Πρωτότυπο σύστημα της Valeo κάνει τα ρυμουλκούμενα… αόρατα

Η Γαλλική φίρμα παρουσιάζει στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas ένα πρωτότυπο σύστημα το οποίο με την συνδρομή καμερών και ενός πανίσχυρου επεξεργαστεί φιλοδοξεί να αποκαταστήσει πλήρως την χαμένη ορατότητα των οδηγών αυτοκινήτων με ογκώδη ρυμουλκούμενα.

Η Valeo παρουσιάζει στο CES του Las Vegas μια καινοτόμο τεχνολογία την οποία αποκαλεί XtraVue Trailer και η οποία με τη συνδρομή καμερών αποσκοπεί να δώσει λύση στο πρόβλημα ορατότητας που δημιουργούν τα ογκώδη ρυμουλκούμενα πίσω από ένα όχημα.

Το εν λόγω σύστημα βασίζεται σε πολυάριθμες κάμερες που τοποθετούνται τόσο στο πίσω μέρος του οχήματος που ρυμουλκεί όσο και πίσω από το ρυμουλκούμενο και οι οποίες με την συνδρομή επεξεργαστών ανασυνθέτουν τα δεδομένα σε μια πλήρη και ενιαία εικόνα ευκρίνειας που αποτυπώνει όσα στα δεδομένα τυφλά σημεία που δημιουργούνται από την παρουσία trailer πίσω από ένα οποιοδήποτε όχημα.

Η ενιαία εικόνα που προκύπτει από το πολύπλοκο σύστημα καμερών προβάλλεται σε μια ευμεγέθη οθόνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ομολογουμένως προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα χωρίς τα ψεγάδια και τις παραμορφώσεις που συνήθως παρατηρούνται όταν πρόκειται για ανασυντιθεμένες εικόνες που προκύπτουν από πολλαπλές πηγές.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη ορατότητας που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα, είναι περισσότερο ευκρινή και από την ποιότητα της εικόνας που παρέχει το εν λόγω σύστημα, σε όλες τις περιπτώσεις αν αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολος μπορεί να αποδειχθεί και ο παραμικρός ελιγμός με ένα ογκώδες ρυμουλκούμενο.

Ίσως το μοναδικό ψεγάδι που θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς στη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η παρουσία μιας επιπλέον οθόνης στην κεντρική κονσόλα, το οποίο όμως κάλλιστα θα μπορούσε να προσπεραστεί με την εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί ένα μέσο σύνδεσης των επιπλέον καμερών με την κεντρική οθόνη του infotainment των αυτοκινήτων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook