Αυτός θα γλυτώσει;

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θα βρίσκεται και του χρόνου στον πάγκο του ΟΦΗ.

Παράλληλα γίνεται ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που η χρονιά ξεκινάει με αισιοδοξία…

Ο Γιώργος Παράσχος θα είναι και την επόμενη περίοδο πιθανότατα(γιατί στην ζωή ποτέ δεν είναι τίποτα σίγουρο) εκτός από τον θάνατο…(μακρυά από εμάς). Παράλληλα με την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που η χρονιά δεν ξεκινάει με μουρμούρα και αμφισβήτηση για το ποιόν του…

Όλο το βάρος πέφτει από πλευράς απαιτήσεων στην διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για την επόμενη περίοδο…

Εξάλλου ο Παράσχος έδειξε από τις 16 Νοεμβρίου όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ μέχρι και τις 20 Απριλίου ότι μπορεί να βάλει ξανά την Κρητική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Το athleticradio.gr κάνει μια αναδρομή στα πεπραγμένα της παρουσίας του στον πάγκο του ΟΦΗ και θυμίζει τις καλύτερες, τις χειρότερες και το τι άλλαξε σε αυτούς τους πέντε μήνες που βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Τι έκανε; Ο Παράσχος βρέθηκε στον πάγκο του ΟΦΗ σε   παιχνίδια όπου είχε απολογισμό 11 ήττες, 7 νίκες και 4 ήττες.

Η καλύτερη στιγμή Ασφαλώς η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1 δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο Παράσχος έδεσε κόμπο τον Πεσέιρο και αφού πέρασε το πρώτο, δύσκολο ομολογουμένως, 20λεπτο οδήγησε στην μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων χρόνων.

Μάλιστα ανάγκασε τους φιλάθλους της ομάδας να κάνουν σύνθημα στα χείλη τους το μουστάκι του(!!) με βάση αυτό το αποτέλεσμα.

Η χειρότερη στιγμή Αγωνιστικά είναι η συντριβή από την Λάρισα στο Αλκαζάρ. Ναι μεν ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες και πολλά προβλήματα ωστόσο το 5-1 που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει 7-1 ή 8-1 αν δεν υπήρχε ο Τζόρβας αντικατοπτρίζει το τι έγινε στο παιχνίδι.

Τι άλλαξε Ασφαλώς ο τομέας που έδωσε βάρος ο Παράσχος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ήταν η άμυνα. Η άμυνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στις εννέα πρώτες αγωνιστικές ήταν παιδικής χαράς καθώς δέχτηκε 19 γκολ. Στην συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε και ο ΟΦΗ δέχτηκε στις υπόλοιπες 21 αγωνιστικές δέχτηκε 30 γκολ.

Παράλληλα κατάφερε να αναγεννήσει τον Φαμπιάν Γκέρμπερ. Ο Γερμανός μπορεί να είχε συμπατριώτη του στον πάγκο της ομάδας ωστόσο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να μπει στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Σκια του εαυτού του έφτασε στο σημείο να δώσει την αφορμή στους φιλάθλους του ΟΦΗ να τον αποδοκιμάσουν έντονα.

Με τον Παράσχο στον πάγκο ο Γκέρμπερ έκανε έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και φρόντισε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης προς το πρόσωπο του.

Ωστόσο το πιο σημαντικό επίτευγμα του Παράσχου ήταν ότι κατάφερε να φτιάξει αρκετά το κλίμα στα αποδυτήρια. Πριν την έλευση του στο Ηράκλειο τα αποδυτήρια μύριζαν μπαρούτι. Ο Παράσχος κατάφερε να τους ενώσει και αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που στάζουν μέλι για τον προπονητή του.

Και η διαφορά; Ότι δεν αναγνωρίζουν το δίκαιο της προσφοράς του μόνο αυτοί που αγωνίζονται αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν είναι βασικοί. Όσο για την τακτική; Ο ΟΦΗ επί Μάουρερ δεν άλλαζε τακτική και με το 4-4-2 έβγαινε μπροστά για να βάλει ένα παραπάνω γκολ από όσα θα έτρωγε.

Με τον Παράσχο η ομάδα γύρισε σε 4-5-1 όταν η ομάδα ήταν αμυνόταν και όταν έβγαινε στην επίθεση τότε η διάταξη άλλαζε σε 4-3-3. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε και να προσέχει τα μετόπισθεν και να βγαίνει ορθολογικά μπροστά.

Τρανταχτό παράδειγμα το παιχνίδι με τον Άρη, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Τα τρια παραπάνω παιχνίδια δεν αναφέρονται τυχαία γιατί ο ΟΦΗ έχασε. Ωστόσο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, είχε το πάνω χέρι και στα τρία παιχνίδια και έχασε επειδή πλήρωσε μεμονωμένα λάθη της άμυνας.

Στο παιχνίδι με τους κίτρινους το γκολ του Ίβιτς…μπήκε από κόντρα και ενώ δεν δόθηκαν δύο πέναλτι, με τον Ολυμπιακό από δικό του κόρνερ βγήκε η αντεπίθεση και με την Ένωση αντί το σκορ να είναι 4-1 έγινε 1-4.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook