11ο Rally Χανίων: Με 25 συμμετοχές

Με 25 πληρώματα ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, το 11ο Rally Χανίων, για το Κύπελλο οδηγών-συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης…

Πιο συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή είκοσι πέντε πληρωμάτων, θα πραγματοποιηθεί το 11ο Rally Χανίων, πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου, που διοργανώνει η Α. Λ. Α. Χανίων.

Το 11ο Rally Χανίων, πρακτικά ξεκινά το Σάββατο το πρωί, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00, με τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεργείο “VW & Audi Service – Παπαδοκωσταντάκης” στη Λεωφόρο Καζαντζάκη 74Α.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Σούπερ Ειδική, 1η ειδική διαδρομή του αγώνα μήκους 4,6 χιλιομέτρων, στον ίδιο χώρο. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα απογειωθεί αγώνας Rally και μάλιστα με Super Ειδική από τον χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε, χώρος που σίγουρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά σε ανάλογες μηχανοκίνητες δραστηριότητες, πάντα βέβαια με την τήρηση του αντίστοιχου σεβασμού που χρίζει ο συγκεκριμένος χώρος…

Μετά το πέρας της Super Ειδικής στο Μάλεμε, τα αγωνιστικά θα οδηγηθούν στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, όπου θα διανυκτερεύσουν σε κατάσταση park ferme και από εκεί θα αναχωρήσουν το πρωί στις 10:00 για τον χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου Χανίων, όπου θα είναι το και το Service Park του αγώνα.

Πρώτη ειδική της Κυριακής, δεύτερη του αγώνα, είναι Κολένι – Ροδοπού με το πρώτο αυτοκίνητο να παίρνει εκκίνηση στις 11:02 και ακολουθεί η διαδρομή Βαντές – Κοντόπουλα στις 11:55. Στη συνέχεια το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει εικοσάλεπτη ανασυγκρότηση και μισάωρο service στο παρκινγκ του Νοσοκομείου. Αμέσως μετά θα δοθεί συνέχεια στον αγώνα με τις δύο τελευταίες ειδικές, με το πρώτο πλήρωμα να ξεκινά στις 13:58 στο Κολένι – Ροδοπού και στις 14:51 στο Βαντέ – Κοντόπουλα.

Τέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του καθαρά αγωνιστικού μέρους του αγώνα θα ακολουθήσει δεκάλεπτη ανασυγκρότηση και δεκάλεπτο service στο παρκινγκ του Νοσοκομείου, με την αυλαία του 11ου Rally Χανίων να πέφτει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο των Χανίων, με το πρώτο πλήρωμα να ανεβαίνει στη ράμπα του τερματισμού στις 15:57. Ενώ λίγο αργότερα θα γίνουν και οι απονομές στο “καφέ Κήπος”

Δείτε τις συμμετοχές σε αρχείο excel πατώντας στο: 11ο Ράλλυ Χανίων – Συμμετοχές, αλλά και σε αρχείο pdf στο: 11ο Ράλλυ Χανίων – Συμμετοχές

Την προσπάθεια της Α. Λ. Α. Χανίων στηρίζουν οι “ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ AUTO – MOTO”, “ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ Sport”, “EcoEnergy, “PIRELLI & Driver Team – ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑΚΗΣ Ν. & ΣΙΑ ΟΕ” και η “ANEK LINES”.

Να θυμίσουμε ότι το 11ο Ράλι Χανίων προσμετρά φέτος στο Κύπελλο Οδηγών-Συνοδηγών Ράλι Sprint Κρήτης, στην συνέχεια μπορείτε να δείτε και το πλήρες πρόγραμμα για όλη την αγωνιστική σεζόν του 2011.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΡΗΤΗΣ – Ημερολόγιο 9,10 Απριλίου Ράλλυ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΛΑΧ 25,26 Ιουνίου Σπριντ ΧΑΝΙΩΝ  – ΑΛΑΧ 10,11 Σεπτεμβρίου Σπριντ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΟΚ 29,30 Οκτωβρίου Ράλλυ ΚΡΗΤΗΣ – ΑΟΚ 26,27 Νοεμβρίου Σπριντ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΛΑΧ

Το Κύπελλο απονέμεται αν γίνουν και μετρήσουν τουλάχιστον 4 αγώνες. Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει όλους τους αγώνες που συμμετείχε. Για να καταταγούν οι αγωνιζόμενοι στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχουν εκκινήσει σε τουλάχιστον 2 αγώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και την επίσημη ιστοσελίδα της  ΑΛΑ Χανίων, αλλά και το blog της ΑΛΑ Χανίων, καθώς επίσης και την ομάδα της ΑΛΑ Χανίων στο facebook. Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήστε με την ΑΛΑΧ και στα τηλέφωνα: 2821086756

Μπορείτε να κατεβάσετε το ωράριο και να το εκτυπώσετε πατώντας στο: Ωράριο 11ου Ράλλυ Χανίων, επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι ειδικές θα κλείνουν για τους θεατές 1:30 ώρα από την ώρα διέλευσης του πρώτου αγωνιστικού. Οπότε όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα μέσα στη διαδρομή, σε ασφαλές σημείο και να συμμορφώνονται εννοείται (!!!) με τις υποδείξεις των κριτών της οργάνωσης και των αστυνομικών οργάνων, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την απόλυτη ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν. Φυσικά κατά την διάρκεια του αγώνα δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις, ενώ μετά τον αγώνα, φεύγοντας δεν “ξεχνάμε” τα σκουπίδια μας στις ειδικές…

Gooo και η αντίστροφη μέτρηση για το Κύπελλο Rally Sprint Κρήτης, μόλις ξεκίνησε!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook