Στα 7 τρις δολάρια αξία θα φτάσει η αγορά των αυτόνομων οχημάτων

Η Intel προβλέπει ότι η αγορά των αυτόνομων οχημάτων μπορεί να φτάσει σε αξία ακόμα και τα 7 τρις δολάρια!!!

Η Intel προβλέπει ότι η αγορά των αυτόνομων οχημάτων μπορεί να φτάσει σε αξία ακόμα και τα 7 τρις δολάρια!!!

Παραπάνω από θετικές είναι οι προβλέψεις της Intel σχετικά με την αξία που μπορεί να φτάσει η αγορά των αυτόνομων οχημάτων.

Μάλιστα η τεχνολογική φίρμα, η οποία να αναφέρουμε ότι συμμετέχει ενεργά στην συγκεκριμένη αγορά από το 2009, δείτε το σχετικό: Από το 2009 η Intel “παίζει” με τα αυτόνομα οχήματα, προβλέπει ότι αγορά των αυτόνομων μοντέλων θα αγγίξει σε αξία τα 7 τρις δολάρια μέχρι και το 2050…

Η Intel μελετά την πορεία της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, η οποία θα δημιουργήσει μία νέα οικονομία μεταφοράς προσώπων, με οχήματα αυτόνομης κίνησης, ενώ σύμφωνα με την μελέτη της Intel η ασφαλής μετακίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στο να σωθούν ένα εκατομμύριο ζωές από την πιθανότητα ατυχημάτων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η οικονομία της κίνησης με τα οχήματα χωρίς οδηγό, σύμφωνα με την Intel, θα ανέβει σε αξία από τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια το 2035, μέχρι και τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2050.

Η Intel ονομάζει το νέο οικονομικό πεδίο που αναδύεται passenger economy, ή αλλιώς την οικονομία των επιβατώνη οποία αναμένεται να βρει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης στις μητροπόλεις.

Εκτιμάται ότι η αύξηση του πληθυσμού και της κυκλοφορίας στις πόλεις θα δημιουργήσει μία έντονη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς με οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα μπορούν να μοιράζονται πολλοί χρήστες ταυτόχρονα, μειώνοντας το κόστος των μετακινήσεων και το πλήθος των οχημάτων που κυκλοφορούν στο αστικό περιβάλλον.

Η Intel θέλει να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες σε αυτή την κατηγορία, με την εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας, καθώς και με εξαγορές όπως εκείνη της Mobileye έναντι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook