Lamborghini SC18: Ιταλικό… δαιμόνιο

Η Squadra Corse δημιούργησε μια one-off, αγωνιστική παραλλαγή της Aventador κατά παραγγελία ενός ανώνυμου ιδιοκτήτη με… θεαματικές απαιτήσεις.

H ιταλική φίρμα αποφάσισε να δώσει μια νέα, διαφορετική υπόσταση στον όρο εξατομίκευση, με τη δημιουργία μιας one-off, αγωνιστικής παραλλαγής της Aventador με την ονομασία SC18 η οποία ομολογουμένως οδηγεί την έννοια των κατά παραγγελία εκδόσεων σε ένα άλλο επίπεδο, το οποίο ωστόσο ταιριάζει γάντι στο status των Ιταλών.

Η SC18 είναι δημιούργημα της Squadra Corse, το τμήμα της Lamborghini που ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό το οποίο με τη σειρά του, έδωσε τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της one-off έκδοσης να έχει ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία σχεδιασμού του και όχι μόνο.

Το αποτέλεσμα εκτός από την απειλητική του όψη η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων σε μια ριζική αναμόρφωση των αεροδυναμικών του χαρακτηριστικών, υπόσχεται απαράμιλλες επιδόσεις σε περιβάλλον πίστας χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτική η κυκλοφορία του στο δημόσιο οδικό δίκτυο καθώς το αυτοκίνητο είναι «road-legal». 

Όπως και να έχει, οι εξοικειωμένοι με τις αγωνιστικές εκδόσεις της Lamborghini θα αναγνωρίσουν στις θηριώδεις εισαγωγές αέρα του καπό, στα πτερύγια, στους θόλους και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα της SC18, επιρροές από την Huracan GT3 Evo καθώς και ορισμένα στοιχεία από την έκδοση Super Trofeo Evo. Σε ό,τι αφορά την επιβλητική ανθρακονημάτινη αεροτομή, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε τρεις θέσεις ανάλογα αν το ζητούμενο είναι η κάθετη δύναμη ή η μέγιστη ταχύτητα.

Στα «σπλάχνα» του θηρίου, φιλοξενείται ο γνωστός V12 των 6,5 λίτρων της ιταλικής φίρμας ο οποίος στην περίπτωση της SC18 αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο επτά σχέσεων.

Η Lamborghini δεν δημοσιοποιεί στοιχεία επιδόσεων και μάλλον ούτε πρόκειται να το πράξει στο μέλλον, καθώς πρόκειται για μια one-off έκδοση με προορισμό τον εξής ένα ιδιοκτήτη ο οποίος και την «εμπνεύστηκε» η μάλλον καλύτερα παρείχε την κατάλληλη χρηματοδότηση προκειμένου το τμήμα Squadra Corse να αφήσει ελεύθερη την φαντασία του με ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook