listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 14:00 – 21:00

Athletic Live - (Μανώλης Θέμελης )

e-radio logo

«Η οικογένεια μας πάντα προστάτευε τον ΟΦΗ»

Για πρώτη φορά μετά την συνεργασία του ΟΦΗ με το ίδρυμα «Ελπίδα» η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε για την κίνηση του Κρητικού συλλόγου να διαφημίζει δωρεάν αυτήν την προσπάθεια.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πατρίς» όπου αναφέρεται στην πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Νίκου Μαχλά για να διαφημίζει δωρεάν στην φανέλα του το ίδρυμα «Ελπίδα». Όσον αφορά το τι σημαίνει ο ΟΦΗ για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η απάντηση της τα λέει όλα αφού τόνισε «η οικογένειά μας πάντοτε προστάτευε και στήριζε τις προσπάθειες του ΟΦΗ». Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στην επαφή που είχε με τον ΟΦΗ και το Νίκο Μαχλά τόνισε ότι «η αφορμή για την διαφήμιση αυτή ήταν η ιστορία ενός μικρού παιδιού που φιλοξενήθηκε στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στη Μονάδα μας. Το γεγονός αυτό συγκίνησε τους παράγοντες της ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Πρόεδρό της κύριο Νίκο Μαχλά, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία του. Είναι μια παραδειγματική χειρονομία από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ που συνδέει τα ιδεώδη του αθλητισμού με ανθρωπιστικούς σκοπούς». Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην εφημερίδα «Πατρίς»

Σκοπεύετε να κάνετε μαζί με την ΠΑΕ ΟΦΗ κάποια εκδήλωση στο Ηράκλειο με αφορμή το γεγονός αυτό; «Θα ήταν πολύ ωραία ιδέα να γίνει κάποια εκδήλωση στο Ηράκλειο, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεν έχουν τη δυνατότητα μετακινήσεων, να οργανωθεί μια επίσκεψη του ΟΦΗ στην Αθήνα και στο νοσοκομείο μας, για να μπορέσουν οι μικροί μας ασθενείς να έρθουν σε επαφή με την ομάδα. Μάλιστα αυτό είναι μια επιθυμία την οποία ήδη έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Ομάδας, κύριος Νίκος Μαχλάς. Τους περιμένουμε με χαρά!»

Για σας, για την οικογένειά σας, τι σημαίνει ΟΦΗ; «Η οικογένειά μας πάντοτε προστάτευε και στήριζε τις προσπάθειες του ΟΦΗ»

Η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το πρώτο παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο που πρόσφατα εγαινίασε. «Ήταν ολοκλήρωση ενός χρέους κι ενός έργου ζωής για μένα. Μιας υπόσχεσης που έδωσα στα παιδιά και στους γονείς τους, και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Και για μένα «υπόσχεση» σημαίνει «δέσμευση». Κι αν η ΕΛΠΙΔΑ κέρδισε την αξιοπιστία που έχει σήμερα, είναι γιατί πάντοτε κάναμε ό,τι υποσχεθήκαμε».

Τι άλλα όνειρα έχετε; «Σίγουρα δεν θα σταματήσω εδώ. Το νοσοκομείο ήταν μεν για μένα ένα χρέος κι ένα έργο ζωής, αλλά ήταν στην πραγματικότητα μία μόνο μάχη που κερδίθηκε στον αγώνα κοντά στα παιδιά. Έπονται κι άλλες που στόχο τους θα έχουν το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για όλους και κυρίως τα παιδιά».

Για την Κρήτη τι ονειρεύεστε; «Κατ’αρχήν ονειρεύομαι την ίδια την Κρήτη! Οι δεσμοί της οικογένειάς μας με τον τόπο αυτό είναι άρρηκτοι, οι ρίζες της βαθειές και βρίσκεται πάντα στη σκέψη μας, στην καρδιά μας και στις προτεραιότητές μας. Ο λαός της, οι παραδόσεις της και η ιστορία της μας κάνουν υπερήφανους. Ο πολιτισμός που ανέπτυξε μέσα στους αιώνες είναι μεγαλειώδης! Μέσα από τον θαυμασμό που νοιώθω για αυτόν τον πολιτισμό, αφιέρωσα 4 χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην αρχαιολογία και 2 χρόνια συγγραφής του βιβλίου μου για τη θέση της γυναίκας στη Μινωική περίοδο. Ονειρεύομαι λοιπόν για την Κρήτη να διατηρήσει την ξεχωριστή πορεία της, ως προστάτης και εκφραστής αυτού του μοναδικού πολιτισμού, και να συνεχίσει να είναι γη γνήσιων πατριωτών!.

Λέτε συνεχώς ότι προτιμάτε να μιλάτε με έργα παρά με λόγια. Γιατί; «Γιατί η συνέπεια έργων και λόγων είναι απαράβατη αρχή και βασική επιδίωξή μου, ειδικά όταν φέρω την ευθύνη της ελπίδας τόσων παιδιών και συμπολιτών μου».

Tι είναι αυτό που σας πληγώνει σήμερα στην Ελλάδα; «Με πληγώνει καθημερινά η κοινωνική αδικία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Επηρεάζει πολύ τη ζωή μου όταν σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι υπάρχουν δίπλα μου που είναι δυστυχισμένοι».

Πόσα «ευχαριστώ» έχετε εισπράξει για όσα κάνατε μέχρι σήμερα; «Δεν μετράω τα ευχαριστώ. Μετράω τα παιδιά που σώζονται. Και δεν σταματάω τον αγώνα μου γιατί αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους μου δίνουν δύναμη. Μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ οι δρόμοι μας έχουν συναντηθεί και έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα μας ισχυροί δεσμοί ζωής. Εγώ τους ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνει ο δικός τους αγώνας και το παράδειγμα δύναμης και θάρρους που δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία».

Σε ποια περίπτωση οργιστήκατε τόσο που είπατε «φεύγω από την Ελλάδα»; «Ποτέ. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τη χώρα μου. Θα βρίσκομαι εδώ και στις καλές και στις κακές στιγμές της.»

O άντρας σας πόσο σας βοηθάει στο έργο σας; «Ο Βαρδής είναι ο άνθρωπος που με στήριξε περισσότερο και στον οποίο οφείλω τα πάντα! Υπήρξε ανέκαθεν βαθιά φιλοσοφημένος, πατριώτης και ανθρωπιστής. Κοντά του έμαθα πως να εφαρμόζω στο ακέραιο τις αρχές που μου είχαν μεταδώσει οι γονείς μου και πως να πραγματοποιώ τους στόχους μου. Έχοντας τον Βαρδή στο πλευρό μου να με στηρίζει και να με συμβουλεύει με την κρίση και την ευαισθησία του έφτασα εδώ που βρίσκομαι σήμερα».