Το σπορ όχημα που μπορεί να κινηθεί πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια

Η Yagalet είναι μια εταιρεία από τη Ρωσία που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία οχημάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Yagalet είναι μια εταιρεία από τη Ρωσία που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία οχημάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αυτή η κατηγορία είναι τα αυτοκίνητα-χόβερκραφτ. Εσχάτως, μάλιστα, παρουσίασε μέσω μιας επεξεργασμένης φωτογραφίας την εκδοχή της την οποία ονομάζει Prototype 2.0.

Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να μετατραπεί σε χόβερκραφτ και να κινηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως νερό, λεπτό πάγο, χιόνι, βάλτο.

Η μετατροπή του οχήματος γίνεται πολύ εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού και το τράβηγμα ενός μοχλού που υπάρχουν στη θέση του οδηγού. Τότε ένα εύκαμπτο στρώμα αναπτύσσεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου που του δίνει τη δυνατότητα να αιωρείται.

Η εταιρεία πιστεύει ότι το αυτοκίνητο-χόβερκραφτ αποτελεί την ιδανική λύση για τις πόλεις καθώς σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης ο οδηγός του μπορεί να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή χωρίς να τον ανησυχεί η επιφάνεια του εδάφους. Εκτός των άλλων σε αντίθεση με τα πολυσυζητημένα ιπτάμενα αυτοκίνητα, δεν απαιτεί ειδική άδεια οδήγησης.

Η Yagalet δεν προχωρά σε λεπτομέρειες σχετικά με το πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα, τι μηχανικό σύνολο χρησιμοποιεί το όχημα ή πως το ελέγχει ο οδηγός, αν δηλαδή χρησιμοποιεί τιμόνι, μοχλούς ή και τα δύο.

Το 2017 πάντως, είχε παρουσιάσει μια ανάλογη σπουδή πάνω σε ένα roadster το οποίο έφερε ηλεκτρικό κινητήρα. Και τότε, πάντως, δεν είχε μπει σε περεταίρω λεπτομέρειες.

Οι φιλοδοξίες της Ρωσικής εταιρείας είναι πολύ υψηλές καθώς αν η τεχνολογία της, στην οποία δουλεύει από το 2010, στεφθεί με επιτυχία και έχει ανταπόκριση τότε θα εφαρμοστεί και σε οχήματα άλλων κατηγοριών όπως SUV, Minivan. Και δεν περιορίζεται μόνο στα οχήματα καθώς ονειρεύεται ακόμα και σπίτια με δυνατότητα αιώρησης…

Πηγή: newsbeast.gr/car

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook