Το απίστευτο νησί της Formula 1 στο Abu Dhabi…

Φάτε μάτια… ψάρια στην Yas Marina του Abu Dhabi…

Φάτε μάτια… ψάρια στην Yas Marina του Abu Dhabi…

Και γιατί να μην κάνετε ένα διάλειμμα συνδυάζοντας το με μοναδικές και ανεπανάληπτες και κυρίως πολύ ακριβές διακοπές σε ένα μοναδικό προορισμό;

Ένας τέτοιος προορισμός που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά η Yas Marina του Abu Dhabi, όπου και διοργανώνεται το ομώνυμο Grand Prix της F1, ένας εντυπωσιακός αγώνας, σε ένα νησί, που περιλαμβάνει ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

yas_island_map_
Το Yas Island βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους βέβαια το σηκώνει όχι η τσέπη τους αλλά ο τραπεζικός λογαριασμός τους, όσο για όλους εμάς τους υπόλοιπους… υπάρχουν τα αντίστοιχα βίντεο και οι φωτογραφίες που θα μας μεταφέρουν το όνειρο εμπρός στην οθόνη του υπολογιστή μας.

yas_island
Στο Yas Marina Circuit, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην πίστα της F1 και να κάνουν ειδικά μαθήματα. Αν διαθέτουν τα χρήματα μπορούν να διανυκτερεύσουν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Yas Viceroy Abu Dhabi» που είναι κατασκευασμένο πάνω από την πίστα και το μισό βρίσκεται στη ξηρά και το αλλά μισό στο νερό!

Στη μαρίνα του νησιού είναι δεμένα ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη, ενώ δεν λείπουν φυσικά τα εξίσου εντυπωσιακά και πολυτελή εστιατόρια και τα καφέ. Στη δυτική πλευρά υπάρχει το εκπληκτικό γήπεδο γκολφ, το οποίο θεωρείται ένα από τα 10 καλύτερα του κόσμου, αλλά και μια οργανωμένη παραλία.

ferrari-world-abu-dhabi

Το θεματικό πάρκο της Ferrari, είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο για τους φανατικούς της ιταλικής φίρμας και όχι μόνο. Εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς όλα τα μοντέλα της ιταλικής μάρκας, να μάθει την ιστορία της φίρμας, να κάνει τα ψώνια του και να γευτεί αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

yas_waterworld_abu_dhabi
Τέλος, στο Yas Waterworld, το από άλλο κόσμο υδάτινο πάρκο, βρίσκεται η μεγαλύτερη νεροτσουλίθρα του κόσμου, ένα τρενάκι 550 μέτρων και 41 εξίσου συναρπαστικά παιχνίδια που έχουν ως κύριο θέμα το νερό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook