Μια νίκη, μία ήττα, μία ισοπαλία και… μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τα όσα έγιναν το Σ/Κ στην Σούπερ Λιγκ για τις Κρητικές ομάδες, με την παραίτηση του Τζενάρο Γκατούζο από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ να επισκιάζει τα πάντα…

Από όλα είχε ο… μπαξές το διήμερο που μας πέρασε σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ για τις Κρητικές ομάδες.

Μεγάλη νίκη (Πλατανιάς), σημαντική ισοπαλία (Εργοτέλης), εντός έδρας ήττα (ΟΦΗ) αλλά όλα αυτά επισκιάστηκαν από την απόφαση του Τζενάρο Γκατούζο να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία των «μελανόλευκων».

Αυτή ήταν η απρόσμενη (;) είδηση του Σ/Κ με τον Ιταλό τεχνικό να ρίχνει την… «βόμβα» του λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ήττα με 2-3 από τους Αρκάδες πέρασε σε.. δεύτερη μοίρα και πλέον, αφού ο ίδιος κάνει λόγο για οριστική και αμετάκλητη απόφαση, ο ΟΦΗ μένει.. ακέφαλος ενόψει των αγώνων με Ξάνθη, την Πέμπτη για το Κύπελλο, και Πανθρακικό για το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Πριν από λίγες μέρες βέβαια, στα τέλη του Σεπτέμβρη, ο Ιταλός μετά το ματς με τον Ατρόμητο είχε δηλώσει ότι: “Είμαι ο καπετάνιος του καραβιού και ποτέ δεν θα αφήσω τον καράβι. Είναι πολύ εύκολο στα 37 μου να ξυπνήσω μια ημέρα και να πω φεύγω. Το ξέρω ότι έχω πολλές δυσκολίες. Δεν θα ακουμπάτε την δουλειά μου και τους παίκτες μου».

Τελικά αυτή μέρα που έλεγε δεν άργησε να έρθει και μόλις 36 μέρες αργότερα είπε..”CIAO” αφήνοντας τον ΟΦΗ στα.. «κρύα του λουτρού». Η ανακολουθία στις δηλώσεις του ήταν αυτή που ήχησε στα αυτιά όλων σαν..¨κεραυνός εν αιθρία» μετά το χθεσινό ματς:

«Δεν μπορώ κάθε μέρα να αντιμετωπίζω προβλήματα, δεν είμαι ο πρόεδρος η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Νιώθω άσχημα και στενοχωρημένος αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω. Το κάνω αυτό επειδή αγαπάω την ομάδα. Δεν μπορώ να σηκώσω στους ώμους μου όλο το βάρος της ομάδας. Νιώθω ότι οι παίκτες δεν με πιστεύουν. Και να κερδίζαμε η απόφαση μου θα ήταν ίδια». Και όλοι έμειναν.. κάγκελο. Γίνονται βέβαια προσπάθειες να μεταπιστεί αλλά λένε ότι όταν ραγίσει το.. γυαλί…

Ο ΟΦΗ στο αγωνιστικό κομμάτι είχε παρά πολλά προβήματα στην αμυντική του λειτουργία στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που ήταν καλύτερος και πήρε την νίκη με 2-3. Νίκη που άξιζε βάση της αποδοσής του και των ευκαιριών του. Ο ΟΦΗ έχασε το ματς, ψάχνει και προπονητή. Και όλα αυτά μία μόλις βδομάδα μετά τον θρίμαβο της «Λεωφόρου». Τι σου είναι το ποδόσφαιρο, ε;

Κατά τα άλλα σπουδαία ισοπαλία σε μία δύσκολη έδρα απέναντι στον ισχυρό Ατρόμητο του Σα Πίντο πήρε ο Εργοτέλης με 1-1. Παραμένει βέβαια χαμηλά στην βαθμολογία αλλά τέτοια αποτελέσματα του δίνουν ώθηση και ψυχολογία για να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής.

Γι΄αυτόν παλεύει και ο Πλατανιάς που πήρε ένα περήφανο διπλό στην Κέρκυρα με 1-2 και με δύο σερί νίκες απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο, μετά την νίκη του επί της Ξάνθης την περασμένη αγωνιστική, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στην κατηγορία.

Τώρα υπάρχει Κύπελλο και μετά ξανά πρωτάθλημα ενώ μπαίνει ένας δύσκολος μήνας, Νοέμβριος, για όλες τις ομάδες με συνεχή ματς.

Για να δούμε τι μας θα επιφυλάξει η συνέχεια αφού μετά και από αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όλα είναι πιθανά και τίποτα δεν είναι δεδομένο . Σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και μη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook