Προστασία ακινητοποιημένου αυτοκινήτου

Συμβουλές για την φροντίδα αυτοκινήτου κατά την μεγάλου χρονικού διαστήματος στάθμευση του…

Συμβουλές για την φροντίδα αυτοκινήτου κατά την μεγάλου χρονικού διαστήματος στάθμευση του…

Με τις τιμές της βενζίνης εκεί ψηλά, την ολοένα αυξανόμενη φορολογία του αυτοκινήτου, τις επίσης αυξανόμενες τιμές συντήρησης του και την κυκλοφορία στο κέντρο μεγάλων πόλεων της χώρας μας να χτυπάει κόκκινα κατά τις ώρες αιχμής, ολοένα και περισσότεροι είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε να σταθμεύσουμε τον ακριβό τετράτροχο φίλο μας σπίτι μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, όσο απλό θέμα και αν φαντάζει η ακινητοποίηση του οχήματος μας, τόσο πολύπλοκη είναι και η φροντίδα που απαιτεί μια τέτοια διαδικασία, ώστε όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ξανά το αυτοκίνητο μας αυτό να είναι «ετοιμοπόλεμο» και άμεσα διαθέσιμο…

Στην συνέχεια παραθέτουμε μερικές αρκετά χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα του αυτοκινήτου μας κατά την ακινητοποίηση του.

1. Σε πρώτη φάση καλό θα είναι να σκεπάσουμε το αυτοκίνητο μας, με κάποια κουκούλα, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία από τον ήλιο. Θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δέσιμο της, ώστε να μην παρασυρθεί από δυνατό αέρα.

2. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο αυτοκίνητο, είναι αρκετά μεγάλες, έτσι ώστε να φθείρεται ο μηχανισμός πίεσης από το χειρόφρενο. Αν φυσικά είναι δυνατό, θα πρέπει η συγκράτηση του αυτοκινήτου να γίνεται με σχέση στο κιβώτιο και όχι με το χειρόφρενο!!! Αυτό βέβαια καλό θα είναι να το κάνουμε ούτως ή άλλως οποτεδήποτε σταθμεύουμε το αυτοκίνητο μας είτε για μικρό, είτε για μεγαλύτερο διάστημα…

3. Καλό θα είναι πριν τη ακινητοποίηση να αποσυνδέσουμε τους πόλους της μπαταρίας, ώστε να αποφύγουμε τη φθορά της και να μπορεί λειτουργήσει ξανά όταν χρειαστεί.

4. Η πολυήμερη ακινησία του αυτοκινήτου, επιφέρει φθορές στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Αν δεν μπορείτε να τα αφαιρέστε, τότε υπάρχει και η εύκολη λύση της επάλειψης τους με κάποια ειδική αλοιφή που κυκλοφορεί σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.

5. Για να μειώσετε τη φθορά των ελαστικών, μπορείτε πριν ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητο να τα φουσκώσετε με περισσότερο αέρα από ό,τι απαιτείται, για να μην κάτσουν. Επιπλέον θα πρέπει να μην έχετε γυρισμένους τους τροχούς, ώστε να μην εκτίθεται μεγάλη επιφάνεια τους στον ήλιο. Κάποιοι χρησιμοποιούν και ειδικά χαρτόκουτα για να προφυλάξουν από τον ήλιο, ειδικά σε περίπτωση που δεν υπάρχει κουκούλα ή που αυτή δεν καλύπτει πλήρως και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας.

6. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσουμε τα υγρά από τα διάφορα δοχεία που βλέπουμε κάτω από το καπό μας, γιατί ο εγκλωβισμένος αέρας πολύ πιθανόν θα προκαλέσει οξειδώσεις σε αυτά.

Σε περίπτωση τώρα που έχετε γκαράζ σε κλειστό χώρο, πολλές από τις παραπάνω συμβουλές δεν χρειάζεται να τηρούνται προφανώς.

Επιπλέον στην περίπτωση αυτή γλιτώνετε θεωρητικά πάντα και τον κίνδυνο κλοπής…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook