Με εντονότερο άρωμα περιπέτειας η νέα γενιά του Volvo V40

Ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Volvo, Lex Kerssemakers, αποκαλύπτει ότι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το V40, θα ακολουθήσει ένα πιο «δημιουργικό» μονοπάτι σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή του, ισορροπώντας ανάμεσα σε hatchback και crossover με coupe επιρροές.

Το V40 είναι το μοναδικό, πλέον μοντέλο της Volvo που δεν έχει πραγματοποιήσει την μετάβαση σε μια νέα αρχιτεκτονική κάτι που πρόκειται να κάνει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ωστόσο στην περίπτωση του σουηδικού hatchback το νέο δεν θα προέλθει από τις δεδομένα σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που θα προκύψουν από την μετάβασή του σε μια νέα πλατφόρμα, αλλά από το γεγονός ότι θα πρόκειται για ένα σχεδιαστικό υβρίδιο ανάμεσα σε hatchback και coupe SUV, χωρίς φυσικά να «μπαίνει στα χωράφια» του XC40.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της σουηδικής φίρμας, Lex Kerseemakers αναφερόμενος στο διάδοχο του V40, «πιθανότατα θα χρειαστεί ένα άλλου είδους αμάξωμα για το V40 και τις διαφορετικές εκδόσεις του. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε δημιουργικά. Εξ ου και αποφασίσαμε να μην αντικαταστήσουμε το V40».

Με δεδομένο ότι στην γκάμα της Volvo, υπάρχει ήδη το νέο και εξαιρετικά δημοφιλές XC40, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το V40 είναι αμφίβολο ότι θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι να αναζητηθεί μια μέση λύση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρεθεί σε ένα μικρότερο από το XC40, crossover με εντονότερο το στοιχείο της κομψότητας, το οποίο θα συνδυάζει, τις περιορισμένες διαστάσεις με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις εκτός δρόμου ικανότητες.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τις παραπάνω αλλαγές θα κληθεί να υποστηρίξει μια καινούρια πλατφόρμα, πιθανότατα η CMA η οποία φιλοξενεί ήδη το XC40, και θα εξασφαλίσει στο διάδοχο του V40 τη δυνατότητα να περιλαμβάνει στις επιλογές του plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook