Ο Νίκος Καρούλιας στον Athletic Radio 104,2

Το μέλος του Δ.Σ. του Απόλλωνα Αθηνών μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την σπουδαία πρόκριση της εθνικής ομάδας αλλά και για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος μίλησε στην εκπομπή “Μέσα και έξω από τα γήπεδα” με τους Μηνά Αλμπαντάκη και Τάσο Βαρδάκη όπου στάθηκε στη νοοτροπία της μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας που υπάρχει πλέον στην εθνική μας ομάδα: «Το αποδίδω στο Γερμανό μας. Φαίνεται ότι χρειαζόμαστε Γερμανό. Από την στιγμή που ήρθε ο Ρεχάγκελ στην Εθνική μας τα πράγματα μπήκαν σε άλλη διάσταση. Έγινε ομάδα που δούλευε στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων. Μέχρι τότε δεν υπήρχε ούτε η οργάνωση ούτε η πειθαρχία ούτε τίποτε. Από τότε που ήρθε συνδύασε το ταπεραμέντο του Έλληνα, τις αρετές και πρόσθεσε τις αρετές των Γερμανών, όπως είναι η ευθύνη και η συνεργασία. Μπήκαν από τότε οι αρχές και διατηρούνται και τώρα επί Σάντος. Έχει σημασία πως υπάρχει αυτή η συνέχεια και ότι ξεκίνησε τότε, συνεχίζεται και τώρα. Υπάρχουν και οι ελπίδες και οι παίδες που πάνε καλά από κάτω».

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, υπογράμμισε ότι «Είναι μια ομάδα δύσκολη στο γκολ. Έχει μια ομάδα η οποία κάπου θα ήθελε να κάνει ένα μπαμ. Είμαστε στα ίδια επίπεδα θεωρώ αγωνιστικά. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα και για να κερδίσουμε θα πρέπει να φτύσουμε αίμα. Είναι δύο ομάδες ισοδύναμες και ενδεχομένως να χρειαστεί και τύχη».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρούλιας στον Athletic Radio 104,2

Για την πρόκριση: «Ήταν σαφώς καλύτερη και στα δύο παιχνίδια από την Ρουμανία. Μην ξεχνάμε μια Ρουμανία που στο παρελθόν ήταν βουνό για εμάς. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και την λείπουν σαν βουνό οι άλλες ομάδες. Ο Σάντος έχει κάνει ένα πολύ καλό σύνολό, έχει δουλέψει πολύ και πιστεύω πως ή ήττα από την Βοσνία μας έκανε μια γροθιά. Αντιδράσαμε σωστά και από τότε έχουμε μόνο μια ισοπαλία. Μας έκανε να ανασυνταχθούμε και να φτάσουμε σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία. Να πάμε στο μουντιάλ δηλαδή».

Για το αν ο Σάντος έκανε πιο επιθετική την Εθνική: «Θεωρώ πως παίζει πιο επιθετικά από τον Ρεχάγκελ. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τώρα βγάζουμε περισσότερες ευκαιρίες επιθετικά γιατί βοηθάει πολύ και ο Μήτρογλου που κάνει και γκολ και κρατάει και μπάλα. Επίσης είναι πιο ώριμος ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης με τα πνευμόνια του βοηθάει πολύ».

Για το τι μπορούμε να πετύχουμε στην Βραζιλία: «Παίζει ρόλο σε πιο όμιλο θα πέσουμε. Ακόμα και στον πρώτο όμιλο υπάρχουν ομάδες που μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ευνοηθούμε στην κλήρωση με την σκληράδα που έχουμε μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Για το αν ζηλεύει αυτή την Εθνική: «Πολύ θα ήθελα να είμαι στην θέση της, Και ποιος δεν θα ζήλευε. Αν κάποιος το έλεγε θα ήταν ψεύτης και υποκριτής. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και θα ήθελα να ήμουν μέλος της. Οι καλύτεροι παίκτες ήταν το 70’, η καλύτερη ομάδα είναι αυτή τώρα».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Έχουμε ένα παιχνίδι που για μας υπάρχει μόνο η νίκη για να ξεφύγουμε από την θέση που βρισκόμαστε. Τέτοια παιχνίδια είναι 6 βαθμών».

Γιατί δεν πάει καλά ο Απόλλων: «Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη μετά από 13 χρόνια για την ομάδα. Πέρσι με ένα υλικό που πολύ έλεγαν ως δεν ήταν το κατάλληλο για να ανεβούμε όμως ανεβήκαμε. Δυστυχώς φέτος δεν έχει βγει ακόμα. Είχαμε και πολλές ατυχίες. Έχουμε δεχθεί 7 γκολ από κόντρες. Ο ερχομός του Σάντσεζ ελπίζω να δώσει ένα νέο χρώμα στην ομάδα».

Για την επιλογή ξένου προπονητή: «Είναι αποκλειστικά επιλογή του κ. Βελλή που πιστεύει πως ένας ξένος προπονητής θα ήταν καλύτερο από ένα ‘Έλληνα. Ήθελε να το κάνει έτσι, το αποφάσισε και όλοι συνταχτήκαμε με την άποψη του και πιστεύω να βγει αυτή η επιλογή».

Για Εργοτέλη και Πλατανιά: «Εγώ θα μείνω πρώτα στον Εργοτέλη ο οποίος είναι μια ομάδα για μένα θα έλεγα για θαυμασμό. Όπως έχει χτίσει την ομάδα, με τις ακαδημίες του, είναι ότι καλύτερο. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο. Ομάδες που δεν έχουν πολύ κόσμο είναι δεδομένο πως πρέπει να στηρίζουν τις ακαδημίες. Ζηλεύω τον Εργοτέλη και τον θαυμάζω. Έχει κάνει μια καλή ομάδα που δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ο Πλατανιάς δουλεύει σε σωστές βάσεις νομίζω και φαίνεται αυτό. Δίκαια η Κρήτη έχει 3 ομάδες στην Superleague».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook