Ήρθαν και οι smart συσκευές αλκοτέστ…

Συσκευή αλκοτέστ σε μέγεθος μπρελόκ μας προειδοποιεί πότε δεν πρέπει να πιάσουμε τιμόνι στα χέρια μας…

Συσκευή αλκοτέστ σε μέγεθος μπρελόκ μας προειδοποιεί πότε δεν πρέπει να πιάσουμε τιμόνι στα χέρια μας…

Πρόκειται για την συσκευή ή μπρελόκ ονόματι Breeze και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Φυσάς στο στόμιο της και τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω Bluetooth στο smartphone με το ειδικό application με την ονομασία Breathometer και συμβατότητα με συσκευές iOS και Android να κάνει τα υπόλοιπα, δηλαδή να σου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του… αλκοτέστ!!!

breathometer-breeze

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο στόχος της συγκεκριμένης συσκευής είναι να προειδοποιεί τους χρήστες της όποτε εκείνοι είναι έτοιμοι να υπερβούν το όριο πίνοντας ακόμη ένα ποτό, δήλωσε ο άνθρωπος που την εφηύρε, ο Τσαρλς Μάικλ Γιμ.

Όπως είπε ο ίδιος, σε διαφορετική περίπτωση, όταν κάποιος έχει πιει παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, η συσκευή αλκοτέστ Breeze τον ενημερώνει ότι δεν πρέπει να οδηγήσει.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι όταν έχουμε αναλάβει την διαδικασία της οδήγησης μπορούμε να είμαστε λίγο παραπάνω υπεύθυνοι και πολύ απλά να μην συνδυάζουμε ούτε ένα ποτό με το τιμόνι.

alkool-odigisi

Διότι το ένα φέρνει και το δεύτερο και φυσικά την συνέχεια την αναλαμβάνει η τύχη όπου μια στιγμή μπορεί να σου φέρει όσα δεν σου φέρνει μια ζωή…

Τόσο απλά λοιπόν όταν οδηγούμε δεν πίνουμε… και δεν χρειαζόμαστε ούτε ειδικές συσκευές ούτε έχουμε και το άγχος του αλκοτέστ ούτε φυσικά τον κίνδυνο να πάθουμε εμείς ή και κάποιος άλλος τίποτα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook