Η οδήγηση θα γίνει παράνομη σε λίγα χρόνια;

Γιατί ο Elon Musk υποστηρίζει ότι η οδήγηση θα είναι παράνομη σε λίγα χρόνια;

Γιατί ο Elon Musk υποστηρίζει ότι η οδήγηση θα είναι παράνομη σε λίγα χρόνια;

Είναι γνωστό ότι το να οδηγεί κανείς αυτοκίνητο είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα. Αυτό φαίνεται από τα απίστευτα ποσοστά θανάτων και ατυχημάτων στην άσφαλτο.

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν αν σε μερικά χρόνια μια τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα, όπως είναι η οδήγηση, μπορεί να γίνει παράνομη;

Άνθρωποι του χώρου λένε ότι η οδήγηση πρόκειται να γίνει ως και παράνομη όταν τα αυτόνομα αυτοκίνητα αποδειχτεί πως είναι αρκετά ασφαλή για να κάνουν όλη τη δουλειά.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρίας Tesla, Elon Musk.

Musk που είναι επίσης και CEO της εταιρίας διαστημικών εφαρμογών Space X, είπε πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι κυβερνήσεις θα απαγορεύσουν την οδήγηση αυτοκινήτων από ανθρώπους. Μάλιστα η ασφαλής χρήση αυτόματων αυτοκινήτων εξαλείφει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα. Έτσι θα σωθούν πολλές ζωές στο μέλλον.

Ο σχεδιασμός οχημάτων θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά αν τα ατυχήματα δεν αποτελούσαν ανησυχία για τους σχεδιαστές. «Αν είσαι σίγουρος πως δεν θα γίνονται ατυχήματα, μπορείς να γλιτώσεις πολύ χρόνο και χρήμα από την κατασκευή αερόσακων και άλλων κατασκευών που έχουν σχέση με το τρακάρισμα», είπε ο Musk.

Μην περιμένετε, όμως, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα. Σύμφωνα με τον Musk τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο σε περίπου δύο δεκαετίες.

Η Tesla λάνσαρε το μοντέλο της SD τον περασμένο χρόνο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει αυτόνομες τεχνολογίες ασφαλείας που κάνουν το όχημα να παραμένει στη λωρίδα του στους αυτοκινητοδρόμους ενώ μπορεί να παρκάρει και μόνο του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook