Στην κυκλοφορία το τμήμα Γούβες-Χερσόνησος

Στην κυκλοφορία το τμήμα Γούβες-Χερσόνησος: Τα έργα δεν έχουν τελειώσει, κρίνεται ως ασφαλής όμως και δίνεται στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του ΒΟΑΚ…

Στην κυκλοφορία το τμήμα Γούβες-Χερσόνησος: Τα έργα δεν έχουν τελειώσει, κρίνεται ως ασφαλής όμως και δίνεται στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του ΒΟΑΚ…

Ο πλέον νευραλγικός οδικός άξονας της Κρήτης, προσθέτει πλέον από σήμερα άλλα 7 “αναβαθμισμένα” χιλιόμετρα.

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), Γούρνες – Χερσόνησος.

Η απόφαση ελήφθη την Δευτέρα από τη συνέλευση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και παρότι τα έργα στο συγκεκριμένο δεν έχουν τελειώσει, ο δρόμος κρίνεται ασφαλής και κανείς δεν ήθελε να ζητήσει κι άλλη παράταση.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στα 7 από τα 9 χιλιόμετρα, με μοναδικό πρόβλημα στη νέα γέφυρα του Αποσελέμη, όπου υπάρχει καθυστέρηση λόγω των σπηλαιώσεων και των ερευνών που γίνονται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Πολιτισμού.

Αρχικά και μετά τις 2 το μεσημέρι θα δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο και περίπου δύο ώρες μετά το ρεύμα από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι στην συνέλευση του ΟΑΚΑΕ συζητήθηκαν επίσης και τα έργα που γίνονται στο Χαμέζι με στόχο την τήρηση της “υπόσχεσης” ότι τα έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Νεότερα για το σχετικό θέμα θα υπάρχουν προς το τέλος του μήνα οπότε και θα έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος στην υλοποίηση των έργων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook