Ποιες μάρκες αυτοκινήτων είναι Νο1 ανά χώρα στην Ευρώπη;

Δείτε χαρακτηριστικό χάρτη που απεικονίζει τις πρωτιές στην αγορά αυτοκινήτου ανά χώρα στην Ευρώπη…

Δείτε χαρακτηριστικό χάρτη που απεικονίζει τις πρωτιές στην αγορά αυτοκινήτου ανά χώρα στην Ευρώπη…

Σε κάθε χώρα δεν είναι φυσικά όλες οι μάρκες των αυτοκινήτων το ίδιο δημοφιλείς, αφού για τον εκάστοτε λόγο οι αγοραστές προτιμούν τα μοντέλα μιας εταιρείας περισσότερο από κάποιας άλλης.

Στην Ευρώπη, η Volkswagen και το Golf κρατούν την πρωτιά εδώ και αρκετά χρόνια, όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι σε όλα τα κράτη πρώτη σε πωλήσεις βγαίνει η Volkswagen.

Βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την εξέλιξη των πωλήσεων της γερμανικής φίρμας μετά και την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου που εμπλέκεται με το πειραγμένο λογισμικό για τις εκπομπές ρύπων ορισμένων πετρελαιοκίνητων μοντέλων της…

Σύμφωνα με τον χάρτη των best seller στην αγορά αυτοκινήτου ανά χώρα στην Ευρώπη, η VW είναι δημοφιλέστερη στη Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λετονία κ.λπ., η Skoda έχει τα πρωτεία σε Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, η Fiat είναι νούμερο ένα σε Ιταλία, Σερβία, στην Ρουμανία κυριαρχεί η Dacia, η Peugeot πουλάει περισσότερο στην Γαλλία, ενώ η επίσης γαλλική Renault πουλάει περισσότερο στη Πορτογαλία, Τουρκία η Ford σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, η Lada στη Ρωσία, η SEAT στην Ισπανία, η Volvo στην Σουηδία, ενώ στην χώρα μας κυριαρχεί η Toyota κ.ο.κ.

Δείτε όμως και τον χαρακτηριστικό χάρτη που κυκλοφορεί στα social media το τελευταίο διάστημα και αποτυπώνει και με τον πιο έντονο τρόπο τι παίζει με την top μάρκα σε κάθε χώρα της Ευρώπης…

car-sales-europe-2015

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook