Οι πιο παράλογοι νόμοι οδικής κυκλοφορίας

Οι πιο παράλογοι νόμοι οδικής κυκλοφορίας. Τι κάνουμε όταν οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας ξεπερνούν την λογική;

Οι πιο παράλογοι νόμοι οδικής κυκλοφορίας. Τι κάνουμε όταν οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας ξεπερνούν την λογική; 

Οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας υπάρχουν για να τους ακολουθούμε. Τι κάνουμε όμως όταν αυτοί φλερτάρουν με το παράλογο ή ακόμα χειρότερα είναι εντελώς παράλογοι;

Ιδού οι πιο παράξενοι κανόνες οδικής κυκλοφορίας στον κόσμο, που συνέταξε το βρετανικό Fox News, που μπορεί να… σας κουφάνουν αλλά έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δείτε τους στην συνέχεια, από τον λιγότερο “κουφό” προς τον περισσότερο “κουφό” νόμο…

10. Στη Σκανδιναβία πρέπει να οδηγείς και την ημέρα και τη νύχτα με αναμμένα φώτα, αφού το χειμώνα οι μέρες διαρκούν λίγο και συχνά πέφτει ομίχλη. Ο νόμος όμως υποχρεώνει να είναι αναμμένη η μεσαία σκάλα των προβολέων και όταν έχει ήλιο.

9. Όλα τα αυτοκίνητα στο Λουξεμβούργο πρέπει να έχουν υαλοκαθαριστήρες, ακόμα και αυτά που δεν… έχουν παρμπρίζ, όπως κάποια σύγχρονα speedster, όπως το BAC Mono ή το Ariel Atom.

8. Δεν επιτρέπεται να πλένεις με… παλιά εσώρουχα το αυτοκίνητο στο Σαν Φρανσίσκο. Η απαγόρευση, ωστόσο, ισχύει μόνο για τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων.

7. Βαρύ είναι το πρόστιμο για κάποιον που θα μείνει από βενζίνη σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο.

6. Κι όμως είναι παράνομο να οδηγείς μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η απαγόρευση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, όταν ο τότε έπρεπε να οδηγείς την ημέρα του Κυρίου ένα αυτοκίνητο στο χρώμα του θανάτου. Ακόμα και σήμερα λοιπόν η αστυνομία μπορεί να σου κάνει σύσταση. Ευτυχώς δεν επιβάλλει πρόστιμο!

5. Κάτι σαν δακτύλιος ισχύει στη Μανίλα, καθώς δεν μπορείς να οδηγείς αυτοκίνητο με πινακίδα που λήγει σε 1 ή 2 τις Δευτέρες.

4. Επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον κυκλοφορεί με βρόμικο αυτοκίνητο στη Ρωσία.

3. Στη Δανία, πριν βάλεις μπροστά το αμάξι σου, πρέπει να κοιτάξεις από κάτω. Ο νόμος προστατεύει τόσο τα παιδιά όσο και του μηχανικούς αυτοκινήτων.

2. Δεν επιτρέπεται να οδηγείς… «τόπλες» στην Ταϊλάνδη. Όμως η διάταξη αυτή αφορά και στους άνδρες που δεν πρέπει να οδηγούν χωρίς μπλούζα!

1. Απαγορεύεται να οδηγείς στην Αλαμπάμα με… δεμένα μάτια. Νομίζουμε δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook