Βασιλάκης: “Δεν κάνει ο Λαμπρόπουλος”

Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις διαιτησίες σε “Πηγάδια” και Παγκρήτιο και τόνισε πως Λαμπρόπουλος και Ιωαννίδης υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη.

Aναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Βασιλάκης στον Athletic Radio 104,2 τους Μηνά Αλμπαντάκη και Τάσο Βαρδάκη

Για τις διαιτησίες σε Παγκρήτιο και Ξάνθη…

Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα τα παιχνίδια όπως κάνω συνήθως.Είδα τις φάσεις και ελπίζω να αντικατοπτρίζουν τα παιχνίδια. Το ματς που είχε τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ήταν της Ξάνθης. Στην Κρήτη ήταν πιο καλό όσο αφορά την διαιτησία αλλά είχε και αυτό τις φάσεις τους. 

Για το χέρι του Ντιε στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι…

Είναι ξεκάθαρη φάση, είναι πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε. Ήταν υποχρεωμένος να το δώσει γιατί ο παίκτης αποκομίζει πλεονέκτημα από αυτό. Ο διαιτητής έχει την φάση και έπρεπε να πάει στο πέναλτι.

Για το γκολ του Παπάζογλου που ακυρώθηκε…

Τρελαίνεται με το δίκιο του ο Παπάζογλου. Έψαξα από πολλές λεπτομέρειές να βρω παράβαση αλλά δεν είδα κάτι. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του διαιτητή. Στα τελευταία λεπτά οι διαιτητές δίνουν φάουλ μήπως έγινε κάτι. Είναι μια κακή νοοτροπία. Με το μήπως βέβαια δεν γίνεται δουλειά.

Για το φάουλ με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ξάνθη…

Δεν το είδα και δεν μπορώ να σας πω. Μπορώ να σας πως για την φάση που δίνει οφσάιτ στον παίκτη του ΟΦΗ και εκεί αποβάλλεται ο προπονητής του ΟΦΗ. Έχει δίκιο ο Πίντο αλλά δεν επιτρέπεται η αντίδραση του.  Δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά του. Όσον αφορά την αποβολή του Κουτσιανικούλη λογικά κάτι θα του είπε.

Για το αν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στα Πηγάδια…

Δεν χρησιμοποιώ αυτή την λέξη.Όμως μιλάω για μια κακή διαιτησία κατά του ΟΦΗ.

Για το γεγονός πως δεν ανακοινώνονται οι ποινές στους διαιτητές…

Επειδή υποτίθεται ότι υπάρχει ένας παρατηρητης και ένα πειθαρχικό δίκαιο που δεν τηρείται δεν ανακοινώνονται οι ποινές. Το πειθαρχικό δίκαιο δεν τηρείται και θα έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια. Υποτίθεται πως στα χαρτιά υπάρχει με σιωπηρές διαιτησίες. Υπάρχει αυτή η νομοθετική διάταξη που βάση βαθμολογίας πρέπει να τιμωρείται. Για μένα δεν τηρούνται αυτά. Οι παρατηρητές βλέπουν άλλα και εμείς άλλα. Ξέρω καλύτερα γιατί τα γραφουν και πως τα γράφουν. Η νέα ΚΕΔ προσπαθεί να κάνει πράγματα αλλά δεν περνάνε. Η ΚΕΔ θα πρέπει να ξεμπροστιάζει και τον παρατηρητή αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό.

Για το γεγονός πως ο Λαμπρόπουλος ήταν ο ίδιος διαιτητής που δεν διέκοψε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ…

Οι περισσότεροι που βρίσκονται στην Σούπερ Λιγκ. Κάποιοι υπάρχουν και βασανίζουν εμάς και τους παίκτες και τις ομάδες. Εγώ κάνω το χόμπι μου, δεν κάνω επαγγελματική δουλειά. Το  κάνω με όλη μου την καρδιά. Το κακό είναι πως ο κ. Λαμπρόπουλος δεν κάνει και το έχω πει και στο παρελθόν, όπως και άλλοι. Δεν το λέω για το χθεσινό παιχνίδι. Δεν κάνει όπως και άλλοι. Δυστυχώς μπαίνουν κάποιοι διαιτητές επειδή πρέπει να μπουν. Μελετάω και  τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι διαιτητές. Βγαίνουνε διαιτητές που δεν μπορούνε. Εγώ δεν μπορώ να πάω να τραγουδήσω στο μέγαρα μουσικής, έτσι και κάποιοι δεν μπορούν να διαιτητεύσουν.

Για το χέρι του Παπαζαχαρία…

Εγώ απορώ που έβλεπε ο Ιωννίδης. Το θέμα είναι ο παρατηρητής το είδε; Εδώ είναι εξόφθαλμη περίπτωση. Είναι πεντακάθαρο και δεν έχει κανένα λόγο να μην το δώσει. Τρελάθηκα με αυτή την απόφαση. Το θέμα είναι να είδε και ο παρατηρητής το λάθος του διαιτητή. Δεν λέω να του κρεμάσουμε την σφυρίχτρα όταν διαιτητές επιλέγονται με σωστά κριτήρια. Πρέπει όμως να τιμωρούνται πως συμμόρφωση. 

Για το πως θα βελτιωθεί η διαιτησία…

Θα πρέπει οι διοικούντες στο ποδοσφαιρο και κυρίως η ΕΠΟ να κάνουν πράγματα. Εγώ έχω κάνει κάποιες προτάσεις, βέβαια δεν περίμενα να εισακουστούν.Η διαιτησία θα πρέπει να είναι στην ΕΠΟ αλλά όπως οι δικαστές στο κράτος. Η διαιτησία δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από το ποδόσφαιρο αλά θα πρέπει να καταλάβουν στην ΕΠΟ πως πρέπει να ξεχωρίζει στον έλεγχο. Θα πρέπει να κρατούνται στοιχεία. 

Για το αν είναι υπέρ της κλήρωσης διαιτητών στα παιχνίδια και όχι υπέρ των ορισμών…

Πρέπει να υπάρχει κλήρωση. Επιλέγεις 3-4 ανθρώπους που πιστεύεις πως θα παίξουν καλά σε αυτό το παιχνίδια και να κληρώνονται. 

Για τα παράξενα που υπάρχουν με την εντοπιότητα των διαιτητών…

Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Στο ποδοσφαιρο είναι αυτοδιοικούμενο και περνάμε ότι θέλουμε. Δεν μπορεί να μένει ένας διαιτητής στην Αθήνα και να είναι γραμμένος στην Πρέβεζα. Υπάρχουν τρικ που πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατί έτσι δεν υπάρχει διαφάνεια.

Για τους Κρητικούς διαιτητές…

Κάποιοι δεν πάνε καλά και δεν έπρεπε να είναι στην Σούπερ Λιγκ. Κάποιοι άλλοι στέκονται πολύ καλά.

Για το αν είναι υπέρ στο να υπάρχει βίντεο διαθέσιμο για τους διαιτητές σε μια αμφισβητούμενη φάση…

Θα γίνει κάποια στιγμή νομίζω. Η fifa δεν το θέλει τώρα γιατί λέει πως χαλάει η ομορφιά του ποδοσφαίρου και το δικαίωμα στο λάθος. Υπάρχει η γραμμή τέρματος τώρα. Το να μπει το βίντεο δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα. Μετά από χρόνια ίσως.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook