Σήκωσε τα μανίκια ο Στράκα

Ο Φράντισεκ Στράκα βρίσκεται ήδη στην Τσεχία και ξεκίνησε δουλειά προκειμένου να τρέξουν όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου.

Ο Τσέχος τεχνικός μίλησε επί ώρες με τους Παύλο Αδάμο, Νίκο Κουνδουράκη και αποχώρησε με αρκετά dvd στις βαλίτσες του.

Όπως και να έχει η ιστορία από χθες ο Φράντισεκ Στράκα είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. Μετά από μια αναζήτηση 20 ημερών στην Κρητική ομάδα κατέληξαν στον Τσέχο τεχνικό ο οποίος ήδη ξεκίνησε να δουλεύει.

Έφυγε με 30 dvd O Tσέχος τεχνικός αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Ηράκλειο για την Αθήνα και λίγο μετά τις επτά το απόγευμα έφτασε στην Πράγα. Στην πολύωρη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό κέντρο με τους Παύλο Αδάμο και Νίκο Κουνδουράκη ζήτησε λεπτομέρειες για οργανωτικά θέματα που αφορούν την Κρητική ομάδα. Πληροφορήθηκε το προπονητικό κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ, τα φιλικά που έχουν κλειστεί στο διάστημα 14 με 30 Ιουλίου ενώ ζήτησε να πάρει dvd με αγώνες από το φετινό πρωτάθλημα.

Το αίτημα έγινε δεκτό και ο Στράκα πήρε μαζί του στον δρόμο για το γυρισμό 30 dvd με όλα τα παιχνίδια του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα.

Για ποιον λόγο επιλέχθηκε αυτός Σίγουρα προκάλεσε απορίες σε όλους η επιλογή από τον Φανούρη Βατσινά του Φράντισεκ Στράκα ενώ ακόμα μεγαλύτερες προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες από το όνομα του Ούγκο Μπρος στην Κρητική ομάδα κατέληξαν στον Τσέχο.

Στον ΟΦΗ έλαβαν υπόψην τους το βιογραφικό του προπονητή και προς στιγμήν έβαλαν άνω τελεία. Στην συνέχεια και μετά την αρνητική απάντηση του Ούγκο Μπρος στράφηκαν στον Φράντεσικ Στρακα καθώς συνέλλεξαν πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και την δουλειά του στην Τσεχία. Έμαθαν ότι κατέκτησε δύο κύπελλα στην χώρα του με Τέπλιτσε, Σπάρτα Πράγας ενώ με την πρώτη απέκλεισε το 2003 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ τις Καϊζερσλάουτερν και Φέγενορντ.

Ο κυριότερος λόγος που έκλεισε η συμφωνία είχε να κάνει με την διάθεση για δουλειά του Στράκα. Ο Τσέχος τεχνικός στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Φανούρη Βατσινά ζήτησε γύρω στις 250.000 ευρώ ωστόσο η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της Κρητικής ομάδας ήταν αρνητική.

Στην συνέχεια από τον ΟΦΗ πρότειναν εναλλακτικές λύσεις και κυρίως του τόνισαν ότι όσο πιο ψηλά πάει η ομάδα στο πρωτάθλημα τόσο περισσότερα μπόνους θα πάρει ο ίδιος.

Αυτό που ικανοποίησε τον Βατσινά ήταν η όρεξη για δουλειά που είχε ο Τσέχος τεχνικός και κυρίως η δίψα του για να επαναφέρει το καλό όνομα που έφτιαξε με την Τέπλιτσε και την Σπάρτα Πράγας.

Κλείνει ο Ταραλίδης, μιλάνε με Κουνενάκη-Σταυρακάκη Μπορεί ο Γιάννης Ταραλίδης να μην έχει εμφανιστεί ακόμα στο Ηράκλειο ωστόσο στον ΟΦΗ δεν ανυσηχούν για τον 27χρονο μέσο. Σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ταραλίδη με τον Φανούρη Βατσινά και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία φτάνει τις 170.000 ευρώ ενώ υπήρξε μια μείωση κοντά στις 25.000 σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο.

Όσο για τους Κουνενάκη, Σταυρακάκη αύριο πιθανότατα θα συναντηθούν με τον Φανούρη Βατσινά και θα συζητήσουν την ανανέωση των συμβολαίων τους. Τελευταίες ημέρες διορίας για Ντρούλιτς Όσο για την περίπτωση του Γκόραν Ντρούλιτς στον ΟΦΗ δεν προτίθεται να τον περιμένουν αιώνια. Η πρόταση που του έχει γίνει δεν έχει αλλάξει και αν ο Σέρβος επιθετικός δεν απαντήσει μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα τότε θα αποτελέσει παρελθόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook