Χωρίς Bahrain GP το 2011 η Formula 1

Μετά από όλη την φημολογία, ο Bernie Ecclestone τελικά αποφάσισε να μην γίνει φέτος το Grand Prix του Bahrain.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Βαρκελώνη αποφάσιζε να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix στο Bahrain, το οποίο να θυμίσουμε ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο λόγω και της τεταμένης πολιτικής κατάστασης στην χώρα του Μαργαριταριού.
Ωστόσο, στο άκουσμα της απόφασης του ΠΣΜΑ ότι το Bahrain GP θα γινόταν προς το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με την παράλληλη επέκταση της σεζόν με αγώνα να γίνεται ακόμα και τον Δεκέμβριο, όλες οι ομάδες όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν έντονα. Αρχικά ζήτησαν εγγυήσεις για την ασφάλεια τους, με τον Ecclestone να τους καθησυχάζει σε περίπτωση που τελικά το grand prix στην πίστα του Sakhir γινόταν στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, σε νέες δηλώσεις του ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ αναφέρει ότι τουλάχιστον φέτος οι ομάδες και οι πιλότοι, που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δε θα ταξιδέψουν στο Bahrain και την πίστα του Sahkir.
Πιο συγκεκριμένα, ο Bernie Ecclestone σε δηλώσεις του στο BBC αναφέρει ότι:
«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ειρήνη και ησυχία και μπορούμε να επιστρέψουμε στο μέλλον, αλλά φυσικά δεν γίνεται φέτος. Το καλαντάρι δεν μπορεί να αναπρογραμματιστεί χωρίς τη συμφωνία των συμμετεχόντων. Αυτά είναι τα γεγονότα».
Οπότε, η αγωνιστική σεζόν του 2011 για την Formula 1 θα πάρει καρό σημαία με το παρθενικό Grand Prix στην Ινδία στις 30 Οκτωβρίου. Όλα αυτά βέβαια εξελίσσονται στην σκιά της συνθήκης ομόνοιας με την FOTA η οποία πλησιάζει στην λήξη της σύντομα και με την Ferrari βέβαια να ρίχνει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού φήμες για δημιουργία δικού της Πρωταθλήματος. Αυτό πρακτικά φαντάζει σίγουρα πολύ δύσκολο και ως απίθανο, ωστόσο αποτελεί ένα όπλο πίεσης προς τον 80χρόνο Ecclestone…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook