Το κινητό άκρως επικίνδυνο στην οδήγηση

Πιο επικίνδυνο το κινητό στην οδήγηση από ένα ποτήρι κρασί…

Πιο επικίνδυνο το κινητό στην οδήγηση από ένα ποτήρι κρασί… 

Η οδήγηση ταυτόχρονα με την χρήση του κινητού είναι άκρως επικίνδυνη και μάλιστα πιο επικίνδυνη ακόμα και σε σχέση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και ναρκωτικών

Αρκεί να αναφέρουμε ότι η οδήγηση υπό την επήρεια…. κινητού μειώνει τις αντιδράσεις του οδηγού κατά 46%!!!

Οι ειδικοί, προειδοποιούν ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης απαγόρευση της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση και να καθιερωθούν άκρως τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα το κινητό επιβραδύνει τις αντιδράσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα.

Υπό κανονικές συνθήκες ένας οδηγός που είναι συγκεντρωμένος στον δρόμο έχει χρόνο αντίδρασης που ισοδυναμεί σε χρόνο περίπου ενός δευτερολέπτου.

Η κατάσταση όμως είναι εντελώς διαφορετική σε περίπτωση που στο παιχνίδι μπαίνουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο…

Ο οδηγός που φοράει hands free έχει μειωμένες αντιδράσεις κατά 27%, εκείνος που στέλνει μήνυμα κατά 37%, ενώ όποιος κρατά στο χέρι το κινητό και μιλάει αντιδρά με καθυστέρηση 46%.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ – μέσα στο επιτρεπτό όριο – μειώνει τις αντιδράσεις κατά 13%.

driving-and-reactions

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook