Σα Πίντο: «Δεν υπάρχει ΟΦΗ χωρίς κόσμο»

Ο τρελο – Πορτογάλος μίλησε στο gazzeta και δεν έκρυψε για ακόμα μια φορά το μεγάλο δέσιμο του με τον ΟΦΗ και τον κόσμο του.

Περίπου 10 μήνες μετά την αποχώρηση του, ο ΟΦΗ δεν υφίσταται με την μορφή που γνωρίζαμε. Ο 42χρονος προπονητής εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην κρητική ΠΑΕ μίλησε στο gazzetta.gr για το δέσιμο του με τον ΟΦΗ.

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη στον ΟΦΗ και δεν θα μπορούσα να το φανταστώ μετά την σπουδαία χρονιά που είχαμε την περυσινή σεζόν.

Είναι απίστευτο, σοκαρίστηκα όταν το πληροφορήθηκα. Δεν περίμενα να συμβεί ποτέ αυτό. Εύχομαι στους ανθρώπους που αγαπούν τον ΟΦΗ, όσους βρίσκονται γύρω από τον ΟΦΗ, τους οπαδούς του να έχουν κουράγιο και να παραμείνουν δυνατοί στο μέλλον.

Είναι δύσκολες στιγμές. ΟΦΗ χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Επαναλαμβάνω πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και να παλέψουν όλοι για να επιστρέψει ο σύλλογος όσο πιο γρήγορα γίνεται εκεί που ανήκει. Θα βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ αν μου ζητηθεί. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά», είναι τα πρώτα λόγια του Ρικάρντο Σα Πίντο για να συνεχίσει:

«Αγαπώ όχι μόνο τον ΟΦΗ, την Κρήτη και τους οπαδούς του, αλλά όλη την Ελλάδα. Όπου και αν βρεθώ στην Ελλάδα, όλοι μου μιλούν με περίσσια ευγένεια. Τρέφω τα καλύτερα συναισθήματα για την Ελλάδα»

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου εξήγησε πως κατάφερε να οδηγήσει τον ΟΦΗ στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας αποκαλύπτοντας το μυστικό της δουλειάς του.«Στον ΟΦΗ πραγματοποιήσαμε φανταστική σεζόν. Πήρα την ομάδα στις τελευταίες θέσεις τελευταίοι και τερματίσαμε στην έκτη θέση, ενώ στο Κύπελλο φτάσαμε στα ημιτελικά όπου αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό στην παράταση. Παραλίγο να βγούμε στην Ευρώπη με την πορεία που διαγράψαμε.

Σε κάθε ματς ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η ομάδα ήταν ενωμένη στις προπονήσεις και βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βήμα-βήμα καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Η ομάδα ήταν σαν οικογένεια. Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό μας».

«Έπεφταν όλα πάνω στον Πουλινάκη»

Ο Σα Πίντο αναφέρθηκε στη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη αλλά και στο μπάτζετ που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Ακόμη διατηρώ πολύ καλή επικοινωνία με τον Μάνθο Πουλινάκη. Στην ομάδα είχαμε κάποιες διαφωνίες καθώς πολλές φορές ήταν μόνος του και έπεφταν όλα πάνω του.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να ομολογήσω πως προσπάθησε να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Πρέπει να του το αναγνωρίσουν αυτό όλοι.

Είναι όμως ένας σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος θα μπορούσε και σε αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ να δώσει λύσεις αρκεί να υπάρχει κάποιος οικονομικός επενδυτής. Σίγουρα αυτό θα αποτελούσε μεγάλη πρόκληση».

«Με έχουν πλησιάσει τρεις ελληνικές ομάδες»

Ο άλλοτε επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναφέρθηκε στα μελλοντικά πλάνα του, αποκαλύπτοντας πως ήδη τον έχουν προσεγγίσει τρεις ελληνικοί σύλλογοι!

«Έχω αποφασίσει να μην εργαστώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπάρχουν προτάσεις από την Πορτογαλία αλλά και από συλλόγους του εξωτερικού.

Τρεις ομάδες από την Ελλάδα ήδη με έχουν προσεγγίσει για να συνεργαστούμε. Δεν βιάζομαι όμως. Σε ότι αφορά τον ΟΦΗ στο μέλλον και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις ίσως συζητούσα την επιστροφή μου.

Όπως προείπα αγαπώ την ομάδα. Στην παρούσα φάση θέλω κάποιες εγγυήσεις για την επόμενη ομάδα μου, που θα αφορούν την φιλοσοφία του συλλόγου, τις ιδέες που υπάρχουν, την αφοσίωση των παραγόντων προκειμένου να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ».

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ως γνήσιος τζέντλεμαν δεν παρέλειψε να στείλει τους χαιρετισμούς του στους οπαδούς των συλλόγων στους οποίους εργάστηκε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εργαστεί ξανά εκτός Πορτογαλίας.

«Μπορεί να δουλέψω ξανά εκτός Πορτογαλίας»

«Η οικογένεια πάντα αποτελεί προτεραιότητα για μένα, όμως είμαι επαγγελματίας προπονητής και ασφαλώς θα μπορούσα να δουλέψω ξανά εκτός Πορτογαλίας. “Ποτέ δεν ξέρεις” αν θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους ανθρώπους και τους οπαδούς του ΟΦΗ αλλά και του Ατρομήτου με τους οποίους συνεργάστηκα».

πηγή: gazzeta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook