Καλός αλλά του λείπει το γκολ

Ισόπαλη 0-0 έληξε η φιλική αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πλατανιά. Καλά στοιχεία κατά διαστήματα από τους “ασπρόμαυρους” που σπατάλησαν ένα ημίωρο και έδειξαν πως πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στην παραγωγή φάσεων.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο ημίωρο ο ΟΦΗ έδειξε καλά στοιχεία και πως βρίσκεται σε καλό δρόμο αν αναλογιστεί κανείς πως του έλειπαν και βασικές μονάδες όπως ο Σίσιτς και ο Μιλιάζες.

Αναγνωριστικό ήταν τον πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν υποψία ευκαιρίας. Από το σημείο αυτό και μετά ο Πλατανιάς άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 21΄ δημιούργησε την πρώτη του φάση στο παιχνίδι όταν το σουτ του Μπεριάν Αρόου δεν ανησύχησε τον Λόρια καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 26΄ το σουτ του Τσουράκη κατέληξε άουτ ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Μπανανά ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λορία.

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε να περάσει το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης για να μπει στο παιχνίδι. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ήταν αυτή που ήξερε τι ζητούσε στο παιχνίδι. Σωστές εναλλαγές, αλληλοκαλύψεις και καλή μεταφορά της μπάλας έκαναν τον ΟΦΗ πιο απειλητικό με το παιχνίδι να μεταφέρεται στην εστία του Πλατανιά.

Στην πιο μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ άγγιξε το 1-0 στο 37΄ όταν ο Πετρόπουλος  έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Περογαμβράκη, το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για τον Πλατανιά. Στο 39΄ Ο Τόρες βρήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λόρια, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να του κλείνει το δρόμο με το τεράστιο κορμί του, να τον στέλνει στα πλάγια και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζενάρο Γκατούζο πέρασε στο παιχνίδι τους Δασκαλάκη, Λαμπρόπουλο και Κουτσιανικούλη, που πέρασαν στην θέση των Λόρια, Περογαμβράκη και Μονιάκη. Ο ΟΦΗ έγινε πιο επιθετικός ωστόσο αν και έφτανε έξω από την περιοχή του Περιστερίδη δεν μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός.

Όλα αυτά μέχρι το 70΄ όπου ο ΟΦΗ άρχισε να απειλεί την εστία του Περιστερίδη. Τα σουτ των Μακρή και Λαμπρόπουλο στο 70΄και 72΄ αντίστοιχα πέρασαν άουτ. Η πιο καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 80΄ για τον ΟΦΗ όταν ο Λαμπρόπουλος δεν έπιασε  “γεμάτο” το σουτ και η μπάλα να έφυγε άουτ.

Η τελευταία φάση στο παιχνίδι για τον ΟΦΗ που δεν απειλήθηκε καθόλου στην επανάληψη ήρθε στο 86΄ όταν ο Κοκάλας μπλόκαρε το σουτ του Μπανούση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook