Kυκλοφοριακή αγωγή μάθημα στο Δημοτικό

Κυκλοφοριακή αγωγή: Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου θα περιλαμβάνουν το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Κυκλοφοριακή αγωγή: Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου θα περιλαμβάνουν το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Μετά από δεκαετίες εισαγωγή της Οδηγικής Παιδείας ως μάθημα στα σχολεία

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες και διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο η κυκλοφοριακή αγωγή να γίνει μάθημα που θα αφορά τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Η συνεργασία των Υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας με τους αρμόδιους φορείς όπως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, απέφερε αποτελέσματα για το 2018 και έτσι ο Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζηςανακοίνωσε την εισαγωγή της Οδηγικής Παιδείας ως μάθημα στα σχολεία.

Ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε το πρόγραμμα που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο “eDrive” σε ειδική ημερίδα. Τόνισε τη σημασία του στον δρόμο της εξάλειψης των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, κάτι που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυκλοφοριακή αγωγή: φέτος πιλοτικά, το επόμενο σχολικό έτος σε όλα τα σχολεία

Σύμφωνα με τα λεγόμενα το μάθημα θα ενταχθεί άμεσα σε 100 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως πιλοτική δράση. Ο στόχος βέβαια είναι την επόμενη σχολική περίοδο να είναι κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος όλων των σχολείων της χώρας.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, αναφέρεται μάλιστα και στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια διδακτική ώρα την εβδομάδα κατά το τρίτο τρίμηνο διδασκαλίας, για την πρώτη, τρίτη και τετάρτη τάξη του Δημοτικού.

Η διδασκαλία της Οδηγικής Παιδείας

Η διδασκαλία της Οδηγικής Παιδείας θα γίνεται στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, ενώ για τη δευτέρα Δημοτικού η μια ώρα την εβδομάδα θα αφορά όλη την σχολική περίοδο.

Για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού η εγκύκλιος αναφέρει πως το μάθημα θα διαχέεται σε περισσότερα μαθήματα κατά την κρίση του εκπαιδευτικού με στόχο να καλυφθούν συνολικά 10 ώρες μέσα σε όλη τη χρονιά.

Η ιστοσελίδα του edrive

Στο πλαίσιο της οδηγικής παιδείας οι αρμόδιοι φορείς έχουν δημιουργήσει και τη σχετική ιστοσελίδα στη διεύθυνση, edrive.yme.gov.gr/.

Σε αυτή περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές, δασκάλους, γονείς, εκπαιδευτές οδηγών και φυσικά οδηγούς.

Παράλληλα στην ιστοσελίδα που απαιτεί εγγραφή από το χρήστη υπάρχουν παρουσιάσεις, video καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά, όλα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook