Η Μέρκελ… “μαλώνει” την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Κάλεσμα Μέρκελ στην αυτοκινητοβιομηχανία να «καθαρίσει» τα λάθη από το σκάνδαλο των ντίζελ για χάρη των εργαζόμενων

Κάλεσμα Μέρκελ στην αυτοκινητοβιομηχανία να «καθαρίσει» τα λάθη από το σκάνδαλο των ντίζελ για χάρη των εργαζόμενων

Κάλεσμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απηύθυνε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να “καθαρίσει” τα λάθη του παρελθόντος για χάρη των εργαζόμενων, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των ντίζελ που προκάλεσε σάλο σε παγκόσμια κλίμακα.

Ειδικότερα, η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την Πέμπτη, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η βιομηχανία πρέπει να κάνει τα πάντα για να την επανακτήσει, εξασφαλίζοντας το δικό της συμφέρον και αυτό των εργαζομένων της γερμανικής βιομηχανίας».

Σημείωσε ότι το σκάνδαλο για τις εκπομπές αερίων της Volkswagen έγινε γνωστό πριν από δύο χρόνια, αμέσως μετά την έναρξη της ίδιας Έκθεσης Αυτοκινήτου, προσθέτοντας ότι από τότε ο κλάδος αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, όπως τις προτάσεις της Κίνας για την απαγόρευση των βενζινοκινητήρων.

Προέβλεψε ότι τα αυτοκίνητα με καύσιμα θα εξακολουθήσουν να είναι αναγκαία για δεκαετίες καθώς η ζήτηση αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, τη στιγμή που οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν παράλληλα βήματα για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook