνει μια προεργασία και έχει γίνει μια αποτίμηση στα χρήματα που χρειάζονται για να αδειοδοτηθεί η ομάδα. Δεν θα ήθελα να υποκαταστήσω το διοικητικό συμβούλιο. Αλλά καταλαβαίνετε ότι για το θέμα αυτό πρέπει να είμαστε  όλοι σε μια επαγρύπνηση. Από την ενασχόληση μου με τον ΟΦΗ δεν έπληξα καμία μέρα. Δεν υπήρχε ούτε μια μέρα εφησυχασμού. Και η τωρινή διοίκηση αλλά και η προηγούμενη έχει μάθει να λειτουργεί στα δύσκολα. Δεν θέλουμε όμως να νοιώθουμε μοναξιά. Δεν λέω υπαρξιακή γιατί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είμαστε μια γροθιά. Οπως και ο κόσμος είναι κοντά όσο δεν πάει και δίνει τον οβολό του. Εννοώ μοναξιά από εκείνους που έχουν και κατέχουν. Δεν είναι δυνατόν ο ΟΦΗ να μένει αβοήθητος. Οφείλουμε βέβαια και εμείς να πηγαίνουμε συντεταγμένα πάνω στο θέμα των επαφών και στις εκκλήσεις μας για βοήθεια. Επαφές έχουν γίνει. Στην συνέντευξη Τύπου θα γίνει μια αναφορά. Θα παρουσιάσουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ και οι ανάγκες της αδειοδότησης σε αριθμούς. Οτι για να μπορέσει ο ΟΦΗ να αδειοδοτηθεί θα χρειαστεί ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό είναι το στίγμα. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ακόμα και μεγάλες ομάδες έχουν προβλήματα. Αν εφαρμοστούν  επακριβώς οι διατάξεις δεν θα αδειοδοτηθεί το ένα τρίτο των Ελληνικών ομάδων».

  • Για την πειθαρχική δίωξη  του γκολκήπερ  του ΟΦΗ Βεζυρίδη που ζητάει ο ΠΑΣ Γιάννενα με καταγγελία στον αθλητικό εισαγγελέα:

 «Η υπόθεση του αγώνος ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει έφεση η οποία  θα εκδικαστεί την επόμενη Τετάρτη. Οφείλω να πώ όμως ότι για το θέμα της έφεσης κρατώ πολύ μικρό καλάθι. Υπάρχει μια δυσφήμιση του αθλήματος  με αυτά που συνέβησαν στο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Οι του ΠΑΣ Γιάννενα βγαίνουν ξανά στην επίθεση, σε απόδειξη αυτού που λέμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μας απασχολεί το θέμα για το πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Αν ο Βεζυρίδης ήταν θεατρίνος θα ξάπλωνε στο χορτάρι και τώρα τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Υπήρχε βίαιη απώθηση προς εκείνον  και ψυχολογική βία εναντίον του. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος αυτός δεν θέλησε να πέσει κάτω. Αρα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από θεατρίνος. Δυσφημείται ο ποδοσφαιριστής με αυτά που αναφέρει για το πρόσωπο του ο ΠΑΣ Γιάννενα. Αρα αποκτά δικαίωμα ποινικής δίωξης και αστικής αποζημίωσης έναντι εκείνων που είναι συντάκτες των εγγράφων αυτών. Παράλληλα δυσφημείται και η ΠΑΕ ΟΦΗ με όλα αυτά. Υπάρχει συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εταιρείας που λέγεται ΠΑΕ ΟΦΗ. Θα το δούμε το θέμα αυτό και θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε».