Μιλιάζες: «Ο Γκατούζο δουλεύει σοβαρά και σκληρά»

Ο Κάρλος Μιλιάζες μίλησε στο “Maisfutebol” για την βία στην Ελλάδα αλλά και για την παρουσία του στον ΟΦΗ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του στο Ηράκλειο.

Με αφορμή την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο, οιΠορτογάλοι ζήτησαν την γνώμη του συμπατριώτη τους για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αριστερός μπακ του ΟΦΗ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του στο Ηράκλειο και αρχικά είπε πως για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Εμείς προπονούμαστε κανονικά περιμένοντας την απόφαση. Ήδη έχει αναβληθεί ένα παιχνίδι που θα γίνει τον Ιανουάριο (σημ. το παιχνίδι κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου). Η Ομοσπονδία θέλει να διαμαρτυρηθεί και πιστεύω ότι για εκείνους ήταν μια προειδοποίηση».

Ο Κάρλος Μιλιάζες μίλησε στο «Maisfutebol» για την παρουσία του στον ΟΦΗ τονίζοντας πως «τα πράγματα για εμένα πάνε πολύ καλά. Μιλάω συχνά με τον κύριο Γκατούζο που με συμβουλεύει αρκετά» ενώ αναφέρεται και στην παρουσία του «Ρίνο» ως προπονητής «όπως ήταν ως παίκτης, έτσι και τώρα ως προπονητής θέλει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Οι προπονήσεις που κάνει είναι πολύ σοβαρές. Μου θυμίζει αρκετά τον Σα Πίντο».Σχετικά με όσα έγιναν πριν δύο εβδομάδες, ο Μιλιάζες απάντησε λέγοντας ότι «ήταν περισσότερο μια πίεση για να υπάρξει μια βελτίωση σε ορισμένα πράγματα. Ευτυχώς που άλλαξε γνώμη και παρέμεινε στην ομάδα».

Παράλληλα, ο ίδιος δεν κρύβει την πίστη του στο να κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας: «Γιατί όχι; Την προηγούμενη σαιζόν ήμουν ένας από τους καλύτερους μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Πορτογαλία έχει έναν προπονητή που εργαζόταν στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι που αγωνίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, χρειάζονται μόνο μια ευκαιρία».

Όσον αφορά τους Έλληνες φιλάθλους, ο Μιλιάζες απαντάει ότι «υπάρχει μεγάλος φανατισμός» λέει αρχικά και στην συνέχεια δίνει μια άλλη διάσταση υπογραμμίζοντας ότι «βέβαια αυτό έχει και μια θετική πλευρά γιατί είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε γεμάτα γήπεδα. Είναι μια αντίθεση με την Πορτογαλία όπου υπάρχουν μόνο τέσσερις ή πέντε ομάδες που γεμίζουν τα γήπεδα τους. Tο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

Οι συμπατριώτες του Μιλιάζες δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν και για την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής ομάδας: «Πολλοί ποδοσφαιριστές μου λένε να πω στον Φερνάντο Σάντος να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η Εθνική Ελλάδας είχε μια πολύ καλή παρουσία με τον Φερνάντο Σάντος. Πριν μας κερδίσουν δύο φορές και μας «κλέψουν» το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν μια συνηθισμένη ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook