Έρχονται κοντά στην πρόταση του ΟΦΗ και οι άλλες ομάδες

Για να υπάρξει «σάλαρι καπ», να μπει δηλαδή ένα όριο στο μπάτζετ των ομάδων, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα «κραχ» από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Η πρόταση του ΟΦΗ για την δημιουργία «σάλαρι καπ», να μπει δηλαδή ένα όριο στο μπάτζετ των ομάδων, ώστε να μην υπάρχει το ίδιο σκηνικό αγωνίας κάθε χρονιά την περίοδο των αδειοδοτήσεων αλλά και ν’ αποφεύγονται φαινόμενα «κραχ» από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, βρίσκει υπέρμαχους και θα στηριχθεί και από άλλες ομάδες αφού τα μηνύματα απήχησης της είναι θετικά.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ, με το πρόγραμμα που κατέθεσε και στον διευθυντή αδειοδότησης της ΕΠΟ, το 75% των εσόδων της νέας αγωνιστικής περιόδου θα διατεθεί σε οφειλές. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο το μπάτζετ της ομάδας θα είναι στο 25% των πραγματικών εσόδων που θα έχει.

Μετά τη σχετική απόφαση της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ, οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια δεν υποβιβάζονται ωστόσο δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώσουν τα συμβόλαια παρά μόνο σε παίκτες έως 21 ετών.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως είναι ανέτοιμο να δεχθεί κάτι τέτοιο αφού δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να γίνει αυτό ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Κατ΄αρχήν θα έχουμε μεγάλη αύξηση της ανεργίας αρκετών ποδοσφαιριστών αφού οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν δεν θα έχουν το δικαίωμα ανανεώσεων και μεταγραφών μέχρι 21 ετών. Επίσης οι ομάδες αυτήν την στιγμή δεν έχουν στο ρόστερ και πολλούς Ελληνες κάτω των 21 ετών για να στελεχώσουν επαρκώς την πρώτη ομάδα κάτι που θα είναι εις βάρος της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται οτι το νέο τηλεοπτικό “προϊόν” δεν θα είναι ελκυστικό άρα θα έχουμε μείωση των τηλεοπτικών εσόδων των ομάδων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα το γεγονός οτι οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές με παίκτες μόνο κάτω των 21 θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους λόγω της αυξημένης ζήτησης τους.

Συνεπώς η πρόταση του ΟΦΗ για “σάλαρι καπ”, που θα οριοθετεί το μπάτζετ για τις μεταγραφές ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα οικονομικού κραχ που βλέπουμε από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, βρίσκεται προς την σωστή και ρεαλιστική κατεύθυνση και θα πρέπει να συζητηθεί από την Σούπερ Λιγκ  αφού ήδη αρκετές ομάδες συμφωνούν  με αυτήν την πρόταση του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook