Mαχλάς για όλα

Σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής ο Νίκος Μαχλάς για δύο ολόκληρες ώρες μιλούσε στον Athletic Radio 104,2 μιλώντας για όλους και για όλα.

Σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής ο Νίκος Μαχλάς για δύο ολόκληρες ώρες μιλούσε στον Athletic Radio 104,2 εξαπέλυσε επίθεση κατά μελών της νυν διοικούσας επιτροπής αλλά και εις βάρος του Βασίλη Ξημέρη λέγοντας ότι “κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο” ενώ υπογράμμισε ότι θα πάρει θέση σε έναν μήνα αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα στον ΟΦΗ.

O πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε από τις 9.30 μέχρι και τις 11.30 όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την δική του παρουσία από το καλοκαίρι του 2009 ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις ερωτήσεις ακροατών.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν οι “κεραυνοί” Μαχλά κατά μελών της διοίκησης πρωτοδικείου και κυρίως κατά του Βασίλη Ξημέρη.

“Αν μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν δω να μπαίνουν χρήματα στην ομάδα, τότε θα μιλήσω και κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο και εκείνος χρειάζεται ειλικρίνεια για να μπορέσει να βρίσκεται στο πλευρό του ΟΦΗ” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Νίκου Μαχλά.

Παράλληλα, για πρώτη φορά είπε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δώρισε στον ΟΦΗ το προηγούμενο καλοκαίρι 420.000 ευρώ. 

  • Τα όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2:

Για την αποχώρησή του από την διοίκηση του ΟΦΗ και την νέα διοικούσα επιτροπή:

“Σκοπός της αποχώρησης μου ήταν να βρεθούν κάποιοι επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Το γνωρίζουν οι ίδιοι ότι αυτός ήταν ο στόχος μου. Πίστευα ότι θα βρισκόταν μια λύση. Είναι κρίμα να γίνεται αυτό το πράγμα στην ομάδα μας.

Είχα πει ότι το καλοκαίρι ότι η ομάδα μας μπαίνει σε ένα μεγάλο καράβι και έπρεπε να βοηθηθεί.

Δεν γίνεται να λένε ότι κάνουμε μια νέα αρχή και να κοροϊδεύουν τον κόσμο αφού είναι το ίδιο συμβούλιo.

Είχαν πει κάποιοι ότι ήθελαν να παραιτηθούν για να έρθουν νέα πρόσωπα. Ή να παραμείνουμε στην ομάδα και να βάλουμε περισσότερα χρήματα ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα.Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιους ανθρώπους που ήμασταν μαζί.

Δεν έχω πικρία ή θυμό αλλά αν ήθελα να παραμείνω στην ομάδα θα τους είχα “διώξει” όλους. Αν μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν δω να μπαίνουν χρήματα στην ομάδα, τότε θα μιλήσω και κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν”.

Για την προηγούμενη διοίκηση και τον ίδιο:

“Υπάρχουν χρέη από την εποχή Βατσινά και δεν υπήρχαν τα χρήματα για να κλείσουμε νωρίτερα τις υποχρεώσεις.

Βγάλαμε την ομάδα με τα ψέμματα και χάρις στην προσωπικότητα του κυρίου Αναστόπουλου και των ποδοσφαιριστών. Με την βοήθεια του κυρίου Κουράκη που έτρεχε στα δικαστήρια.Αν πράγματι υπάρχουν χρήματα, τότε αυτοί οι άνθρωποι γιατί δεν εμφανίστηκαν; Εύχομαι να είμαι εγώ η αιτία που θα βρεθούν χρήματα.
Όλοι μαζί καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ όμως αυτήν την στιγμή νιώθω ότι δεν γίνεται προσπάθεια για να βγάλουμε την ομάδα από το τέλμα.

Δεν μπορεί να με διώξει κανένας από τον ΟΦΗ γιατί είμαι μέρος της ιστορίας της. Ότι κάνω και ότι λέω, το κάνω για την ομάδα.Κύριοι δεν μπορείτε να βοηθήσετε παραπάνω…Δεν μπορούμε να κάνουμε χωριό αυτήν την ομάδα και να μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα περισσότερο διοικητικά. Χτύπησα 30 πόρτες όμως δεν θέλω να θίξω αυτούς τους ανθρώπους.

Συγκεντρωντικός δεν είναι ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις. Αν δεν παίρνεις αποφάσεις, δεν είσαι πρόεδρος.Τις σοβαρές αποφάσεις τις πήρα μόνος μου. Στο Ηράκλειο όταν φτάνει κάποιος ψηλά, τότε θέλουμε να τον κατεβάσουμε χαμηλά. Όμως το θέμα δεν είναι ο Μαχλάς και δεν θα μου δώσει κανένας να φάω. Κανένας δεν θα παίξει με την προσωπικότητα που έχω χτίσει τόσα χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που μίλησα από την καρδιά μου όταν έγινε η ΓΣ των μετόχων, μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό.Έδωσα απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Αυτοί ήταν η ομάδα και για αυτόν τον λόγο το έκανα.

Δεν έχω λόγο να απολογηθώ σε κανέναν. Εγώ θα περίμενα τότε να έρθουν και άλλοι άνθρωποι. Θέλανε να λένε κάποιοι ότι ότι κακό έγινε, έφταιγα εγω.Μπήκα μπροστά σε δύσκολες εποχές που δεν είδα άλλο άνθρωπο να αναλάβει βαριές ευθύνες σε ποινικό επίπεδο”.

Για το αν του έγινε πρόταση να συμμετάσχει στην νέα διοίκηση:

“Δεν μου έγινε καμία πρόταση να συμμετάσχω στην διοίκηση Πρωτοδικείου.Όμως, ακόμα και αν μου έλεγαν δεν θα έμπαινα γιατί έχω ευθύνες απέναντι στον κόσμο μας. Όταν φτάνουμε να βγάλουμε την ομάδα και να βρίσκεται το μπάτζετ στα 4 εκ. ευρώ αλλά έχουμε χρέη 6,3 εκ. ευρώ τότε πως μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν ψάχνω σε όλη την Ελλάδα και δεν βρήκα τίποτα;

Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ξημέρη που μου είπε ότι είχα δίκιο. Ότι συναντήθηκε με όλους τους φορείς και με 27 επιχειρηματίες και δεν δέχτηκε κανένας να βοηθήσει, πέραν 2 ατόμων.

Μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια συνέντευξη τύπου ώστε να ενημερώσει τον κόσμο και εγώ του είπα να πει στον κόσμο τι συμβαίνει.Αν ο κύριος Ξημέρης δεν έχει βάλει τα χρήματα, τότε πρέπει να φύγει για να δούμε τους ανθρώπους που μιλάνε και λένε ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να βοηθήσουν.

 Για τον Γιάννη Κουράκη και τους Ηρακλειώτες επιχειρηματίες:

“Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα κρίνει τον Κουράκη. Ο Κουράκης έχει κριθεί. Βοήθεια ήθελα.Είναι τυχαίο ότι ο κόσμος του έδωσε 72%; Ο κόσμος τον αγαπάει. Είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει το Ηράκλειο. Δεν γίνεται να κάνω μια προσπάθεια και στο τέλος να κινδυνεύω για να με κρεμάσουν στα Λιοντάρια.

Ξέρεις τι ζητάω; Την βοήθεια του Κουράκη και πολλών ανθρώπων;Βλέπω ότι στα Γιάννενα οι τοπικές επιχειρήσεις βοηθούν την ομάδα και δίνουν χιλιάδες ευρώ. Που είναι ρε π… μου αυτοί οι ανθρώποι; Χτύπησα πολλές πόρτες και δεν άνοιξε καμία.Όλοι μου έλεγαν ότι είναι δύσκολες εποχές.

Βοηθάς τον ΟΦΗ και βοηθάς τον τόπο σου.Εμένα βοηθάς; Εγώ αυτήν την στιγμή τι κερδίζω από τον ΟΦΗ; Γιατί να είμαι εγώ στον ΟΦΗ; Τι κερδίζω; Λεφτά; Ας βρεθεί ένας άνθρωπος και να με κατηγορήσει…”

Για το ενδιαφέρον του Μάνθου Πουλινάκη.

“Είμαστε φίλοι και δεν πρόκειται να πουλήσω κανέναν φίλο μου. Δεν πήγε να κάνει κακό και με ρώτησε πόσα χρήματα χρωστάει η ομάδα.Το πρώτο ραντεβού έγινε στο γραφείο του κυρίου Ξημέρη και το δεύτερο παρουσία όλων των μελών του ΔΣ. Αυτό που είπα μπροστά σε όλους ήταν ότι όποιοι ανθρωποι ενδιαφέρονται, ας αγοράσουν μετοχές με ονοματεπώνυμο.

Αν είναι τσάτσοι δεν τους θέλουμε στην ομάδα. Αυτό που είπα μπροστά σε όλους ήταν να πάρει μετοχές και να πει δημόσια ότι εκπροσωπεί κάποιους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν.Έχουμε τρελαθεί τελείως. Ακούω για τσάτσους του Μαρινάκη και διάφορα άλλα τέτοια. Δεν θέλω να κάνω τον καλό από το ραδιόφωνο. Η απάντηση που έδωσα ήταν: Έλα στην ΓΣ να μιλήσεις. Αλλά να βάλεις λεφτά”.

Για τα 420.000 ευρώ από τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη

“Το καλοκαίρι μπήκαν στην ομάδα 420.000 ευρώ από τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη. Έγιναν κάποια ραντεβού με τον κύριο Κουράκη και ο Θεός να τον έχει καλά που βοήθησε την ομάδα. Δεν είναι σωστό να λέμε κάποια πράγματα που πληγώνουν ανθρώπους και συνειδήσεις.

Είναι μεγάλη τιμή που τον γνώρισα και βοήθησε ώστε να πληρώσουμε τις προσφυγές και να προχωρήσει η αδειοδότηση.Τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαλα εγώ και κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες.

Όπως είπε ο κύριος Βαρδής, δεν ήθελε καθόλου μετοχές και ήταν ένα δώρο προς τον ΟΦΗ και την Κρήτη.Αυτός είναι ο άνθρωπος που έχει ευεργητήσει όλα αυτά τα χρόνια τον ΟΦΗ και τόσους ανθρώπους.

Και παρ’ όλο που τον έχουν βρίσει τόσο πολύ, δεν ζήτησε να έχει τίποτα με τον ΟΦΗ και το έκανε απλόχερα με την καρδιά του.Εγώ δεν ήθελα να είμαστε άρμα του ΠΑΟ και ούτε το επιδιώξαμε ποτέ”.

Για τον Φανούρη Βατσινά:

“Κάποτε ήρθε ο κύριος Βατσινάς, δεν είχε κακές προθέσεις όμως έκανε επικοινωνιακά λάθη. Και επειδή θυμάμα εκείνο τον καιρό που ήμουν ποδοσφαιριστής, αυτό που με ρώτησε και το οποιο ήταν ότι αν πιστεύω ότι ανηκει η ομαδα σε αυτον, του απαντησα ευθεως οτι η ομαδα ανηκει στην οικογενεια Βαρδινογιαννη.

Όμως δεν είχα κακά συναισθήματα για τον ΟΦΗ και αγαπάει την ομαδα. Εγώ τσακώθηκα μαζί του γιατί δεν μπορούσα να βλέπω έναν τρόπο λειτουργίας.
Για τα λεφτά είπε ότι φεύγω, έκανα τα λάθη μου, θέλω τα χρήματα και φεύγω.Δεν μου άρεσε ποτέ η κοροϊδία; Ήταν ο Βαρδινογιάννης;

Ήταν ο Βαρδινογιάννης. Όμως δεν άντεχα τα ψέμματα.Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν αυτήν την ομάδα.Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε μια ομαδα λαϊκής βάσης, τότε πρέπει να πληρώνουμε όλοι. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο”.

Για το ρόστερ του ΟΦΗ:

“Ο Σουμπίνιο πληρωνόταν από τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να πληρώνουμε καν το συμβόλαιο του. Έπρεπε να δούμε τι θα γίνει. Παίκτες όπως οι Μάντζιος, Ταυλαρίδης και Χόρχε Λόπεζ ήρθαν στην ομάδα με 100 χιλιάδες ευρώ; Αυτά γιατί δεν τα λένε; Ο Σίσιτς ήρθε στον ΟΦΗ με 50 χιλιάρικα.

Γιατί δεν ήρθαν κάποιοι άλλοι να αναλάβουν την ομάδα και το μπάτζετ της;Η οικογένεια είναι η ζωή μου και ο ΟΦΗ η αγάπη μου, η καψούρα μου. Την καψούρα μου την πλήρωσα.Ο Σουμπίνιο ήθελε να φύγει και μάλιστα μας έστειλε εξώδικο ο μάνατζερ του από την Βραζιλία ζητώντας μας να τον αφήσουμε να φύγει.

Μια ημέρα νωρίτερα μου είχε πει ότι θέλει να μείνει..Ο Σουμπίνιο δεν ήθελε να μείνει και η απόφαση ήταν δική του αποκλειστικά. Ο Ρούσεφ είχε πρόταση το καλοκαίρι από τον Πανσερραϊκό και από μια ομάδα της Κύπρου και δεν ήθελε να φύγει. Εγώ τι να έκανα; Να πάρω ένα πιστόλι και να τον σκοτώσω;

Είχε γίνει ανυπόφορη η γκρίνια του Κασμερίδη και δεν πρόσφερε στην ομάδα ουσιαστικά. Αν δεν έχει παίξει τόσα χρόνια, όλοι οι προπονητές ήταν ηλίθιοι και βλάκες;Δεν πήρα καμία απόφαση μόνος μου. Εγώ άκουσα τους προπονητές.

Το γνωρίζετε ότι πήραμε τον Βεζυρίδη ως αναπληρωματικό του Κασμερίδη; Το γνωρίζει και ο ίδιος ο Βεζυρίδης. Στην Β’ Εθνική τα έξοδα ήταν 2, 5 εκ. ευρώ και τα έσοδα 500 χιλιάδες ευρώ.Να λέμε δόξα το Θεό που ανεβήκαμε”.

Για τις προσφυγές:

“Οι προσφυγές έτσι και αλλιώς θα έπαιρναν τα χρήματα.Δύο προσφυγές ήταν λάθος. Του Σφακιανάκη και του Ρόβα.Αν δεν δίναμε στον Σουλεάπ 50 χιλιάδες, δεν θα παίζαμε στο πρωτάθλημα.

Μιλούσαν μαζί του και μαζέψαμε λεφτά όλοι μαζί με αποτέλεσμα να τον πληρώσουμε. Όλοι νομίζουν ότι η ΕΠΟ είναι εχθρός μας. Είναι λάθος αυτό. Ο Πιλάβιος πήρε μπροστά μου τον πρόεδρο της Ρουμανικής ομοσπονδίας και τον παρακάλαγε να μεσολαβήσει.
Για τον Ρόβα τι να πω…

Έφυγε στην Αθήνα για να κάνει μια εξέταση και τελικά έκανε προσφυγή. Είχε συμφωνήσει με τα Γιάννενα όμως δεν πήγε γιατί άλλαξε προπονητή. Ήταν λάθος η συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα”.

Για το μέλλον του ΟΦΗ:

“Ο ΟΦΗ μπορεί να σωθεί από ανθρώπους που θα βοηθήσουν οικονομικά και με αγάπη για την ομάδα.Δεν θέλω να πω πόσα χρήματα έβαλα για την ομάδα και δεν τα θέλω κιόλας.Θα τα μετοχοποιήσω και όποιος έρθω, θα τους τα χαρίσω.

Αν έρθει κάποιος που θέλει το καλό της ομάδας θα του δώσω τις μετοχές για να μεγαλώσει το ποσοστό του. Και θυμάμαι ότι αυτό ήταν ιδέα του Μανώλη Παπακαλιάτη, ενός ανθρώπου που μου δημιουργεί ένα δέος.Δεν χρέωσα καμία ομάδα και οποιοσδήποτε ήταν στην θέση του, θα έκανε τα ίδια.

Εγώ έκανα τα λιγότερα οικονομικά λάθη.Και λέω σε όλους εσάς που με ακούτε ότι πάντα λειτουργούσα τίμια και με γνώμονα το καλό της ομάδας.Ήταν λάθος μου που έμεινε η ομαδα στην Β’ Εθνική.Μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ μπορεί να καλύψει το κενό και το έλλειμμα μόνοι μας.Δίχως κελεμπίες.

Καμία αδειοδότηση δεν μπορεί να κρατήσει τον σύλλογο.Ο ΟΦΗ ανήκει σε όλους.Αν θέλουμε να έχουμε μια πολυμετοχικότητα και εταιρεία λαϊκής βάσης, τότε πρέπει να προσφέρουν όλοι.Αλλιώς να βρούμε κανέναν κελεμπία για να έρθει και να πάρει την ομαδα. Ή σε αχυράνθρωπους.

Άνοιξα μόνος μου τις πόρτες και με τέτοιο δημοκρατικό τρόπο που δεν σκέφτηκα το Νίκο ώστε να καταλάβει όλος ο κόσμος. Επειδή είχα βαρεθεί να ακούω ότι παραιτούμαστε, τότε έβαλα το θέμα των εκλογών.Στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε το θέμα των εκλογών. Εγώ είπα στον Μιχαλόπουλο να το βάλει ώστε να δουν όλοι ποιες είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες της ΓΣ”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook