Το μελλοντικό αυτοκίνητο θα συνδέεται και με το σπίτι σου!!!

Η BMW με το ConnectedDrive δοκιμάζει τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες του Internet of Things

Η BMW με το ConnectedDrive δοκιμάζει τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες του Internet of Things

Η συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και η παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών που αυξάνουν την ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα πεδία δράσης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BMW, στην προσπάθειά της να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες των αυτοκινήτων της, δημιούργησε ένα online εργαστήριο για νέες υπηρεσίες. Η διαδικτυακή πύλη BMW Labs λειτουργεί από τις 19 Ιανουαρίου 2016 και προσφέρει στους οδηγούς την ευκαιρία να δοκιμάζουν εκ των προτέρων νέες, υπό εξέλιξη υπηρεσίες. Έτσι συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση των μελλοντικών υπηρεσιών BMW ConnectedDrive.

BMW-ConnectedDrive-smartphone

Η πρώτη δυνατότητα ConnectedDrive που διατίθεται μέσω BMW Labs είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας IFTTT σε οχήματα BMW. Το IFTTT είναι μία δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τη σύνδεση εκατοντάδων διαδικτυακών εφαρμογών και έξυπνων συσκευών στο δίκτυο Internet of Things.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν προτάσεις γνωστές σαν «Recipes», που τους επιτρέπουν να συνδυάζουν ελεύθερα «Triggers» (Διεγέρσεις) με σχετικά «Actions» (Ενέργειες). Μπορούν να επιλέγουν από 260 και πλέον διαφορετικές υπηρεσίες, όπως Twitter, Facebook, Google Drive, e-mail και SMS, και να συνδέονται με έξυπνες συσκευές smart-home όπως Hue, Nest και Netatmo.

connecteddrive-services

Με τα IFTTT Recipes οι χρήστες συνδέουν το αυτοκίνητό τους με τέτοιες υπηρεσίες ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Για παράδειγμα, τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μπορούν να ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζει η BMW τους. Επίσης μπορεί να ανοίγει η πόρτα του γκαράζ και να ενεργοποιείται το σύστημα θέρμανσης ή το A/C του σπιτιού.

Η οικογένεια του χρήστη μπορεί να ενημερώνεται όταν πλησιάζει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως για παράδειγμα για να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, η τοποθεσία μπορεί να αποθηκεύεται σαν link στο Google Maps για να υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη πού βρίσκεται.

Οι πρώτες δοκιμές των BMW Labs και IFTTT έχουν πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αυστραλία μέσω της αγγλικής έκδοσης beta.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook