Θετικά δείγματα γραφής για τον ΟΦΗ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο ΟΦΗ στο Αλκαζάαρ με την Λάρισα.

Θετικά ήταν τα δείγματα γραφής στο σημερινό φιλικο παιχνίδι του ΟΦΗ με την Λάρισα στο Αλκαζάαρ. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος σε ένα δυνατό τεστ με την Λάρισα. Η ομάδα των Νίκι Παπαβασιλείου και Μύρωνα Σηφάκη είχε πολύ καλύτερη εικόνα εν’ αντιθέση με το πρώτο ημίχρονο στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο ΟΦΗ περιόρισε αρκετά την Λάρισα αμυντικά η οποία είχε μόλις 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ. Η Κρητική ομάδα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, είχε καλή κυκλοφοριά της μπάλας όμως δεν κατάφερε τελικά να σκοράρει. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ σημειώθηκε στο 13′ με τον Τουμέρ να νικιέται από τον Βεζυρίδη στο τετ α τετ του με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, ενώ στο 42′ ο Ρομέου που εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των κρητικών σούταρε λίγο άουτ. Επόμενη καλή στιγμή για τους “βυσσινί” καταγράφτηκε στο 62′, όταν ο Αμπουχατζίρα έβγαλε σε ευνοϊκή θέση του Ντέλσον, αλλά το σουτ του βραζιλιάνου πέρασε μόλις άουτ.

Η “απάντηση” του ΟΦΗ ήρθε με δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Πρώτα στο 74′, όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Οργκανίστα, ο Περογαμβράκης σούταρε λίγο έξω από την εστία του Σερεμέτ και κατόπιν στο 80′, όταν Κιάσσος, Κωνσταντινίδης και Μαρίνκοβιτς, συνδυάστηκαν άψογα, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ απο το αριστερό δοκάρι του Σερεμέτ.

Το προπονητικό τιμ του ΟΦΗ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σύστημα 4-1-4-1 με τον Βεζυρίδη να είναι κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Πετράς, στο αριστερό ο Κωνσταντινίδης και στο κέντρο οι Μπαρκαουάν-Μπερτίν. Μπροστά τους, μοναδικός αμυντικός μέσος θα είναι ο Οργκανίστα ενώ την τετράδα πίσω από τον Βλόνταρτσικ θα αποτελούν, στον άξονα οι Λάμεσιτς-Κιάσσος και στα δύο άκρα οι Πάνος-Μανούσος. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είναι οι παρακάτω: Λάρισα: Μάλαρτζ (Σερεμές 46), Νταμπίζας (Καρανίκας 84′), Ααράμπ (Κολοβέτσιος 78′), Κατσιαρός, Ρομέου (Βλασσόπουλος 75′), Γιαννακόπουλος (Ιγκλέσιας 46), Σίμιτς  (Παλής 78′), Αμπουχατζίρα (Λύτρας 84′), Μετίν, Ντέλσον (Σιαντραβάνης 75′), Κουέπι (Μιούλερ  72′). ΟΦΗ: Βεζυρίδης (Κασμερίδης  46′), Πετράς, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Οργκανίστα, Κιάσσος (Καρακατσάνης 90′), Λάμεσιτς (Σταθόγλου 90′), Μανούσος (Ζορμπάς 46′), Πάνος (Περογαμβράκης 63′), Βλόνταρτσικ (Μαρίνκοβιτς 58′). * Δεν ξεπερνάνε τα 1000 άτομα οι θεατές που βρίσκονται στο Αλκαζάαρ για να παρακολουθησουν τη φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ. *Ο Αλεξάντερ Σίμιτς περνώντας απο τον πάγκο του ΟΦΗ χαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του καθώς αγωνίστηκε με την φανέλα του ΟΦΗ για δύο χρόνια. *Ο Θανάσης Τσίγκας λείπει με άδεια που του έχει χορηγήσει η διοίκηση της Λάρισας. Μέχρι το Σάββατο αναμένεται να κλείσει αρνητικά η θετικά το θέμα μεταγραφής του στον ΟΦΗ, οι άνθρπωποι της Κρητικής ομάδας οι οποίοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους. Το φιλμ του αγώνα: 1′ Έναρξη παιχνιδιού 7′ Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Μετίν κεφαλιά Νταπίζα η μπάλα άουτ Σχόλιο: Χωρίς καμία καλή ευκαιρία κύλισε το πρώτο δεκάλπετο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς άρχισε την προετοιμασία της στα μέσα Ιουνίου. Αντίθετα ο ΟΦΗ ψάχνει τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο μιας και η προετοιμασία της ομάδας της Κρήτης άρχισε στα τέλη Ιουλίου. 11′ Σούτ του Μετίν με το αριστερό πόδι, η μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη. 12′ Ο Τούρκος επιθετικός της ΑΕΛ σε τετ α τετ το πλασέ του οποίου αποκρούει ο πορτιέρο του ΟΦΗ κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
18′ Πρώτη επιθετική προσπάθεια για τον ΟΦΗ με το αριστερό σουτ του Βλόνταρτσικ να μπλοκάρει ο πρώην πορτιέρο του ΟΦΗ και νυν της Λάρισας, Αρκάντιους Μάλαρτζ. 23′ Δεύτερο κόρνερ για τη Λάρισα εκτελεί ο Μετίν διώχνουν οι αμυντικοί του ΟΦΗ. Σχόλιο: Στον ανασταλτικό τομέα η ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη και του Νίκι Παπαβασιλείου τα πάει μια χαρά στα πρώτα 30 λεπτά, επιθετικά όμως υστερεί ο ΟΦΗ καθώς δεν δημιουργεί πολλές φάσεις. 40′ Τρίτο κόρνερ για τη Λάρισα με τον Μετόν, διώχνει ο Οργκανίστα με το κεφάλι. 42′ Λάθος απομάκρυνση των αμυντικών του ΟΦΗ, σουτ του Ρομέο με το αριστερό η μπάλα μόλις άουτ. (Ημίχρονο) Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ τα πάει περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα στον επιθετικό τομέα και την δημιουργία των φάσεων. 46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 48′  Πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι για τον ΟΦΗ, διάχνουν οι αμυντικοί της ΑΕΛ
55′ Σουτ Ιγκλέσιας μπλοκάρει ο Κασμερίδης
59′ Ωραια αντεπίθεση για τον ΟΦΗ , σέντρα του Πετρά στον Μαρίνκοβιτς, κοβουν οι παίκτες της ΑΕΛ σε πλάγιο άουτ. 62′ Πολύ μεγάλη φάση για την ΑΕΛ, ο Αμπουχατζίρα βρήκε τον Ντέλσον το σουτ του οποίου πέρασε μόλις άουτ. 65′  Πολύ ωραία ενέργεια απο τον Ζορμπά που αποφέυγει δυο παίκτες, κάνει και το σουτ η μπάλα λίγο άουτ. 69′  Κόρνερ για τον ΟΦΗ με τον Οργκανίστα, ο Μπερτίν κάνει φάουλ στον Ιγκλέσιας. 74′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Οργκανίστα, το πλασέ του Αλέξη Περογαμβράκη περνάει μόλις άουτ.
80′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ μετά απο συνεργασία του Κιάσσου, Κωνσταντινίδη και Μαρίνκοβιτς, το πλασέ του τελευαταίου πέρασε λίγο άουτ απο το αριστερό δοκάρι του Σελεμέ.
90’+ Καλή ευκαιρία του Μαρίνκοβιτς το πλασέ του οποίου πρνάει άουτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook