Έρχονται τα transparent αυτοκίνητα!!!

Τεχνολογία που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε διάφανο αναπτύσσεται από Ιάπωνα επιστήμονα…

Τεχνολογία που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε διάφανο αναπτύσσεται από Ιάπωνα επιστήμονα…

Απίστευτο και όμως αληθινό το γεγονός ότι Ιάπωνας επιστήμονας φαίνεται να αναπτύσσει μια τεχνολογία που ξανά έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές οθόνες. Τεχνολογία από το σινεμά λοιπόν απευθείας στο αυτοκίνητο μας…

Πιο συγκεκριμένα, ο Μασαχίκο Ινάμι του Πανεπιστημίου Keio στο Τόκιο αναπτύσσει ένα σύστημα που θα διευκολύνει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να παρκάρει. Το σύστημα θα προβάλει στον οδηγό τι υπάρχει στον χώρο γύρω και κυρίως πίσω από το αυτοκίνητο στο σημείο που ο οδηγός θέλει να παρκάρει.

Η προβολή θα γίνεται στο πίσω κάθισμα το οποίο θα γίνεται «διάφανο» και έτσι ο οδηγός θα βλέπει οτιδήποτε πιθανώς βρίσκεται ή κινείται πίσω από το όχημα του (ένα παιδί, κάποιο ζώο, ένα εμπόδιο κλπ) και δεν είναι ορατό από τον καθρέφτη του. Έτσι θα μπορεί να παρκάρει γρήγορα, με ακρίβεια και κυρίως με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια!!!

Ένα ανάλογο σύστημα που έκανε το αυτοκίνητο διάφανο εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond «Πέθανε Μια Άλλη Μέρα» με τον Πιρς Μπρόσναν σε μια εντυπωσιακή σκηνή πάνω σε παγωμένη επιφάνεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο ήδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση και εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Οπότε σίγουρα δεν θα αργήσουμε να την δούμε και στους δρόμους…

Stoiximan: Περισσότεροι τρόποι συναλλαγών: Τραπεζική μεταφορά (E-banking), Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα, VIVA, Paysafe, Skrill & Neteller. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook