Υπό εξέταση βρίσκεται ένα σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ

Υπό εξέταση βρίσκεται νέο σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη και κοινωνική εργασία σεπρογράμματα εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Δείτε τα 2 σενάρια…

Υπό εξέταση βρίσκεται νέο σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη και κοινωνική εργασία σεπρογράμματα εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Δείτε τα 2 σενάρια… 

Υπό εξέταση βρίσκεται ένα σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για ενδεχόμενες αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ προς ένα αναλογικότερο σύστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα. Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».

Τα 2 σενάρια – προτάσεις για την αλλαγή στα πρόστιμα του ΚΟΚ

Στη συνέχεια της συνέντευξης του, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως σε πρόσφατη επαφή με τη διακομματική επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, παραδόθηκαν δύο προτάσεις:

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο».

Η δεύτερη πρόταση αφορά την υιοθέτηση, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και εξήγησε:

«Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση».

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook