Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Drift στο Τυμπάκι

DCG και DCC στο Τυμπάκι με απόλυτο θέαμα, δυνατές μάχες, καμένα ελαστικά, καπνό και πολύ drift!!!

Το Κύπελλο Drift Κρήτης επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους και ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε από την proaction στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι αυτή την Κυριακή 27 Μαρτίου με απόλυτη επιτυχία, πολύ καπνό και καμένα ελαστικά και σίγουρα με φανταστικό θέαμα.
Βέβαια, αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι ο πρώτος αγώνας για το κύπελλο drift Κρήτης ή DCC – Drift Cup Of Crete, πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την τελευταία φάση του final round για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift – DCG για το έτος του 2010. Να θυμίσουμε ότι η τελική φάση με τα διπλά περάσματα του αγώνα στο Λαυρίου λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας που είχε ξεσπάσει είχαν αναβληθεί και για καλή μας τύχη πραγματοποιήθηκε εδώ στην Κρήτη, μαζί με τον πρώτο αγώνα του DCC. Οπότε χωρίς να χρειάζεται να πούμε πολλά… μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβατε τι ακριβώς έγινε στο Τυμπάκι την Κυριακή που μας πέρασε.
Περισσότερα από 16 πανίσχυρα πισωκίνητα θηρία κατέβηκαν στον Τυμπάκι με άγριες διαθέσεις και σκοπό να απογειώσουν το θέαμα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από οσμές καμένου ελαστικού, καπνού και δυνατών συγκινήσεων!!!
Οι μάχες ήταν πολύ δυνατές τόσο στον πρώτο αγώνα του DCC, ενώ στα διπλά περάσματα του DCG, εκεί πραγματικά απολαύσαμε τους καλύτερους οδηγούς drift της Ελλάδας και φυσικά χειροκροτήσαμε τον πρωταθλητή του 2010, τον Κώστα Καπότη με την πανίσχυρη BMW του, στην οποία μάλλον άρεσε η δύσκολη σχεδίαση της διαδρομής του αγώνα. Ενώ φυσικά λατρέψαμε για ακόμα μια φορά και το Nissan Silvia S14 του Χρυσανθακόπουλου, ο οποίος τα έδωσε όλα κερδίζοντας και τον αγώνα, ωστόσο η δεύτερη θέση του Καπότη ήταν αρκετή για να χαρίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή στο γερμανικό μέτωπο. Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρέθηκε και στην τρίτη θέση με τον Χατζάρα.
Στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος για το 2010 έχουμε στην πρώτη θέση τον Καπότη, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν για το 2010 αντίστοιχα ο Αποστόλης Χρυσανθακόπουλος και Αποστόλης Παπαλεξόπουλος από την Πάτρα και συγκεκριμένα από την πολύ γνωστή ομάδα: Frenzy Drift Team. 4ος τερμάτισε την χρονιά ο Νίκος Αντωνίου, του οποίου το μικρό και αθώο στην εμφάνιση starlet έκανε απίστευτα πράγματα όλη την χρονιά και κυρίως δεν δίστασε να τα βάλει με άλλα μεγαθήρια του drift χωρίς να έχει να φοβηθεί ή να ζηλέψει κάτι, πετυχαίνοντας μάλιστα και εξαιρετικές επιδόσεις.
Στο κρητικό μέτωπο τώρα, οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές, αν και υπήρξαν σημαντικές απουσίες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο DCC μάλλον θα συμμετάσχουν και αρκετοί οδηγοί εκτός Κρήτης, κάτι που έγινε ήδη και στον πρώτο αγώνα, ανακατεύοντας αρκετά την τράπουλα, προσφέροντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολύ θέαμα και για συναρπαστικές μάχες.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο DCC ήταν τα αδέρφια Ανδριώτη, με τον Ανδριώτη junior μάλιστα να κερδίζει και τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Καπότη, ο οποίος μάλλον είχε βάλει στόχο να αναωρήσει από την Κρήτη μόνο με τις ζάντες. Στον μικρό τελικό κονταροχτυπήθηκαν οι Πλουμιστός-Χατζάρας, με τελικό νικητή τον Χατζάρα που κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου για τον πρώτο αγώνα του Drift Cup Of Crete – DCC. Αισθητή ήταν η απουσία του Τσαντάκη με το Corolla AE86, άλλωστε όσο περισσότεροι εκπρόσωποι του ιαπωνικού στρατοπέδου υπάρχουν τόσο το καλύτερο. Βέβαια, και τα βαυαρικά θηρία των Μαρινάκη-Ζιλιμπινάκη πήραν απουσία επίσης από την πίστα του DCC, ευχόμαστε ωστόσο στον επόμενο αγώνα να δώσουν δυναμικό παρόν και να μας προσφέρουν μάχες και θέαμα όπως αυτοί γνωρίζουν, ανταμοίβοντας μας και για την απουσία τους στον πρώτο αγώνα του DCC. Όσο για τους υπόλοιπους οδηγούς, μάλλον που έχουν κάνει σημαντική βελτίωση, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το θέαμα αγώνα με αγώνα στο DCC θα πιάνει κόκκινο, ενώ ανάλογο θα είναι και το σκηνικό στις μάχες που θα απολάυσουμε για το 2011…
Τέλος, στην λίστα που ακολουθεί υπάρχει το πρόγραμμα για το Drift Cup Of Crete 2011, το οποίο αποτελείται από 5 αγώνες.
Πιο συγκεκριμένα, έχουμε:
1ος Γύρος DCC 2011: 27 Μαρτίου
2ος Γύρος DCC 2011: 5 Ιουνίου
3ος Γύρος DCC 2011: 10 Ιουλίου
4ος Γύρος DCC 2011: 11 Σεπτεμβρίου
5ος Γύρος DCC 2011: 20 Νοεμβρίου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook