Lexus RC F Τrack Edition: Ραντεβού στο Detroit

Η Lexus προετοιμάζει για την προσεχή έκθεση του Detroit μια πιο σκληροπυρηνική, αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση για το γοητευτικό της coupe, δίνοντας το πρώτο δείγμα γραφής μέσω ενός teaser.

H ιαπωνική φίρμα προτίθεται να παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit μια σκληροπυρηνική έκδοση της κορυφαίας εκδοχής του ελκυστικού coupe της η οποία θα σηματοδοτηθεί από τα διακριτικά Track Edition, και επί του παρόντος δίνει το στίγμα της με μια εύγλωττη απεικόνιση της ανθρακονημάτινης πτέρυγας την οποία θα διαθέτει, μην αφήνοντας αμφιβολίες για τα αγωνιστικά της γονίδια.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί το μοναδικό στοιχείο που δημοσιοποιεί η ιαπωνική φίρμα για το RC F Track Edition, προηγούμενες ingognito εμφανίσεις του στην πίστα του Nurburgring, έχουν προδώσει ορισμένα από τα σαφώς πιο επιθετικά χαρακτηριστικά του.

Έτσι, εκτός από την επιβλητική αεροτομή, η νέα αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση αναμένεται να διαθέτει ανθρακονημάτινο καπό με μια κεντρική εισαγωγή αέρα ενώ στην όψη του θα κυριαρχούν οι μεγαλύτερες εισαγωγές σε συνδυασμό με πιο τονισμένα αεροδυναμικά στοιχεία.

Παράλληλα, το ιαπωνικό coupe αναμένεται να μειώσει περαιτέρω την απόστασή του από το έδαφος ενώ ανασχεδιασμένο θα είναι και το πίσω τμήμα επωφελούμενο από ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό διαχύτη καθώς και ένα νέο σύστημα εξαγωγής.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσουν μεγαλύτερα δισκόφρενα καθώς και μια διαφορετικής γεωμετρίας ανάρτηση η οποία εκτός από το χαμηλότερο ύψος θα είναι ρυθμισμένη κατά τρόπο που να ταιριάζει με τον αγωνιστικό προσανατολισμό της έκδοσης και την κίνηση σε πίστα.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, η αύξηση των εισαγωγών αέρα συντείνει στην παρουσία μιας σημαντικά αναβαθμισμένης εκδοχής του V8 των 5,0 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται, προσφέροντας ισχύ που θα ξεπεράσει τους 480 ίππους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook