Για την Τρίτη θέση “κοντράρεται” η Αγγλία με το Βέλγιο

Οι Αγγλοι ψάχνουν και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 που γνώρισαν από τους «κόκκινους διάβολους» στην φάση των ομίλων.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τους συνάντησε στην Α’ φάση του Μουντιάλ, Βέλγιο και Αγγλία συναντώνται εκ νέου διεκδικώντας την τρίτη θέση στη διοργάνωση (17.00, ΕΡΤ).

Αγγλοι και Βέλγοι ήταν αουτσάιντερ για το κύπελλο και η είσοδος στην τελική τετράδα αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία. Αμφότεροι απέδωσαν ποιοτικό ποδόσφαιρο και σκόραραν όμορφα τέρματα.

Οι Βέλγοι πιστώνονται με τη μεγάλη πρόκριση επί των Βραζιλιάνων στην προημιτελική φάση, ενώ τυχόν κατάκτηση της τρίτης θέσης σήμερα θα σηματοδοτήσει τη σημαντικότερη διάκριση της χώρας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω την τέταρτη θέση του 1986.

Οι Αγγλοι ψάχνουν και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 που γνώρισαν από τους «κόκκινους διάβολους» στην φάση των ομίλων.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του «μικρού τελικού», αναμένεται να παίξει, ο παράγοντας ψυχολογία. Και κυρίως για τους Βέλγους, που θεωρούντο -και δικαίως- το καλύτερο και πιό αξιόπιστο αουτσάιντερ.

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέϊρελντ, Κομπανί (Μπογιάτα), Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Φελαϊνί, Τσαντλί (Καράσκο), Ντε Μπρόϊνε, Αζάρ, Λουκάκου.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάϊρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Ντάϊερ, Ντελφ, Ρόουζ, Στέρλινγκ, Κέϊν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook