Πρώτο δείγμα θετικόν για τον ΟΦΗ

Με τον Τζενάρο Γκατούζο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες και να πειραματίζεται ο ΟΦΗ έχοντας καλά διαστήματα στο παιχνίδι του επικράτησε με της Ναϊμάγκεν.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 ο ΟΦΗ.

Ο Δασκαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Στάθης και Μιλιάζες στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Τριποτσέρη και τον Φαζό να αποτελούν το αμυντικό δίδυμο. Μακρής και Φραγκουλάκης ήταν στον χώρο την μεσαίας γραμμής με τους Κουτσιανικούλη και Σίσιτς να είναι στα δύο άκρα και τους Πετρόπουλο και Ροβίθη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Το πρώτο 25λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 27΄. Προσωπική ενέργεια από τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους και έκανε το σουτ, ο Βανχούστ σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Ολλανδοί είχαν πολύ καλή στιγμή όταν το σουτ του Στέφανιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ναϊμέγκεν είχε νέα καλή ευκαιρία όταν ο Δασκαλάκης με ωραία απόκρουσε απομάκρυνε το σουτ του Αρστ.

Στο 33΄ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ όταν μετά από περίτεχνη ενέργεια του Σίσιτς, ο Σλοβένος έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών την Ναϊμέγκεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Τα “πειράματα” για τον Γκατούζο ξεκίνησαν στο 39΄ όταν ο τεχνικός του ΟΦΗ έκανε εσωτερική αλλαγή περνώντας στην κορυφή τον Σίσιτς και έβαλα στο άκρο της επίθεσης τον Ροβίθη και συνεχίστηκαν με την έναρξη της επανάληψης βάζοντας σε ρόλο χαφ τους Στάθη και Μιλιάζες και έχοντας ως μπας τους Αρτόλα και Μονιάκη.

Το πείραμα φάνηκε να πετυχαίνει για τον ΟΦΗ, καθώς η ομάδα πίεζε ψηλά και οδηγούσε σε λάθη τους Ολλανδούς, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί.

Ο ΟΦΗ είχε πολύ καλή στιγμή να κάνει το 2-0 στο 71΄ όταν ο Αρτόλα έκανε την σέντρα, το πλασέ του Πετρόπουλου όμως στην κίνηση πήγε πάνω στον Βανχούντ.

Οι “μελανόλευκοι” έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0 στο 75΄ όταν μετά από σέντρα του Μιλιάζες, ο Περογαμβράκης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ο ΟΦΗ έχανε τις ευκαιρίες και έτσι το “πλήρωσε” καθώς στο 81΄οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία στην επανάληψη ισοφάρισαν σε 1-1 που έμεινε ως το τέλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook