0-320km/h σε 8 secs και ο στόχος τα 1600km/h!!!

Το Bloodhound SSC κάνει δοκιμές με στόχο να γράψει τα 1600km/h κάνοντας ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά!!!

Το Bloodhound SSC κάνει δοκιμές με στόχο να γράψει τα 1600km/h κάνοντας ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά!!!

Τις πρώτες του δοκιμές πραγματοποίησε στις 26 Οκτωβρίου 2017, το Bloodhound SSCτο “όχημα” που φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά αναπτύσσοντας ταχύτητα 1600 km/h κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 320 km/h στον απίστευτα μικρό χρόνο των οκτώ δευτερολέπτων.

Να πούμε ότι οι πρώτες αυτές δοκιμές έγιναν στο αεροδρόμιο της Κορνουάλης, στο Newquay της νότιας Αγγλίας, με τον αξιωματικό της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) και κάτοχο του ρεκόρ Guinness ταχύτητας στην ξηρά, Andy Green, να βρίσκεται στο τιμόνι του Bloodhound SSC.

Το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά το κατέχει ο Andy Green από το 1997 και είναι τα 1220 km/h. Δείτε όμως και το σχετικό infographic στην συνέχεια…

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η τελική προσπάθεια για την κατάρριψη του συγκεκριμένου ρεκόρ θα γίνει το 2020 στον πάτο μιας αποξηραμένης λίμνης στη Νότια Αφρική.

Τώρα από μηχανολογική άποψη το Bloodhound SSC προφανώς και δεν είναι ένα… καθημερινό αυτοκίνητο, μάλιστα δεν πρόκειται καν για αυτοκίνητο με την έννοια που έχουμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια εντελώς custom κατασκευή ή καλύτερα για ένα… “πύραυλο”.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Bloodhound SSC είναι ένα πυραυλοκίνητο/αεριωθούμενο όχημα, εφοδιασμένο με στροβιλοκινητήρα Rolls-Royce EJ200 προερχόμενο από μαχητικό Eurofighter Typhoon και έναν πύραυλο, γεγονός που ανεβάζει την κατανάλωση καυσίμου σε τέτοια ύψη, ώστε να απαιτείται για την τροφοδοσία του μια αντλία καυσίμου η οποία κινείται από ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα Jaguar V8 550 ίππων, προερχόμενο από το F-Type R

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook