listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Το πρόγραμμα για το Drift Cup Of Crete 2011

Το Κύπελλο Drift Κρήτης επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους, ο πρώτος αγώνας στο Τυμπάκι 26 και 27 Μαρτίου…

Μετά από την απουσία ενός ολόκληρου χρόνου, αυτό που περιμέναμε, δηλαδή το Κύπελλο Drift Κρήτης, επιστρέφει δυναμικά με τέρμα το γκάζι και χωρίς φρένα…
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθεί κύπελλο Drift στην Κρήτη, με τους καλύτερους οδηγούς από όλη την Κρήτη να διεκδικούν τον τίτλο του Prince Of Drift για το 2011. Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια προσπάθεια στην Κρήτη ήταν το έτος 2009 με τον τότε τίτλο να κατακτάται από τον Μάνο Καζάνη με BMW E30. Δυστυχώς πέρυσι οι συμμετοχές δεν ήταν αρκετές με αποτέλεσμα να μην διοργανωθεί τελικά το Παγκρήτιο Κύπελλο Drift του 2010. Ωστόσο, το 2010 είχαμε μια άκρως συναρπαστική χρονιά από πλευράς διοργανώσεων, σίγουρα θα θυμάστε το King Of Europe Drift και την επίσκεψη του στο Λιμάνι Ηρακλείου τον Οκτώβριο που μας πέρασε, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift – DCG 2011 από την Pro Action.
Το επίπεδο στην ελληνική σκηνή του Drift έχει ανέβει αρκετά και τα τελευταία χρόνια οι αγώνες Drift συγκεντρώνουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τους θεατές που πραγματικά κατακλύζουν τις κερκίδες σε κάθε τέτοιο αγώνα, με το σκηνικό στην Κρήτη να γίνεται ακόμα πιο καυτό ειδικά στους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Παρόμοια είναι η κατάσταση και από πλευράς οδηγών, όπου δείχνουν να βελτιώνονται αρκετά αγώνα με αγώνα τόσο από πλευράς οδήγησης, όσο και από πλευράς αυτοκινήτου.
Πράγματι, με τον αγώνα του King Of Europe Drift στο Ηράκλειο, διαπιστώσαμε ότι τόσο οι Έλληνες, όσο και οι οδηγοί από την Κρήτη δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με τα ταλέντα του εξωτερικού και τα μεγάλα αστέρια της ευρωπαϊκής σκηνής του Drift.  Ακόμα και από πλευράς αυτοκινήτων διαπιστώνουμε πως και οι Κρητικοί βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο τα όπλα τους, με τρανά παραδείγματα φυσικά το τέρας του Ζιλιμπινάκη, με την BMW του Θέμη Μαρινάκη να ακολουθεί, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Silvia του Νεκτάριου Καραμπακάκη, στο οποίο έχουμε και ιδιαίτερη προτίμηση λόγω καταγωγής, είμαστε άλλωστε δηλωμένοι και ιδιαίτερα φανατικοί οπαδοί της ιαπωνικής σχολής drift cars, τέλος.
Από θέμα οδήγησης διακρίνουμε μεγάλη βελτίωση στους Ανδριώτη, Κουφουδάκη, ενώ και ο Τσαντάκης αποτελεί μια σταθερή αξία, χωρίς επίσης να ξεχνάμε και τον Ζερβαλάκη όπου έκανε μια πολύ καλή αγορά το τελευταίο έτος και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο πρώην πλέον όπλο του πολύ γνωστού drifter Κώστα Καπότη.
Όλοι αυτοί φέτος μαζί με αρκετούς ακόμα οδηγούς από την Κρήτη και στα πλαίσια του Drift Cup Of Crete θα διεκδικήσουν την θέση του πρίγκιπα της πλαγιολίσθησης στην Κρήτη, μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση της Pro Action, με τους περισσότερους αγώνες να πραγματοποιούνται στον γνωστό χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου στο Τυμπάκι, αλλά και σε άλλους χώρους που θα ανακοινώνονται αρκετό καιρό πριν από τους αγώνες.
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρώτος γύρος για το Drift Cup Of Crete θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος γύρος του DCG 2010 και συγκεκριμένα τα διπλά περάσματα της 16άδας που προέκυψε από τον αγώνα στο λιμάνι Λαυρίου, αγώνας που είχε διακοπεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αξίζει ότι τον τίτλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift – DCG 2010 διεκδικούν τέσσερις από τους καλύτερους οδηγούς drift στην Ελλάδα και αν λάβουμε υπόψιν μας την σχεδίαση της πίστας που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της Pro Action, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι το θέαμα θα χτυπήσει κόκκινο στο Τυμπάκι, ενώ επίσης αναμένεται και η ατμόσφαιρα να ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες μιας και οι ποσότητες ελαστικού που θα καούν θα είναι σίγουρα μεγάλες…  
Περισσότερα σχετικά με τις αρκετά μεγάλες παροχές της Pro Action στους οδηγούς της 16άδας του τελευταίου αγώνα του Λαυρίου αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου καθώς και τον πλήρες κανονισμό του αγώνα μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο. Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να καλέσετε και στα τηλέφωνα: 2810301289 και 6972872983 .
Τέλος, στην λίστα που ακολουθεί υπάρχει το πρόγραμμα για το Drift Cup Of Crete 2011, το οποίο αποτελείται από 5 αγώνες.
Πιο συγκεκριμένα, έχουμε:
1ος Γύρος DCC 2011: 26 και 27 Μαρτίου
2ος Γύρος DCC 2011: 4 και 5 Ιουνίου
3ος Γύρος DCC 2011: 9 και 10 Ιουλίου
4ος Γύρος DCC 2011: 10 και 11 Σεπτεμβρίου
5ος Γύρος DCC 2011: 19 και 20 Νοεμβρίου
Τέλος, μείνετε συντονισμένοι καθώς ακολουθούν επόμενα άρθρα με το πρόγραμμα του Drift Championship Of Greece – DCG 2011, καθώς και η υπόλοιπη αγωνιστική δράση από την Pro Action, η οποία αναμένεται και φέτος να είναι εξαιρετικά συναρπαστική.
Stay TUNED…