listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm - (Γιώργος Γεωργίου)

listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm - (Γιώργος Γεωργίου)

ακολουθεί: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

e-radio logo

Μάουρερ: Χαώδης η διαφορά Βατσινά Ψωμιάδη

Ο πρών τεχνικός του ΟΦΗ, Ράινερ Μάουρερ χαρακτήρισε χαώδης την διαφορά μεταξύ Μάκη Ψωμιάδη και Φανούρη Βατσινά.

Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Δημουλά και στο Dafna.gr (γερμανόφωνο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων) ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ αλλά και της Καβάλας, Ράινερ Μάουερ.

Στη συνέντευξη που έγινε στο Μιντελχάιμ της Γερμανίας -γενέτειρα του 49χρονου τεχνικού,- ο Μάουερ, ο οποίος έχει προσφύγει στην FIFA για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από τον ΟΦΗ,  μίλησε για την απομάκρυνσή του από την κρητική ομάδα -στα μέσα της σεζόν 2007-08-, αφήνοντας αιχμές για τον Φανούρη Βατσινά. Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια  για τον Μάκη Ψωμιάδη (ιδιοκτήτη της Καβάλας), ενώ τόνισε πως αποκόμισε πλούσιες εμπειρίες στο πέρασμά του από την Ελλάδα.

Κύριε Μάουερ, ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός σας ως προπονητής;

«Δεν έχω υπογράψει ακόμα πουθενά. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο κρούσεις από ομάδες της Γερμανίας και του ελλαδικού χώρου. Δεν υπήρχε όμως θετική κατάληξη. Είναι όμως γεγονός ότι επιθυμώ να υπογράψω σε ένα σύλλογο το αργότερα ως τη 1 Ιουλίου».

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην Ελλάδα;

«Ποτέ δεν ξέρεις. Η θητεία μου στην Ελλάδα τόσο στον ΟΦΗ όσο και στην Καβάλα, ήταν απολαυστική και ήταν για εμένα μία μεγάλη εμπειρία. Στην Καβάλα έχτισα μία νέα ομάδα, η οποία κατάφερε τελικά με άνεση να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Είμαι ευτυχισμένος που έβαλα τις βάσεις για τον στόχο αυτό».

Γιατί η θητεία σας στην Καβάλα τελείωσε τόσο πρόωρα;

«Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις σε διάφορους τομείς. Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι μία δυνατή προσωπικότητα. Από την  άλλη πλευρά, για έναν προπονητή, ειδικά για έναν ξένο, είναι πολύ χρήσιμο να έχει στο πλάι του έναν τόσο δυνατό και έμπειρο παράγονται ποδοσφαίρου. Ο κος Ψωμιάδης φέρθηκε πολύ εντάξει απέναντί μου και μάλιστα με κάλεσε στην φιέστα ανόδου της Καβάλας. Εχω μία καλή σχέση με εκείνον».

Στην  περίπτωση του Φανούρη Βατσινά του ΟΦΗ ισχύει το ίδιο;

«Μεταξύ του Ψωμιάδη και του Βατσινά η διαφορά είναι χαώδης»

Ο κος Βατσινάς αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι σας παρόλο που το συμβόλαιο στον ΟΦΗ είχε επεκταθεί λίγο πριν. Τι συνέβη ακριβώς;

«Τα προβλήματα στο κλίμα της ομάδας ξεκίνησαν από την προετοιμασία της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, όταν διάφορα πράγματα ενώ είχαν συμφωνηθεί, τελικά δεν τηρήθηκαν. Για εβδομάδες μου αρνήθηκαν -από την  πλευρά του Βατσινά-, να γίνονται φιλικά παιχνίδια για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας. Πώς μπορώ να έχω σαφή εικόνα για την τακτική της ομάδας αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις για διάφορες θέσεις αν δεν έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω κάποια πράγματα; Επιπλέον με εκνεύρισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν έγινε επέκταση του συμβολαίου του τότε αρχηγού, Κώστα Κωνσταντινίδη (νυν βοηθός προπονητής της Ξάνθης), ενώ επιπλέον με παρουσίασαν ως υπεύθυνο για το γεγονός αυτό».

Στο όλο θέμα του συμβολαίου ή της μη συνέχισης της συνεργασίας, υπάρχει κι ένα νομικό θέμα;

«Παρ’ όλο που με απέλυσαν, η διοίκηση του ΟΦΗ το παρουσίασε σαν να είχα παραιτηθεί ο ίδιος. Το έκαναν αυτό για να μην αναγκαστούν να μου πληρώσουν την κατάλληλη αποζημίωση. Ολες οι συμβιβαστικές προτάσεις μου προς τον ΟΦΗ δεν βρήκαν ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό προσέφυγα στην FIFA, η οποία θα βγάλει μία απόφαση τους επόμενους μήνες».

Ο  ΟΦΗ υποβιβάστηκε από την πρώτη Εθνική ύστερα από 33 χρόνια. Ο Βατσινάς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παραδώσει τον έλεγχο του συλλόγου. Πώς το αξιολογείτε αυτό;

«Δεν είναι υποκρισία, αυτό που θα σας πω. Ο ΟΦΗ είναι περισσότερο στην καρδιά μου απ’ ότι είναι στις καρδιές άλλων. Δεν είμαι χαρούμενος για την τωρινή κατάσταση στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι ένας σύλλογος με τεράστιες δυνατότητες. Θα άξιζε να ανέβει πάλι στην Α’ Εθνική, μερικοί όμως επιδιώκουν μέσω του συλλόγου τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα».

Τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό βελτιωμένο το ποδόσφαιρο;

«Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν μία πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Πρέπει να επικεντρωθεί η δουλειά στα φυτώρια των ομάδων για να προωθηθούν καλύτερα αυτοί οι νέοι παίκτες».