Mini Cooper S Jet…

Mini Cooper S με κινητήρα Jet από ελικόπτερο…

Mini Cooper S με κινητήρα Jet από ελικόπτερο…

Νομίζετε ότι τα είχατε δει όλα στο θέμα της μετατροπής αυτοκινήτου έκδοσης παραγωγής σε βελτιωμένη;
Νομίζετε, γιατί πράγματι αυτό που θα σας περιγράψουμε σίγουρα δεν το έχετε δει ξανά, ίσως και να μην είχατε φανταστεί κάτι τέτοιο ούτε καν στις πιο τρελλές φαντασιώσεις σας με θέμα φυσικά το άγριο tuning.

Mini-Cooper-S-Jet-AWDΠρωταγωνιστής στην ιστορία μας είναι ένα Mini Cooper S το οποίο δέχτηκε την επέμβαση από έναν βελτιωτικό οίκο με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, την BMP Design. Το θέμα είναι βέβαια ότι οι άνθρωποι της BMP Design άρχισαν από τα απλά, δηλάδη πάντρεψαν την Mini και την Rolls-Royce. Μπορεί οι δύο εικονικά βρετανικές φίρμες να βρίσκονται κάτω από τα χέρια της γερμανικής BMW, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει κάποια συνεργασία τους στον χώρο της αυτοκίνησης. Έτσι λοιπόν οι μηχανικοί και σχεδιαστές της BMP Design πήραν ένα Mini Cooper S, αφαίρεσαν την πίσω σειρά καθισμάτων, ούτως ή άλλως οι πίσω επιβάτες δεν αισθανόταν και τόσο άνετα, και στην θέση του τοποθέτησαν έναν κινητήρα jet και συγκεκριμένα τον Rolls-Royce Allison 250-C20B, κινητήρας ο οποίος φυσιολογικά χρησιμοποιείται για ελικόπτερο…

Οι συνέπειες μιας τέτοιας βελτίωσης;
Σίγουρα τρομαχτικές, όσο και τα νούμερα που προκύπτουν φυσικά. Πιο συγκεκριμένα, στους πίσω τροχούς μεταφέρονται 420 ίπποι από τον κινητήρα της Rolls-Royce, αλλά και 540Nm ροπής, την ίδια στιγμή βέβαια που ο εμπρός άξονας κίνησης θα παίρνει κίνηση από τον κλασσικό βενζινοκινητήρα της έκδοσης παραγωγής του Mini Cooper S με την ιπποδύναμη στους 184 ίππους. Και έτσι αν θέλουμε να του δώσουμε όνομα αυτό θα ήταν το Mini Cooper S Jet AWD ή αλλιώς αυτοκινούμενο τερατάκι-ελικοπτεράκι.

Πάντως σίγουρα μπορεί να μην χρειάζεται πιλότος ή δίπλωμα πιλότου για να το οδηγήσεις, ωστόσο, ο χειρισμός του σίγουρα δεν θα είναι μια απλή υπόθεση μιας και θα πρέπει πέρα από τα κλασσικά πεντάλ και τον επιλογέα ταχυτήτων να χειρίζεσαι και την ισχύ του κινητήρα jet.

Όσο για τις επιδόσεις μια τέτοιας κατασκευής δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το Nissan GT-R το έχει για πρωινό, κάτι που φαίνεται και στα επόμενα βίντεο που ακολουθούν στην μεταξύ τους κόντρα τύπου dragster. Όσο για τον ήχο της νέας έκδοσης του Mini Cooper S; Απλά ακούστε το και θα καταλάβετε…

Δείτε τα βίντεο στον σύνδεσμο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook