Ρομποτική… αλλαγή ελαστικών!!!

Απίστευτο αλλά πραγματικό το στρατιωτικό ρομπότ που αλλάζει… λάστιχα!!!

Απίστευτο αλλά πραγματικό το στρατιωτικό ρομπότ που αλλάζει… λάστιχα!!!

Ένα ρομπότ που μπορεί να διαλέγει το κατάλληλο λάστιχο και να το αλλάζει σε οχήματα του στρατού διαθέτει το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι αν αυτό ακούγεται σχετικά απλό, σκεφτείτε ότι το κάνει κρατώντας στα «χέρια» του όλα τα κατάλληλα εργαλεία.

Βέβαια, αν και οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, η αλήθεια είναι ότι ακόμη είναι αρκετά αργό στις κινήσεις του και οι δημιουργοί του ευελπιστούν, να κατασκευάσουν μοντέλα που θα μπορούν να εργάζονται πιο γρήγορα στο άμεσο μέλλον.

Ένας εκ των δημιουργών του, ο Gill Pratt, δήλωσε στους New York Times, ότι η ικανότητα του ρομπότ να κινείται με ανθρώπινη ακρίβεια, είναι πολύ χρήσιμη στον στρατό, αφού θα μπορούσε να κάνει εργασίες που κάνουν στρατιώτες και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, όπως να ανιχνεύουν ύποπτα αντικείμενα και σημεία για βόμβες.

Προς το παρόν πάντως, το εγχείρημα είναι αρκετά ακριβό, αφού ένα ρομποτικό χέρι κοστίζει το λιγότερο 10.000 δολάρια, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να κάνουμε τον λογαριασμό για το κόστος ολόκληρου του ρομπότ…

Δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook