Γκατούζο: “Ναρκωτικό στο αίμα μου η στήριξη του κόσμου”

O τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, έκανε ειδική μνεία σε “Σίλε”, Μεϊτέ και Τζορτζ, “Μερέμπα” ενώ υπογράμμισε ότι όλα όσα έγιναν, ανήκουν στο παρελθόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζενάρο Γκατούζο

Ήταν ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη έπαιξε καλά και αν είχε σκοράρει, θα είχαμε αρκετές δυσκολίες στην συνέχεια. Ξέραμε ότι η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει έναν καλό προπονητή με την άφιξη του η ομάδα του έχει αλλάξει νοοτροπία και αγωνιστικό πρόσωπο. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι, παίξαμε δυνατά, κυνηγήσαμε κάθε μπαλιά, οπωσδήποτε έγιναν λάθη όμως σημασία έχει ότι κυνηγήσαμε το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλάξαμε πολλούς παίκτες, τόσο ο Κουτσιανικούλης, όσο ο Μεϊτέ έπαιξαν πολύ καλά στους ρόλους που τους είχα αναθέσει. Είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του Σίσιτς, όπως εκείνων που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, των Μερεμπασβίλι, Τζορτζ.
Οπωσδήποτε κάναμε λάθη, αρκετές φορές χάσαμε εύκολα την μπάλα. Έτσι και ήμασταν μπροστά στο σκορ, το είχα πει στους παίκτες μου, ότι θα δεχόμασταν πίεση. Είναι ένα θέμα ότι δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση. Όσον αφορά το επόμενο ματς, οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και έχουμε αρκετές επιλογές.

Οπωσδήποτε μια νίκη δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και καλή ατμόσφαιρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι μια συνέχεια και να δώσουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να δω είναι ότι στο παιχνίδι χάνουμε την συγκέντρωση μας και για αυτό δημιουργούνται λάθη. Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι θα έρθουν αρκετές νίκες ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας. Οι παίκτες μου σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πεθαίνουν για να κερδίσουν.

Δεν νομίζω ότι όσα προηγήθηκαν, εμφανίστηκαν στο ματς. Πολλές φορές πιέζω τους παίκτες μου, ίσως παραπάνω από όσο πρέπει, αλλά το κάνω για να τους προστατεύσω. Πολλοί ίσως να με έχουν θεωρήσει τρελό επειδή είπα ότι δεν πρόκειται να φύγω, μετά είπα ότι φεύγω, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως θα κάνω ένα λάθος στην ζωή μου. Κάνω λάθη, αλλά λάθος έχω κάνει μια φορά. Στην ζωή μου ότι κάνω, το κάνω με πάθος. Δίνω το 100% του εαυτού μου και το κάνω με προσήλωση και πάθος. Στον ΟΦΗ το πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι το οικονομικό. Όλος ο κόσμος έχει οικονομικό πρόβλημα. Οπωσδήποτε είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Ακόμα και αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, η άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να είμαστε μια οργανωμένη ομάδα. Να μην υπάρχουν δικαιολογίες και να μην δίνουμε αφορμές για δικαιολογίες για τους παίκτες και τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα.

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να μείνω. Η αγάπη που μου έδειξε η πόλη του Ηρακλείου. Αυτό που έγινε στο ΒΑΚ που ο κόσμος ήρθε να με πείσει να μείνω ήταν για εμένα μια ένεση ναρκωτικού στις φλεβές μου. Αυτό που θέλω να πω ότι στην ζωή μου έχω ένα πρόσωπο και ότι έχω τα δείχνω όλα στον κόσμο. Δεν παίζω σε δύο ή τρία ταμπλο. Εγώ κάθε φορά που μιλάω στο κλαμπ είμαι καθαρός. Και ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση θέλω να έχω από τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Και αυτή η αντιμετώπιση που ζητάω να είναι ένα πρόβλημα. Όχι στην ομάδα αλλά γενικά. Ίσως να ήταν καλύτερο να είχα γεννηθεί 100 χρόνια πριν όταν ίσχυε η χειραψία και όχι τα χαρτιά με τα μολύβια. Αυτό ήταν ένα λάθος που έγινε, θέλω να σας παρακαλέσω ότι θα είναι η τελευταία φορά που μιλάμε για αυτό το θέμα. ΊΣως να φταίω και εγώ που μιλάμε για αυτό το θέμα, από εδώ και πέρα θα ήθελα να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Γιατί πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους παίκτες που κέρδισαν ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Το λάθος μου είναι ότι όταν σκέφτομαι κάτι, το λέω και δεν κρύβομαι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook